A férjem köszöni szépen, de neki elég volt a "családosdiból"? Hogyan javítható ez a helyzet?
Sziasztok!
Mikor terhes lettem, még egyetemre jártam Romániába (magyar vagyok amúgy, Budapesten születtem és nőttem fel, ez csak egy kényszerhelyzet miatt alakult így, hogy kint tanultam). Az sajnos nem volt opció, hogy teljesen hazaköltözzek, az sem, hogy a barátom kiköltözzön, de igazából amíg ott tanultam, addig is ingáztam, hétfőtől csütörtökig ott voltam, csütörtök estétől Budapesten.
A babát nagyon szerettük volna megtartani, ezért két opció volt: vagy itthon hagyom arra a 4 napra anyukámékkal, vagy anyukám jön velünk ki minden héten és amíg én tanulok, órán vagyok, ő unokázik. A második variáció lett a befutó és ez a rendszer nagyon jól működött másfél éven át. Közben itthon épült a családi házunk, összeházasodtunk és mikor lediplomáztam, hazaköltöztünk végleg. Azóta már született még egy kislányunk, ő most 8 hónapos.
Viszont a férjem most benyögte, hogy neki sok ez, hogy heti hét nap ez megy itthon, nincs egy nyugodt perce sem és hogy visszasírja sokszor azt az időszakot, amikor a hét felében neki nyugta volt... És hogy ne értsem félre, nagyon szeret minket, de szerinte jót tenne nekünk családilag és neki is, ha mondjuk a hét felét külön töltenénk. Értettem, mire céloz, de kérdeztem, hogy és mit szeretne, a gyerekeket hova tegyem addig? Hát hogy ő visszaköltözne addig a régi lakásába és csütörtöktől vasárnapig jönne haza. Mert hogy rengeteget dolgozik és hiába jön haza, itthon sem tud pihenni.
4 éves a nagy, 8 hónapos a kicsi. Nem lehet mellettük unatkozni, ez tény. De közel sem tragikus a helyzet, nincs állandó sírás/ordítás itthon, az éjszakáink nyugodtak, van stabil napirendünk, tehát egyikőjük sem problémás. De igen, gyerekek és megkövetelik a figyelmet, főleg a saját szüleiktől.
Nem akar válni, se megcsalni, de úgy érzi, hogy teljesen elfáradt már és neki kell a csend, az én idő. Nekem is, én is sokszor vagyok fáradt, mégsem jutott eszembe még az, hogy összecsomagoljak és a hét felét máshol töltsem.
Felelőtlen.
Egy gyereken nincs pause gomb. Ő is ott volt, amikor összehoztátok őket, vállalja a felelősséget.
A férjem is sokat dolgozik, de felosztjuk a teendőket, így mindenkinek jut szinte mindennap énidő. Nem több óra, de pont annyi, h.kicsit töltődjünk.
Ez nem felelőtlenség, az emberek nem tudják magukról előre, hogy nehéz helyzetben nincs gerincük helytállni!
Biztosan nem engedném, ha belegondolsz, ő ugye dolgozik, egész nap nincs a gyerekekkel, és azt a napi 2-3 óra délutáni gyerekezést sem bírja..
Nem mennék bele, viszont kapna egy délelőttöt(ha eddig nem volt neki), vagy egy délutánt, amikor kimozdulhat, pl munka után nem hazajön, hanem elmegy kocsikázni, 8ra meg betoppan. Vagy megkapja a vasárnap délelőttöt, ebédre meg hazaér.(de cserébe egyik nap hármasban kell lennie a gyerekeivel!)
Én megmondanám neki, hogy szívem, hétköznap csak 2-3 órát vagy velük munka után, és azt is sajnálod rájuk, az ovisodtól és a csecsemődtől? Hétvégi apuka szeretnél lenni? Erre kitaláltak egy remek módszert, a válást, kapsz láthatást hétvégente és annyi magányt kapsz, amennyit akarsz.
Nem leszünk házasságban csak a hétvégi családod! Ha családod szeretnél, legyél velünk minden nap, kapsz egy kimenős napot hetente, cserébe te leszel majd a gyerekekkel ugyanennyit hárman! Egyenrangú szülők vagyunk, egyformán szeretjük őket, nem?
15 szívemből szóltál. De még mindig remélem hogy kamu a kérdés és ilyen ember nincs.
Vagy legyünk együtt váljunk el...
Utolsó, dehogy van benne, azt hiszed csak azon gerinctelenek, akik átadták a másiknak az irányítást, mert gyávák voltak dönteni az életükről? Aki nyúzza a feleségét gyerekért, az is besokall és lelép.
Amúgy meg mit számít, ki mennyire akarta? Ha a nő két pontnyival jobban, akkor mi van? Felnőtt ember, képes dönteni a saját életéről, ha nem akar gyereket, akkor gumit húz!
Miért csináltatok gyereket úgy, hogy egyébként egy percet sem éltetek együtt?
Nagyon megérte, tényleg.
Most már meg kell enned, amit főztetek, mert a gyerekek rád maradnak, apuka meg hol látogatja, hol nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!