Hogyan oldják meg a gyerek bölcsödébe, oviba, suliba vitelét, elhozatalát, illetve a nyári szünetet, ha nincsen rokonotok egyáltalán? Mi ketten vagyunk a férjemmel, nincs senkink.
En reggel "tuloraztam" az irodaban, ferjem vitte oket es kesobb ert be, aztan en hamarabb leptem le delutan es ferj maradt munkahelyen tovabb.
A homeoffice es harmadik gyerkoc most lefedi az egesz 2021es evunket halistennek. Utana... nem tudom. Nyaralas taborokkal, napkozivel, sajat szabadsaggal, nagyszuloi segitseg nincs. Betegseg eseten babysitter.
Nekem kevés segítségem van, így most átképzem magam, olyan szakmát tanulok ami gyerekbarát és nem 2-3 műszakos,nincs éjszakázás, meg az állandó hétvégi vagy éjszakai munkavégzés. Ha jó szakmád van,ahol a munkaidőd H-P 8tól 4ig van, az már félsiker, szó szerint! Ez számít a legtöbbet, a szakma,hogy gyerekbarát időbeosztásod legyen.
A szabikat a nyári szünetre gyűjtöm + karácsonyra, a 2 ünnep között,akkor veszem ki.
Ha beteg a gyerek, akkor anyám vigyáz rá, de a nagyiról tudni kell, egy bokatörés miatt (+ nagyon elhízott)alig tud menni, szinte sosem mozdul ki otthonról,csak ül a szofán egész nap. Kizárólag az én dolgom hozni-vinni a gyereket, hiába lakik a nagyi a szomszédban. Férjem nincs, tavaly elváltam, egyedül nevelem a fiam. Apuka külföldön van,nem fizeti a tartásdíjat sem.
A nyári szünetben rengeteg jó tábor van, én évközben egy 2 hetes táborra összespórolnám a pénzt,de a legtöbb tábor csak iskolás kortól van,van korhatár, nem óvodásoknak. Az óvodában én kérni fogom a nyári ügyeletet mert egyedülálló szülő vagyok,így oldom meg...
tavaly augusztusban volt 2 és fél hét, mikor tényleg minden óvoda bezárt,ügyelet sem volt.A nyári ügyelet tehát nem fedi le a teljes nyarat, csak egy részét,2-3 hetet neked kell megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!