Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan oldják meg a gyerek...

Hogyan oldják meg a gyerek bölcsödébe, oviba, suliba vitelét, elhozatalát, illetve a nyári szünetet, ha nincsen rokonotok egyáltalán? Mi ketten vagyunk a férjemmel, nincs senkink.

Figyelt kérdés
hasonló helyzetben lévőket kérdezek, nem kioktatást, hogy akkor minek szültél.

#gyerekvállalás #nincscsalád
2021. jan. 9. 07:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
15%
Simán megoldom, nem a rokonságnak szültem. Felnőtt nő vagyok, ezért meg tudok oldani bármit, önállóan. Nem várom senkitől, hogy megoldja helyettem a helyzetet.
2021. jan. 9. 12:03
 12/18 anonim ***** válasza:
61%

En reggel "tuloraztam" az irodaban, ferjem vitte oket es kesobb ert be, aztan en hamarabb leptem le delutan es ferj maradt munkahelyen tovabb.

A homeoffice es harmadik gyerkoc most lefedi az egesz 2021es evunket halistennek. Utana... nem tudom. Nyaralas taborokkal, napkozivel, sajat szabadsaggal, nagyszuloi segitseg nincs. Betegseg eseten babysitter.

2021. jan. 9. 12:32
 13/18 anonim ***** válasza:
57%
#11 Mindenki megoldja valahogy. A kérdező konkrét tippeket kért, ki hogyan csinálja.
2021. jan. 9. 12:54
 14/18 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm mindenkinek. Lehet, hogy csak túlparázom előre is, aztán ha odakerulunk, megoldjuk
2021. jan. 9. 12:55
 15/18 anonim ***** válasza:
56%
Egyedülálló anya voltam nulla családdal. Bébiszitterrel oldottam meg
2021. jan. 9. 14:34
 16/18 A kérdező kommentje:
15, ez nagyon kemény lehetett. Egyenlőre azt se,m látom, hogy ketten hogyan oldjuk meg. Jó, ha van lehetőséged bébiszittere. le a kalappal előtted!
2021. jan. 9. 14:56
 17/18 anonim ***** válasza:
53%
Az ovis korszak jó volt. Egy hónap volt a szünet az oviban, akkor két hetet én voltam itton és két hetet a párom. Amikor eltörte a kezét az oviban a nyár elején akkor 2 hétig én votam vele, 2 hétig a párom és utána a mamánál volt. Máshogy nem ment. A covid miatt nem dolgoztam mivel 12 hetes voltam és kiírt a doki. Onnantól itthon voltunk a suliból. Most megoldom persze de két gyerekke érdekes lesz.
2021. jan. 9. 21:12
 18/18 Anett80 ***** válasza:

Nekem kevés segítségem van, így most átképzem magam, olyan szakmát tanulok ami gyerekbarát és nem 2-3 műszakos,nincs éjszakázás, meg az állandó hétvégi vagy éjszakai munkavégzés. Ha jó szakmád van,ahol a munkaidőd H-P 8tól 4ig van, az már félsiker, szó szerint! Ez számít a legtöbbet, a szakma,hogy gyerekbarát időbeosztásod legyen.

A szabikat a nyári szünetre gyűjtöm + karácsonyra, a 2 ünnep között,akkor veszem ki.

Ha beteg a gyerek, akkor anyám vigyáz rá, de a nagyiról tudni kell, egy bokatörés miatt (+ nagyon elhízott)alig tud menni, szinte sosem mozdul ki otthonról,csak ül a szofán egész nap. Kizárólag az én dolgom hozni-vinni a gyereket, hiába lakik a nagyi a szomszédban. Férjem nincs, tavaly elváltam, egyedül nevelem a fiam. Apuka külföldön van,nem fizeti a tartásdíjat sem.

A nyári szünetben rengeteg jó tábor van, én évközben egy 2 hetes táborra összespórolnám a pénzt,de a legtöbb tábor csak iskolás kortól van,van korhatár, nem óvodásoknak. Az óvodában én kérni fogom a nyári ügyeletet mert egyedülálló szülő vagyok,így oldom meg...

tavaly augusztusban volt 2 és fél hét, mikor tényleg minden óvoda bezárt,ügyelet sem volt.A nyári ügyelet tehát nem fedi le a teljes nyarat, csak egy részét,2-3 hetet neked kell megoldani.

2021. márc. 7. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!