Szerintetek egyenértékű ha apa válás után hozza-viszi a gyereket suliba azzal, ha elvinné hétvégén?
Úgy értem, hogy minden reggel elviszi és minden nap elhozza kocsival a kis elsőst. Így napi 2x5 percet töltenek együtt a kocsiban, ezen kívül semmit.
Egyáltalán nem apuka szidása a cél. Normális a viszony.
Papíron minden második hétvégén nála a gyerek, a gyakorlatban egy hétvégét sem töltött ott egy éve, pedig egy percre lakunk egymástól.
Ha ez szóba jön, az a válasz, hogy hisz többet van a gyerekkel mint más apák, akik 2 hetente látják. Ez így, ebben a formában igaz, hogy napi kétszer találkozik a gyerekkel, neki mondja el először mi volt a suliban, így azt is értem, hogy nem érzi azt, hogy hiányozna neki a gyerek, nincs idő, hogy kialakuljon egy hiányérzet.
Nem tudom jó e ez így.
Nincsenek új élmények együtt, mindig csak ülnek pár percet a kocsiban, félek, hogy eltávolodnak majd idővel.
Bevallom, egy adag önzés is van bennem ezzel kapcsolatban.
Olyan jó lenne ha néha elvinné, lenne egy kis énidőm vagy valami.
Ritkán kb havi egyszer elviszi valamelyik hétvégi napon, de max 2 órára, ez pont arra elég, hogy normálisan kitakarítsak vagy ilyesmi.
Szerintetek rendben van ez így, változtatni kellene, vagy én lihegem túl?
Azért ő viszi, mert régen is így volt. Mivel nincs kocsim és a suli épp ellenkező irány mint a munkahelyem, 30-40 perccel kellene hamarabb elindulnunk reggel, délután detto, neki meg 5 perc kocsival, ezért így alakult és szétköltözés után felajánlotta, hogy tobábbra is hozza-viszi.
Gondoltam már rá, hogy, én vinném, pl azt mondanám, hogy jól esik a séta vagy ilyesmi, csak félek hátha rosszul sül el és ennyi időt se töltenek majd együtt.
Én megmondanám, hogy mától én viszem-hozom a gyereket, ő meg a láthatásra ítélt időben törődjön a gyerekével.
Ne vicceljünk már. Persze, hogy megúszás.
Derjaderja!
Apuka meg majd közli, hogy oké Juci, akkor innentől te hozod-viszed a gyereket, de én nem viszem láthatásra. Szia.
23-ra:
Csak magával és a gyerekkel tolna ki a feleség. Világosan leírta, mekkora különbség időben, ha a férje, ill. ha ő hozza-viszi a gyereket. Pl. a gyereknek reggel fél órával korábban kéne kelnie.
A szeretetet nem lehet kikényszeríteni. Ha az apa nem vágyik arra, hogy együtt lehessen a gyerekével, akkor semmi jó nem sül ki abból, ha bármilyen kényszer hatására össze lesznek zárva heti egy napot.
Nem mondanám, hogy nem szereti. Kicsi korában kivette a részét mindenből, mai napig is majdnem minden nap felhív még este, vagy ír mit csinálunk, küldjek a gyerekről képet stb.
Nem arról van szó, hogy nem érdekli, azért is furcsálom ezt.
Szerintem észre sem veszi.
24.25.
Hát igen, ez megtörténhet. És igen, a szeretetet nem lehet kikényszeríteni, de (ha megoldható lenne hogy az anya vigye), én talán inkább úgy lennék a helyében, hogy akkor meg a kamu sem kell. Napi 2x5 perc az autóban. Ez nem apaság. A gyereket is csak hitegeti.
Másrészt lehet, hogy akkor összeszedné magát és mégis minőségi időt szánna rá.
Engem zavarna az is, hogy az iskolában, ha mondjuk gond van, neki mondják, aki amúgy nem vesz részt a megoldásában, de persze nem tudom, ilyen történik-e. 1-2 év és önállóan fog járni a gyerek az 5 percre lévő suliba, gondolom gyalog 15 perc. Akkor mi lesz.
Derjaderja!
Ha anyukának 30-40 perc gyalog a gyerekkel az iskola, akkor a gyereknek se lesz 5 perc. Kocsival 5 perc.
Úgy gondoltam, hogy az anyukának a munkahely felé ekkora kitérő, vagyis az nem mond arról semmit, hogy otthonról mennyi gyalog, de lehet, félreértettem.
Mindenesetre nagyon szomorú történet. Nem tudom, milyen mélyen lehet 5 perc és 2 parkolás alatt beszélgetni, miközben az apa az utat nézi.
Plusz semmilyen problémamegoldásban nem vesz így részt az apa, pedig egy egész nap program már erre lehetőséget adna. Hogy egyáltalan egy ebédet adjon neki vagy bármilyen konfliktust kezeljen.
Valami biztos van a háttérben, ha amúgy állítólag szereti a gyereket és korábban tötődött vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!