Mitől lesznek jobbak azok a gyerekek, akikkel az anyjuk 0-24be együtt van, nem mozdul ki gyerek nélkül sehova, anyukára van kötve a gyerek?
Miért, szerinted rosszul vannak?
Egyébként mennyi idős gyerekre gondolsz? Pár hónaposra, vagy pár évesre?
Jaj, bocs, nem jobban, hanem jobbak!
De tényleg nem mindegy, mennyi idős a gyerek...
Érzelmileg lehetnek jobbak, mint azok akiket állandóan lepasszolnak nagyszülőkhöz, oviba stb. De sokban függ a gyerek habitusától is.
Matekból mind a kettő megbukhat vagy lehet kitűnő. Ebben nincs összefüggés.
#1 Pár évesre. És hosszútávon mennyivel lesznek jobbak.
#5 Engem egész nyárra lepasszoltak nagyihoz, mert szüleim dolgoztak, nem hiszem, hogy érzelmileg rosszabb lennék. Ráadásul oviba kötelező menni, az nem lepasszolás.
#6 Igen, tudom, de annyira nyomatják ezt a hurcizást, hogy nem igaz.
Hat kedves utolsó, nem tudom, hogy az amerikai gyerekek boldogabbak-e, mint pl.a magyarok. Az igaz, hogy nem emlékszel az első években tortentekre, de az nem azt jelenti, hogy az az időszak nincs ránk hosszútávú hatással vagy nem marad benne a tudatalattinkban.
Természetesen nem csak a kérdésben elhangzott 2 véglet van. A gyermekneveles igen összetett dolog. Nem attól lesz a gyermek kiegyensúlyozott felnőtt, hogy 0-24ben az anyjan lóg, hagyni kell neki felfedezni a világot, de szerintem annak sincs értelme, amit külföldön csinálnak, hogy parhetes korától dajka neveli a gyermeket, mert anyukának dolgoznia kell. Ebben a korban alakul ki a kötődés, bizalom, az első másfél évben, kérdezz meg pszichológust, hogy ha ekkor nem alakul ki a kötődés, később felnottkoraban is lehet ezzel problémája. Valljuk be, a mostani társadalomban a kapcsolatok nagyrészt felszínes, eleg csak a párkapcsolatok topicba ellatogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!