Mióta hazajöttünk a kórházból állandóan sírni tudnék, és kicsit boldogtalannak érzem magam! Mindentől félek! Lehet ez szülés utáni depi? Elmúlik?
Állandóan bűntudatom van!
10 naposak vagyunk.Császárral kellett szülnöm már ez csalódás volt számomra!Tervezett baba,és nagyon -nagyon vártam már és most nem értem miért nem szeretem annyira amennyire kellene!Csak a fáradságtól vagy nem tudom!Félek attól is hogy a férjem elhagy minket mert nem tud aludni,pedig imádja a kicsit!!A fejemben jár az is hogy mostmár örökké aggódni fogok,és nem lesz egy nyugodt percem sem!Rossz anya vagyok?Nem értem magam!
Egyátalán nem vagy rossz anya! Mi is évekig próbálkoztunk, jártunk kezelésekre, mire sikerült a baba / császárral szültem / mégis az első hetekben folyamatosan sírtam, úgy éreztem vége a párommal addig jól működő, összeszokott kis életünknek, mostmár mindig csak a gyerek...Az anyaság érzése nem alakul ki a szülés napján, hetek, sokszor hónapok kellenek, mire teljesen felszabadultan tudsz örülni a gyermekednek. Az én lányom 7 hetes, 2-3 hét alatt túl voltam a depis időszakon, azóta napról napra jobban szeretem, sőt imádom. Ha először rád mosolyog majd, az minden éjszakázást, depressziót feledted, hidd el túljutsz majd a mélyponton. Addig is ne tartsd vissza a könnyeid, természetes a sok sírás az első hetekben, a hormonok teszik és beszélgess sokat a pároddal. Az éjszakai sírások hamar elmúlnak, az én férjem már fel sem ébred, ha esetleg sír egy kicsit este a csajszi. És kétlem, hogy a kialvatlanság miatt elhagyna titeket, ez butaság.
Szorítok, hogy hamar túljuss a nehéz napokon.
Szia!
Én amikor hazajöttem lánykámmal, két napig sírtam. Nem tudtam megemészteni én sem, hogy más lett az életem, nem mehetünk akkor és oda ahová akarunk. Valaki ott fekszik a kiságyban, aki befolyásolja majd az egész életemet és vége a szabadságomnak. KÉt napig megállás nélkül sírtam. Aztán megemésztettem és már boldog voltam. Ennek ellenére mindenen elsírtam magam, egy rossz szó, egy érintés. Soha nem volt jó semmi amit párom csinált, mindennel engem akar bántani úgy éreztem. Most 5 hónapos a kislányom és kb. 1 hónappal ezelőtt az érzékenység is elmúlt. Ezek mind a hormonok hatása. Addig amig nem áll helyre a hormonháztartás addig nem leszel a régi. Én is mindig attól rettegtem, hogy a párom el fog hagyni, mert kövér vagyok, mert fárasztó neki a gyerek stb. stb. Szóval láthatod, hogy nem te vagy ezzel az egyetlen. Nálam 4 hónap alatt állt helyre minden, ugyan még 7 kilót a 10-ből le kell adnom, de kitartó vagyok. A régi önmagam akarok lenni és ez érzelmileg sikerült is.
NEM VAGY ROSSZ ANYA! Én sem tudtam abban a két napban úgy szeretni a lányomat ahogy kellett volna, de ez elmúlt és most már imádom a kis pockot.
Nálad is így lesz ne aggódj és légy türelmes önmagaddal szemben.
Kitartás, minden rendbejön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!