Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogy ne csavaro...

Mit csináljak, hogy ne csavarodjak be?

Figyelt kérdés

Van egy lassan 2éves fiunk. Férjem reggeltöl estig dolgozik, így gyakorlatilag egyedül vagyok vele egész nap. Férjem hazajön, hulla fáradt, vacsizunk, beesik az ágyba. Hétvégén pedig vagy a házkörüli munkákat végzi, vagy mint most is pl, elment a barátjanak segíteni, mert legközelebb nalunk dolgoznak, akkor meg a barát segít majd.

Barátnőm 200km-re, havonta találkozunk csak.

Nagyszülőkkel nem tartjuk a kapcsolatot.

A szomszédba van egy csajszi, hozzá szoktunk átjárni, de mar oda is egyre ritkábban. 3 gyereke van, akiknek az a játék, hogy ölik egymást. Nem akarom, hogy a fiam is ezt szokja.

Másik barátnőm állandóan dolgozik.

A vírus és a hideg miatt kb semmi kimozdulási lehetőség nincs.

Itt a faluban nincs barátom, kb senkit nem ismerek.

Egyre jobban úgy érzem belefulladok az itthonlétbe. Hogy abból állnak a napjaim, hogy mosok főzök takarítok, gyereket nevelek. Felnőtt emberrel jóformán nem is beszélgetek, csak a boltosokkal, meg a postással. Idejét nem tudom mikor mozdultunk ki utoljára (a boltbamenésen kívül).

Mit tegyek hogy ne golyózzak be?

2021. febr. 7. 12:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
53%
Menj el dolgozni és akkor abból fog állni a napod, hogy mosol, főzöl, takarítasz, gyereket nevelsz, plusz 8 órát dolgozol.
2021. febr. 7. 12:39
 2/15 anonim ***** válasza:
91%

Nálam is hasonló a helyzet kivéve hogy a férjem szerencsére nem dolgozik ennyit, és nekem is most kezd kicsit sok lenni, de ez tipikus telvegi becsavarodas.

Én raveszem magam hogy sétáljunk ki az erdőbe (mi is falun lakunk) meg netezek sajnos sokat a telon... És várom a tavaszt!!! Nagyon!!!

Szoktam ötleteket nézni majd hogy mit csináljak a kertben, a gyerekkel táncokat tanulunk youtube-rol, az feltölt. De leginkább várom a tavaszt!!!

2021. febr. 7. 12:42
 3/15 A kérdező kommentje:

Köszi 1es!

De nem az ilyen megkeseredettek válaszára váeok, mint amilyen te is vagy...

2021. febr. 7. 12:42
 4/15 A kérdező kommentje:

2es!

Én is így érzem. Tavasztól őszig semmi bajom nem volt. Hatalmas kert, van mit csinálni. Vagy csak kiülni nézelődni/napozni... de most. Bezarva a 4 fal közé...

Meg ami hozzá jön, hogy tényleg nincs felnőtt a közelemben (férjemen kívül) akivel egy kicsit felnőttesen beszélgetnék. Eskü már sokszor ilyen számkivetettnek érzem magam.

Várjuk együtt a tavaszt 😊

2021. febr. 7. 12:46
 5/15 anonim ***** válasza:
84%
Üljetek be a kocsiba/buszra, és menjetek el a közeli városba. Fedezzetek fel parkokat, tavakat, ligeteket, sétáljatok, ha jó idő van, vagy csak vásárolgatni. Esetleg az ottani játszótereken találhatsz olyan anyukabarátnőket, akikhez szívesen bejártok rendszeresen.
2021. febr. 7. 12:52
 6/15 anonim ***** válasza:
79%

Én is így voltam, alvászavarig vezetett a szitu. Nekem nagyon jót tett, hogy visszamentem dolgozni, mikor 2 lett a fiam. Bár én szeretem a munkámat, kollégákat is.

Ha úgy gondolod, hogy dolgoznál ősztől, kezdj el bölcsit keresni, még nem vagy elkésve!

2021. febr. 7. 12:54
 7/15 A kérdező kommentje:

A játszótér folyton kihalt itt. A városba bejárunk, illetve a Velencei-tó partján lakunk, sokat setalunk itt is. De ilyen hidegekben nem nagyon lehet.

Visszamenni dolgozni, bölcsibe adni a fiam nem fogom.

Várjuk a kistesót, 16.héten vagyok.

Ez az utóbbi 2 hónap ami ennyire lemeritett. Akkor költözött el egyik barátnőm, a másik is akkortájt váltott munkát, ami miatt nem talalkozunk sokat.

A tesoba tudatosan vagtunk bele, akkor még nem nyomasztott ez a probléma.

2021. febr. 7. 13:01
 8/15 anonim ***** válasza:
70%
Hát kérdező ha ez már most ilyen nehéz neked, két gyerekkel, újabb 3 évig...nem fogod bírni.
2021. febr. 7. 14:09
 9/15 A kérdező kommentje:

8!

Idáig is bírtam, ez a téli időszak ami megvisel... nem hinném, hogy 2 gyerekkel kikészülnék...

2021. febr. 7. 15:00
 10/15 anonim ***** válasza:
59%

Nem értem, miért ne lehetne sétálni. Felöltöztök és kimentek mászkálni. Egy kétévesnek mindegy, hol sétálgat. Attól, hogy hideg van, nem tilos kimenni. Simán vannak szép napok, amik alkalmasak erre. De ha te kitaláltad magadnak, hogy egész telén nem lehet kimozdulni, akkor ne csodálkozz. Csak van ott a faluban még egy kisgyerek a tiéden kívül.

Ezzel a hozzáállással tényleg érdekes lesz még harom évet otthon ülni. Ha a nagy óvodás lesz, úgyis menned kell minden nap, nem mondhatod, hogy hideg van.

2021. febr. 7. 16:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!