Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kinek kell az ügyvédi költsége...

Kinek kell az ügyvédi költséget fizetni?

Figyelt kérdés
Egy korábbi házasságból született 2 gyerekem,mindig fizettem a gyerektartást, viszont az exem emelést kért,amit nem tudtam vállalni. Erre ő felfogadta a város legjobb ügyvédét és a papíron amit a bíróság küldött, hogy az áll, hogyan exem kéri hogy az perköltséget illetve az ő ügyvédjénk a díját,ami 700 ezer forint,én fizessem. Ez jogos?

2021. jan. 30. 19:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%
Itélet volt már? Kérni kérhet az exed 5 milliót is de a bíróság csak a jövedelmed és a szükséges kiadásaid figyelembe vétele után állapíthat összeget.
2021. jan. 30. 19:57
 2/12 A kérdező kommentje:
Még nem volt,jövő héten lesz. Nem is emelés követelésén vagyok fennakadva,hanem mi közöm ahhoz,hogy ő fogad 700.000 forintért egy ügyvédet?
2021. jan. 30. 20:11
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
A perköltséget a vesztes fél fizeti, és a kirendelt ügyvéd díját is. Hogy a magánban felfogadott ügyvédet is, az szerintem nem jellemző.
2021. jan. 30. 20:27
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A perköltséget, így a nyertes fél ügyvédi díját a vesztes fizeti. DE! Ha túlzott mértékű, márpedig ez a 700ezer annak számít, akkor a bíróság mérsékli. Ha pedig megegyeztek, akkor az a szokás, hogy mindenki viseli a saját költségét.
2021. jan. 30. 21:02
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Kérni sokmindent lehet, de itt az ideje, hogy kerítés te is egy ügyvédet. Ez a no nem viccel. És ha az ügyvédje jó, akkor csúnyán meg fognak szivatni. Sajnos tapasztalat. Kell a jó ugyved. Főleg ha neki is van és ilyen dolgokkal próbálkoznak.
2021. jan. 30. 21:03
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Bár ezt nem tartom jogosnak,hogy az ő általa megbízott ügyvéd díját és én térítsem,hiszen ezt el lehetne ügyvéd mellett is intézni.

2021. jan. 30. 21:14
 7/12 A kérdező kommentje:
Erre van mód,hogy ezt ki kerüljem ?
2021. jan. 30. 21:18
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Van mod. Nem fogadsz ügyvédet. De hidd el végül te jársz rosszabbul.
2021. jan. 30. 21:19
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"A polgári peres eljárás során felmerülő további költségek az illetéken túl a peres eljárásban megállapítható ügyvédi költség, illetve szakértő részvétele esetén a szakértők díjazása, melyek szintén jogszabályban tételesen meghatározottak szerint állapítandók meg."

"Az ügyvédi munkadíj mint a perköltség része

Az ügyvédi munkadíj szabad megállapodás tárgya. A fél pernyertessége esetére igényelheti, hogy részére a bíróság az ügyvéd munkadíjának és készkiadásainak címén kötelezze a pervesztes felet

a fél és a képviselője között létrejött ügyvédi megbízási szerződésben kikötött megbízási díj, valamint

a fél által képviselője részére költségtérítésként megfizetett indokolt készkiadások

együttes összegének megfizetésére.

Ezen munkadíj összegét a bíróság indokolt esetben mérsékelheti, ha az nem áll arányban a pertárgy értékével vagy a ténylegesen elvégzett ügyvédi tevékenységgel. A bíróság döntését indokolni köteles"

2021. jan. 30. 22:49
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit, ha pl a nő igényel mondjuk 100ezer Ft emelést, de a bíróság mondjuk a körülményeidre tekintettel csak 20ezer Ft emelés ítél meg, akkor ő 80%ban pervesztes lesz, azaz a költségek 80%-át ő fizeti.
2021. jan. 31. 13:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!