Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem lehet elfogadni,...

Miért nem lehet elfogadni, hogy ha buta a gyerek?

Figyelt kérdés

Ha kisgyerekes anyukák közé sodor az élet, szinte folyton megy a f_szméregetés, hogy kinek okosabb, jobb, csodálatosabb, tehetségesebb a gyereke. Minden gyerek "olyan okos" és "koránál jóval fejlettebb" és blablabla... De hát ez nyilván nem igaz, már csak a nagyszámok törvénye alapján se lehet mindenki "okos". De egy-két gyerek meg tényleg olyan buta, hogy csoda, hogy a légzés sorrendjét nem keveri össze, de anyu akkor is fűnek fának hangoztatja, hogy jajj de okos a gyerek.

Kérdem én, miért olyan nehéz elfogadni, hogy nem mindenkiből lesz agysebész? Szerintem kifejezetten ártalmas, ha azt sulykolják a gyerekbe, hogy ő milyen csodálatos, mikor nem az. Előbb utóbb úgyis jön a pofára esés.

2021. jan. 23. 18:14
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
82%

#19 miért is vinné bármire az a gyerek, akinek az anyja tényként közli, hogy el fog zűlleni meg gáz az egész gyerek.

Rühellem mikor ok nélkül túlfejlesztik meg agyon figlalkoztatják a gyereket, de te a ló túloldala vagy, azért erre sem lennék büszke. Aztán csodálkozol, ha megszólnak.

2021. jan. 24. 12:04
 22/37 Derjaderja ***** válasza:
75%

Meg hát nem ezek a lexikális dolgok a lényegek ilyen korban.

Pont ezt éri a magoltatás, megtanulta, mi a "kloàka", de nem tudja használni az ismeretet, mert vsz sose látott tyúkot tojni, masrészt a szülői magyarázat nem követte az érdeklődését.

Ez olyan, mint amikor vki a védőnői státuszlap alapján "edzi" a gyerekét.

Szerintem tök tipikus ez, butának látszat a szabadon játszáshoz szokott gyerek, közben meg azokat a készségeit fejleszti, amik majd segítenek neki okossá és sikeressé válni amikor arra lesz szükség. (Térlátás, mozgások, fantázia, problemamegoldás stb).

Ezek az Einstein-baba irányzatok pont ezért buktak meg.

2021. jan. 24. 12:31
 23/37 Derjaderja ***** válasza:
72%
Ez meg, hogy "3 rokon szerint is buta a gyerekem" - hát próbálom elképzelni a csaladi közeget, ahol ezt tudni lehet...
2021. jan. 24. 12:33
 24/37 anonim ***** válasza:
69%

22es, 9 darab tyúkunk van az udvaron és mivel megkérdezte, mitől folyik a kakija(hasmenése van?), majd megijedt, miért eszünk kisbabákat(tojás), felvilágosítottam.

Sajnos rokonokat nem válogathatunk meg, nem véletlen nem bízom egyikre sem.

Igen, a szókincsbővítésre ráálltam, hogy ki tudja magát fejezni, ezért jó sok kifejezést ismer(elvileg, gyakorlatilag meg nem nagyon jönnek elő belőle)

2021. jan. 24. 12:47
 25/37 Derjaderja ***** válasza:
90%

De jön egy rokon és azt mondja, hogy "húgicám/uncsikám, a gyereked buta?"1

Tyúk: értem, akkor lehet hogy bonyolt volt neki a magyarázat? Vagy valóban csak az érdekelte, hogy ugye nem eszünk kisbabákat, és a többi dolog el se jutott a fejébe? Vagy csak leblokkolt az óviban? Mindegy, szerintem nem a butaságot jelezte az eset. Lehet hogy semmit nem jelez.

2021. jan. 24. 14:09
 26/37 anonim ***** válasza:
91%

19

Szedsz valami gyógyszert, mert neked nagyon kéne valami kezelés.Már az sokat elmond rólad, ha te már csecsemőkorában láttad ,hogy semmire se viszi.Na pont az ilyen szülők nyomorítják meg lelkileg a gyerekeiket, meg akadályozzák, hogy fejlődjenek bármibe.Beteg vagy!Keress orvost magadnak sürgősen, a gyereket meg nevelje más, olyan aki szereti és biztatja, nem előre beleneveli a kudarcot!

2021. jan. 24. 15:19
 27/37 anonim ***** válasza:
13%

Na, erről van szó. Pedig a gyerek amúgy fejlesztéseket IS kap az elejétől kezdve a mai napig, méghozzá mindvégig magas színvonalúakat, kijártam, intéztem neki mindent. Ennyire "hátráltatva" van. Mégis beteg vagyok, gyógyszeres kezelésre szoruló bolond, bántalmazó. Pont erről írtam. Szólj igazat, betörik a fejedet. Tipikus.

(19)

2021. jan. 24. 15:45
 28/37 Derjaderja ***** válasza:
100%
De 19, Te nem csak azt mondod, hogy nem okos, hanem, hogy semmire viszi, elzüllik. És nagyon "gáz" csecsemőkora óta.
2021. jan. 24. 16:22
 29/37 anonim ***** válasza:
100%

#27 hajadra kenheted a fejlesztéseket, ha közben belülről teszed tönkre a gyereked, nem érted? Minek pazarolod az időd pénzed, ha aztán úgyis azt sulykolod belé, hogy semmire nem viszi? Hogy idejöhess sajnáltatni magad, meg hogy te mindent megtettél?

Szerencsétlen gyerek.

Na meg ja, csecsemőkorban még egy szakember sem mondja meg, hogy teljesen reménytelen a gyerek, érdekes te már akkor "tudtad". Még jó hogy te egy zseni vagy, ha már a gyereked sík hülye.

2021. jan. 24. 16:31
 30/37 anonim ***** válasza:
8%

Igen, mert így van. Nem csak a képességei, hanem a személyisége miatt is. Sőt, amiatt inkább. Ezt gyógypedagógus is jelezte már, hogy mindenféle problémája ellenére lehetne jobb, sokkal!, ha az nem ilyen lenne. És azzal aligha lehet bármit kezdeni. Nagyon hosszú idő alatt, rengeteg belefektetett energiával is csak elhanyagolható eredményű kis "nyesegetést" lehet végezni. Ez a személyiség pedig már azonnal látszott, csak akkor még tudatlanul hasfájósnak nevezték egyesek. Nem én, számomra elég nyilvánvaló volt, hogy kb. egy pillanatig nem fájt a hasa, ez valami egészen másnak a jele...

Nem csak azért fog elzülleni és semmire sem vinni, mert a képességei olyanok, amilyenek, hanem mert csakazértis mindig fejjel fog menni a falnak, szánt szándékkal a rossz irányba, senkire sem hallgatva, sőt, még "támadva" is azt, aki próbálná a jó útra terelni. Ezt a gyereket a Jóisten meg nem akadályozza a láncdohányzásban, az alkoholizmusban, a drogozásban, mert ha beleszakad is, akkor is megoldja majd, hogy csinálhassa. Ugyanez az elszántság a jó, értelmes dolgok felé nincs meg, azok felé csak a legyőzhetetlen, megtörhetetlen ellenállás van.

Mindegy, ne offoljunk nagyon. Lényeg a lényeg, az ilyesmit szentségtörés kimondani, kötelező pozitívan elfogultnak lenni a gyereked irányába, különben jaj neked, milyen anya vagy, milyen szülő, milyen ember...

2021. jan. 24. 16:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!