Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek egyenértékű ha...

Szerintetek egyenértékű ha apa válás után hozza-viszi a gyereket suliba azzal, ha elvinné hétvégén?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy minden reggel elviszi és minden nap elhozza kocsival a kis elsőst. Így napi 2x5 percet töltenek együtt a kocsiban, ezen kívül semmit.

Egyáltalán nem apuka szidása a cél. Normális a viszony.

Papíron minden második hétvégén nála a gyerek, a gyakorlatban egy hétvégét sem töltött ott egy éve, pedig egy percre lakunk egymástól.

Ha ez szóba jön, az a válasz, hogy hisz többet van a gyerekkel mint más apák, akik 2 hetente látják. Ez így, ebben a formában igaz, hogy napi kétszer találkozik a gyerekkel, neki mondja el először mi volt a suliban, így azt is értem, hogy nem érzi azt, hogy hiányozna neki a gyerek, nincs idő, hogy kialakuljon egy hiányérzet.

Nem tudom jó e ez így.

Nincsenek új élmények együtt, mindig csak ülnek pár percet a kocsiban, félek, hogy eltávolodnak majd idővel.

Bevallom, egy adag önzés is van bennem ezzel kapcsolatban.

Olyan jó lenne ha néha elvinné, lenne egy kis énidőm vagy valami.

Ritkán kb havi egyszer elviszi valamelyik hétvégi napon, de max 2 órára, ez pont arra elég, hogy normálisan kitakarítsak vagy ilyesmi.

Szerintetek rendben van ez így, változtatni kellene, vagy én lihegem túl?

2021. jan. 11. 08:37
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
87%

Nem egyenértékű, de iszonyatosan nagy segítség. Nyilván más egy közös program, mint egy hétköznapi tevékenység. Nem pótolja egyik a másikat.

Erőltetni viszont nem tudod.

2021. jan. 11. 09:09
 12/31 A kérdező kommentje:
A probléma ha lehet így fogalmazni az, hogy úgy érzem, mintha fogadtam volna egy babysittert, akinek az a feladata, hogy hozza-vigye a gyereket és havi egyszer vigye el még kitakarítok, nem érzem, hogy jelen lenne a gyerek életében, vagy nem tudom hogy fogalmazzak.
2021. jan. 11. 09:11
 13/31 anonim ***** válasza:
70%
Értem, kérdező, de ez az ő dolga. Neki ennyire van igénye, ezt kell elfogadni.
2021. jan. 11. 09:12
 14/31 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem így is sokkal többet foglalkozik vele, mint sok mások. Nem is nagyon ismerek olyat, aki a napi feladatokba besegít, ráadásul így, hogy minden nap.

Örülj ennek, ami van. Egyébként se tudod kényszeríteni és nem is lenne értelme.

2021. jan. 11. 09:14
 15/31 anonim ***** válasza:
92%
Egyébként ez akkor lesz majd érdekes, ha már nagyobb lesz a kölök, és nem kell napi szinten elvinni a suliba. Akkor derül majd ki, hogy apuka kitalál-e új feladatot magának, vagy örül a fejének, hogy egy gonddal kevesebb.
2021. jan. 11. 09:17
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha jó a kapcsolat köztetek akkor beszéld meg vele, hogy valamelyik hétvégén szeretnél valami kikapcsolódós estét magadnak (kijárási tilalom miatt nem mondhatod, hogy egész éjszaka kimaradnal 😂,de ha megszűnik már lehet) és szeretnéd ha aznap este nála lenne.Szerintem semmi bűn nincs abban, hogy néha te is szeretnél egy kis pihenőt.Vagy megérti, vagy nem de legalább próbáld meg.

Szerintem nem egyenértékű amúgy,de amíg a gyereknek és az apjának így jó addig max beszélni lehet arról hogy neked is van igényed egy kis szabadidőre.

2021. jan. 11. 09:29
 17/31 anonim ***** válasza:
83%

A kisfiúnak egy nem így jó és nem megfelelő, csak szegényke beletörődött abba, hogy mindössze ennyit kap az apjából. És ennek is örül.

A gyereknek elemi érdeke lenne, hogy legalább annyi időt, amennyit láthatásra megítéltek, együtt töltsön az apjával. Az is kevés egyébként. Mivel a kérdező szerint egy percre laknak egymástól, és anyuka sem akadályozza a találkozásokat, itt most az engedélyezett minimumnál jóval többet is lehetne. Ez lenne a gyerek érdeke, amivel a kedves apuka nem törődik.

2021. jan. 11. 09:49
 18/31 Derjaderja ***** válasza:
87%

Mi az oka annak, hogy ő viszi a suliba? Esetleg a munkáddal ütközik. Ha nem, akkor meg leehetne próbálni visszakérni ezt a feladatot, felajánlani, hogy legalább egy részét átveszed.

Ez nagyon szép látszat, a suliban is őt látják, hogy milyen aktív apuka. De nem valódi kapcsolat.

Ha esetleg a Te beosztásod az oka, hogy nem tudod suliba vinni, az más tészta.

Mi van Karácsonykor? Szünetben?

2021. jan. 11. 10:12
 19/31 anonim ***** válasza:
94%

Én azt nem értem, hogy amikor apuka mégis elviszi a gyereket, miért takarítasz, ahelyett, hogy magaddal foglalkoznál? Egy 6 éves gyerek már nem baba, hogy nem lehet mellette háztartással foglalkozni.

Én tuti nem akkor takarítanék, amikor a gyerek nincs otthon 2 órát, hanem leülnék olvasni vagy bármi, amit szeretek csinálni.

Nem sok privát idő, de még azt sem használod ki.

A kérdésre vonatkozóan szerintem egyáltalán nem egyenértékű, mert neki ez kétszer negyedóra elfoglaltság, neked meg nincs semmi privát időd. De azért továbbra is azt mondom, hogy egy ekkora gyerek mellett már biztos tudnál magadra is szakítani időt. Ki kell alakítani, hogy fiam, most egy órát foglald el magad, mert anya is szeretne olvasni ( vagy ami tetszik).

Ha meg elmenős programra vágysz, akkor igenis mondd a férjednek, hogy x napon vigye a gyereket, mert neked is dolgod van. Az ő gyereke is, nem csak a tiéd.

2021. jan. 11. 10:24
 20/31 anonim ***** válasza:
42%

"Ha meg elmenős programra vágysz, akkor igenis mondd a férjednek, hogy x napon vigye a gyereket, mert neked is dolgod van. Az ő gyereke is, nem csak a tiéd."

Megegyszer, azt mond, amit akar. Apuka nem viszi, ha nem akarja. Ha a kérdező fix egyedül töltött időre vágyik, akkronarra a bébiszitter a megoldás.

2021. jan. 11. 10:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!