Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért bolondulnak bele egyes...

Miért bolondulnak bele egyes nők a gyerekvállalásba?

Figyelt kérdés
Nagyon sokan elkezdenek úgy beszélni, hogy "Mi három hónaposok vagyunk..", "Mi már járni is tudunk...", stb. És ha megkérdezed tőle, hogy hogy van, akkor elkezd a gyerekről beszélni. Csak a gyerek, csak a gyerek, csak a gyerek. Elhiszem, hogy otthon van egyedül a gyerekkel, de tényleg nincs más téma, amiről beszélgetni lehet? Akárhova hívom, nem jön, mert a gyereket nem képes fél órára otthagyni az apjára vagy a nagyanyjára. Ja és a legjobb: senki nem foghatja meg a gyereket, senki nem simogathatja meg (még az anyja, párja se), csak ő, mert ők "szimbózisban" élnek.
2021. jan. 10. 17:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
79%

Másnak meg beszűkül a tudata, ez van. Nem értem, téged ez miért zavar. Sajnálom, engem érdekel a gyerekkel kapcsolatban minden, szóval én általában akkor is az éppen aktuális dolgainak olvasok utána a neten, amikor éppen alszik. Pl most nálunk lassan esedékes a hozzátáplálás, és ezzel kapcsolatban olvasok csomó cikket, ajánlást, könyvet, nézetet, ésatöbbi. Engem most jelen pillanatban ez a téma érdekel a legjobban (mármint a gyerekem), és nyilván minthogy ebben vagyok benne nonstop, erről is tudok leginkább beszélni. Ha gyerektelen barátnővel beszélek, akkor nyilván visszafogom magam, de nekem most ez a prioritás és ez számomra a legfontosabb téma, ennyi. Az én lányom még nagyon pici, nem érzem jól magam én sem, ha hosszabb időre magára hagyom (mármint az apjával vagy a nagyanyjával), és nem hiszem, hogy ez neki is érdekét szolgálná. Egy-két órára még csak-csak elmegyek kávézni barátnőkkel, de ennél hosszabb programra már tényleg csak gyerekkel megyek bárhová. Bár ez szerencsére nem akadályozott meg semmiben, azért elég aktívan megyünk ide-oda még ilyenkor is.

Amúgy ez a priorizálás nem jelenti azt, hogy az apuka törvényszerűen ki lenne zárva a gyerek neveléséből vagy életéből, ez nem tudom, miért jár szerinted kéz a kézben. Nálunk a férjem is hasonlóan bele van buzulva a gyerekezésbe, ő is belépett minden olyan fb-csoportba, ahova apukáknak be lehet lépni (amúgy ez is kicsit szomorú, hogy a legtöbb babás csoportból ki vannak az apukák tiltva- mégis mit csináljanak azok, akik egyedül nevelik a gyereküket és tanácsot, segítő közösséget keresnek? Na mindegy), és egyenlő mértékben veszi ki a részét a gyerekkel kapcsolatos dolgokból. Ha valaki konkrét személyre gondolsz, akkor azt tőle kell megkérdezned, hogy miért nem bízik a gyereke apjában.

Ami hibába beleestem, az a "királyi többes", ezt a napokban vettem észre, hogy így beszélek a gyereknek, ez abszolút tudat alatt jött. Halványan emlékszem a tanulmányaimból arra, hogy a gyerekek nyelvtanulása ugyan előre programozott hajlam, de a felnőttekben is van egy ösztönös program, hogy tanítsuk a kicsiket beszélni, ennek a része az eltúlzott, kicsit dallamos hangsúlyozás, a gügyögés, az intenzívebb artikuláció, és szerintem minthogy ilyen gyakori jelenség, nem tartanám kizártnak, hogy ez a "megkóstoltuk anya haját"/"kicseréltük a pelust" jellegű nyelvtani szerkezet is ehhez tartozhat. Nem hiszem, hogy a bolygón minden második nő simán gyerekbolondulásból pontosan ugyanazt az idegőrlő beszédstílust teljesen véletlenül veszi fel a babájával szemben, ennek biztos kell valami evolúciós, gondozó vagy tanító funkciójának lennie, még ha nem is pont az, amit én most itt kiokoskodtam neked.

2021. jan. 10. 19:54
 12/18 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem ez néha elér egy elég paradox szintet. Említette korábban valaki, hogy azért csak a gyerek a téma, mert az anya nonstop be van zárva a házba a gyerekkel, persze, hogy nincs más témája. Pedig ha elmenne néha ide-oda, fél óráig más, felnőtt dolgok felé is érdeklődne, sokkal kevésbé lenne befordult. Arról nem is szólva, hogy egy baráti beszélgetés során úgy illik, hogy mindkét fél meghallgassa a másikat. Szóval oké, ha én mondjuk épp csak a gyerekemről mesélnék, mert izgalmas vagy épp kiborító korban van, de cserébe meghallgatom a barátnőmet is, aki meg a munkájáról vagy a párkapcsolatáról akar mesélni, és közben figyelek rá és kérdezek is a témához kapcsolódóan, mert őt meg ezek a dolgok foglalkoztatják.
2021. jan. 10. 20:23
 13/18 anonim ***** válasza:
39%
Nagyon kiborítóak, az biztos. Mégis inkább sajnálat van benne irántuk. Elég egyhangú lehet az élet így.
2021. jan. 10. 20:58
 14/18 anonim ***** válasza:
61%
13. Sajnos ebben a vacak vírusos időben nem igazán lehet menni sehova. Nekem tervben volt, hogy majd megyünk baba-mama tornára, babaúszásra, pörgünk majd ezerrel, de így nem lehet. A barátnők napközben dolgoznak és amikor a férjem este 6kor hazaér, akkor már marhára semmi kedvem elindulni bárhova barátnőzni, mert mire odaérek addigra indulhatok is haza. Persze nem azt mondom, hogy ha hozzánk jönnek vendégek akkor csak a gyerek a téma, de azért rengeteg mindenből kimarad egy friss anyuka.
2021. jan. 10. 22:20
 15/18 anonim ***** válasza:
38%
Ezt az egész jelenséget, nem a korona vírus hozta.
2021. jan. 10. 22:52
 16/18 anonim ***** válasza:
47%
15...nem az hozta...de most még nehezebb
2021. jan. 11. 03:50
 17/18 anonim ***** válasza:
26%
Nekem négy hónapos lesz a kicsi és azóta kevés helyen voltunk. Reggel viszem a nagyot az iskolába, délben megyek érte. Boltba akkor járok, ha a páeom hazaér vagy ő megy hazafelé. Elég furcsa mert eddig bárhová eltudtunk menni. Most meg itt a kicsi. Mondjuk most nem is nagyon szeretnék mászkálni velük. Szeretném átvészelni ezt az egész vírust. Nagyon régóta vagyok itthon 11 hónapja lassan mégsem "bolondultam" meg. Ezt vállaltam. Nagyon jól tudtam, hogy ez ilyen. Aki babát tervez gondolom tisztában van vele, hogy az egész napja a baba körül forog majd. A barátnőmet 5 hónapos terhesen elhagyta a férje. Ő is átvészelte. Pedig aztán tényleg 0-24-ben az övé volt a gyerek. Ez egy ilyen állapot. Majd ha nagyobb lesz egyre könnyebb a helyzet,jobban mozog az ember vele.
2021. jan. 11. 08:38
 18/18 anonim ***** válasza:
82%
Vannak ilyen nők. Előfordul, hogy csak ezért jönnek össze a pasival, és utána már nem is érdekli semmi, senki más. Pl Ismerek nem egy ilyet a környezetemből is. De olyannal is előfordul aki előtte úgymond normális volt. Talán ha a gyerek idősebb lesz, a nőt pedig több inger éri, keres magának hasznos időtöltést, hobbit stb, vagyis esetleg képes leszakadni a gyerek témáról, akkor idővel lehet majd másról is beszélgetni az illetővel. Akivel nem , azt érdemes lehet kerülni hisz az egyoldalú kommunikációnak nem sok értelme van.
2021. jan. 11. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!