Miért nem lehet elfogadni, hogy ha buta a gyerek?
Ha kisgyerekes anyukák közé sodor az élet, szinte folyton megy a f_szméregetés, hogy kinek okosabb, jobb, csodálatosabb, tehetségesebb a gyereke. Minden gyerek "olyan okos" és "koránál jóval fejlettebb" és blablabla... De hát ez nyilván nem igaz, már csak a nagyszámok törvénye alapján se lehet mindenki "okos". De egy-két gyerek meg tényleg olyan buta, hogy csoda, hogy a légzés sorrendjét nem keveri össze, de anyu akkor is fűnek fának hangoztatja, hogy jajj de okos a gyerek.
Kérdem én, miért olyan nehéz elfogadni, hogy nem mindenkiből lesz agysebész? Szerintem kifejezetten ártalmas, ha azt sulykolják a gyerekbe, hogy ő milyen csodálatos, mikor nem az. Előbb utóbb úgyis jön a pofára esés.
Szerintem nincs buta gyerek.Különbözően fejlődnek, mindegyik jó valamiben,míg a másik megint másban stb..A viselkedés nevelés kérdése, de viselkedés nem egyenlő a butasággal.Az hogy szellemileg mennyire lesz képes meg később derül ki.A tök átlagos vagy épp átlag alatti gyerek is sokra viheti megfelelően támogató, biztató közegben kitartással, szorgalommal, túlmunkával, míg a jó képességű gyerek a folyamatos önbizalmat leépítő közegben fele olyan jól teljesít, pedig volna hozzá esze...
Aki kisgyerekre azt mondja, hogy buta, az szerintem nincs jól összerakva és magára is használhatja nyugodtan ugyanezt a jelzőt:)
Én kérek perec megmondom mindenkinek, hogy le van maradva a fiam. Okos, rafinált kisfickó, de a szociális készségeiben nagyon le van maradva. Ez van. Ha hazudok, attól nem lesz jobb. Nyilván rosszul esik, ha látom hogy a kortársai már beszélnek, segítenek stb, az enyém meg még nem tart ott.
De sok anyuka beledöglene, ha be kéne vállalnia, hogy az ő tündibündi gyereke nem a legszuperebb, legjobb mindenben. Ahogy mondod f...méregetés,és még az, hogy szerintem nem tudják elfogadni a gyereküket olyannak, amilyen...
Én a gyerek iq mérésénél ott izgultam, hogy nehogy kijöjjön, hogy enyhe értelmi fogyatékos, mert nem tudott két értelmes mondatot elmondani, egy csomó helyzetet nem fogott fel, de volt sok jó megmozdulása is és egy két dologban szuper volt. Hát nem kijött, hogy magasan átlag feletti majdnem minden területen?(van ahol csak simán átlag felettit mértek).
Nagyon vicces, mert manapság is olyan dolgai vannak, hogy fogom a fejem, hogy lehet ennyire buta, de tényleg úgy masszívan, aztán csak lesek, hogy nemigaz, hogy ez a másik dolog, vagy egy hasonló feladat egy pillanat alatt megy neki. Oviban benyögte, hogy a kakas tojja a tojást, és sírt, mikor kinevették. Mikor előtte már fél évvel letisztáztok a kloakát meg a kakas-tyúk-tojás viszonyt, és aztán csak lesett, mikor itthon felhoztam, egy pillanat alatt beugrott neki és látszott a ráeszmélés az arcán..
Kisgyerekek, nem tudod belőni rendesen a képességeit, az én gyerekem 3 rokon is irgalmatlan butának tartja, de a bonyolult mintázatú szélforgóra 9 kép közül egy pillanat alatt rávágja a választ, illetve sok más feladatnál is szuper, de valahogy az életben ez nem jön ki rajta.. Versetmondani egyáltalán nem tud, szóemlékezete kegyetlen rossz, ha mondod neki, hogy tó kéz fa ló én, nem tud csak hármat visszamondani, de mesét, amit mondott az óvónő elsőre hallotta és majdnem szóról szóra visszamondta.
Fene se tudja, hogy működik a gyerek, valami nagy káosz lehet bent, amiből néha kijutnak az infók, máskor meg nem fér hozzájuk. Szóval nem kell leírni a gyerekeket, azt se, amelyik butának látszik.. van egy nagyon cserfes, fecsegős kérdező lánybarátja, aki nem tudja kilogikázni a sormintánál, hogy mi jön, pedig könnyű igazán, vagy hasonló helyzetekben lassú. Viszont bármit mondasz neki, hibátlanul visszamondja, 2 oldalas verses mesét is tud szó szerint, egy betűt sem téveszt, és ovis.
Sokfajta gyerek van, majd nagyobb korban lehet eldönteni, mennyire "okosak"
Tisztában vagyok a gyerekem képességeivel. Nagyon okos de baromi lusta sajnos.
A barátnőm lánya 3 hónappal fiatalabb, mint az enyém. Az enyém 9 hónaposan kezdett szavakat mondani ami nem tetszett neki ezért nonstop a youtube ment náluk mert ő angolul akarta tanítani a gyereket. Oviban is egy csoportba jártak. A lányom feszes izomzattal született és Dévényt kapott egy éves koráig. Nyílván az övé hamarabb csinált mindent, mint az enyém. Persze mindig megjegyezte. Oviban az utolsó évben hordta hetente az ovónőknek a csomagokat, hogy engedjék a lányát iskolába pedig a tesztje alapján nem mehetett volna. Az enyém igen, de én kértem, hogy maradjon, mert szétszórt volt még egy kicsit. A lényeg, hogy engedték a lányát és mindenkinek elújságolta a facebookon csak azzal nem számoltak, hogy annyira nem tudott haladni a tananyaggal, hogy évet kellett ismételnie. És a lányommal járta újra az elsőt.
Mert fáj nekik.
Fiamnak kiugróan magas az iqja, akárcsak az apjának. Suliba is elsò perctől mondják. Viszont a szociális készsége a békasegge alatt van. Rettentő kisgyerekesen tud viselkedni és hát élspotolós sem lesz. Viszont kiemelkedő zeneikészségei vannak. Barátnőm gyereke szegény, hát buta nagyon. Suli sem megy, de barátnőm ezt tudja is.
Én felnőttként csináltam Mensa tesztet, teljesen átlagos voltam gyereknek, matekból pld átlag alatti.Van egy kiszenvedett szakmunkás bizonyítványom+ egy matekból duplán vizsgáztatott érettségi bizonyítványom.Becarás de 130 az IQm.(Bár megvannak az erossegeim,de ezeket is csak felnőtt fejjel találtam meg.És rólam senki se mondaná meg).Parom más, róla mindenki aki ismeri tudja hogy rendben van az agya és tényleg zseniális, nagyon tág látókörű, művelt (szintén szakmunkás+gimnázium). Ennyit arról, hogy mert a buta gyerekek.
Mindenkinek vannak adottságai,jobbak vagy épp kevésbé jók.Gyerekeknél, felnőtteknél egyaránt,ha valaki megteheti hogy azokat a dolgokat amikben jó, gyakorolja,fejleszti akkor bármi lehet belőle.És az is előfordulhat, hogy úgy se lesz belőle semmi.Ez ilyen.De nehogy már egy 3-5 éves gyerekről,a homokozóban nyújtott teljesítménye alapján döntsük el hogy az most buta vagy okos,meg persze ismeretlenül úgy, hogy egyszer láttuk,nincs képzettségünk a megítéléséhez és mert hangosabb vagy úgy viselkedik ami nekünk nem szimpi.
Mert "nem illik". Hatalmasat kapsz a pofádra, ha a saját gyerekedet nem magasztalod. Én már gyakorlatilag csecsemőkora óta ki mertem jelenteni, hogy ez a gyerek nagyon gáz. Az is egyébként, a mai napig, és az idő előrehaladtával egyre inkább. Nagyjából biztos vagyok benne, hogy semmire nem viszi, jó eséllyel el is fog zülleni, mert ilyen, ez van, a fejemen állva is pöröghetek, akkor is ez lesz. Na de hogy ezért mit kaptam és kapok... Ha tehetnék az emberek, egy kanál vízben megfojtanának érte, mert mi az, hogy én nem vagyok elájulva a saját gyerekemtől, nem ajnározom, hanem ilyen "negatív" vagyok vele kapcsolatosan.
Ahogy egyébként saját magamról is bármikor kijelentem, hogy gyalázatos a képességprofilom, sem a kognitív készségeim, sem semmi más nincs rendben. Ezért mondjuk kevésbé kapok, csak elnézően mosolyognak és legyintenek, mondván, önbizalomhiány meg önértékelési zavar. Aztán amikor egy helyzetben kiderül, hogy tényleg ostoba vagy béna vagyok, akkor megy a csodálkozás. Hát kérem...
A mai világban nem divat a nyers tényközlés. Nagyon nem. Szinte büntetendő.
Utolsó, veled valami nagyon nem oké. Egészen más, ha azt mondod, hogy jelenleg a gyerekednek ez meg ez meg ez nem megy, ebben béna(nyersen), mert ez a jelent tükrözi, de előrevetíteni x évre, hogy semmire nem viszi, ebben mindig is rossz lesz stb ez nem tényközlés, ez spekuláció és tiszta rosszindulat!
Az én gyerekemnek semmi labdaérzéke nincs, már nekem ciki, ahogy kézzel próbálja megfogni a focilabdát vagy 20 centivel mellérúg, de van rengeteg ideje fejlődni, azért, mert jelenleg béna ebben, később lehet átlagos színvonalú, de ha nagyon ráfekszik, akkor lehet valamennyire jó is. Nekem sincsenek olyan elképzeléseim, hogy majd profi futballválogatott tagja lesz és ünnepelt sztár az országban, de azért lehet majd "egész jó" benne sok kitartó munkával és gyakorlással. Persze egy született tehetségnek könnyebb, és ő esélyesebb is, hogy kiemelkedő legyen, de az én gyerekem is lehet olyan felnőtt focista akire azt mondta a hétköznapi ember, hogy "ez aztán tud focizni!"
Téged nem szabad csak kezelés után gyerekek közé engedni, mert még engem is bánt, ahogy leírod a gyereked jövőjét a jelenlegi teljesítménye alapján. Ilyet egyszerűen nem szabad, ez kimeríti a butaság(mert ez tényleg az) és az érzelmi bántalmazás(ha neki is mondod és hallja is, ahogy másoknak beszélsz róla) fogalmát!
Az, hogy most valamit nem tud, és rosszabb benne másoknál, nem jelenti, hogy 2-5-10 év múlva is az lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!