Tudtok-e arról valamit, hogy év elején azt mondták: - aki 2008. 01.01 után szül gyereket, és pont ez idő alatt munkanélküliben részesül, az csak a gyes-re lesz jogosult. Állítólag ezt mondták hónapokig, de nem rég kiderült, hogy valamit félreértelmeztek, ezért jár a gyed ugyanúgy a munkanélküli segélyben részesülőknek is /persze akkor, ha megvolt a 180 nap biztosítottja ezt megelőzően is. / Merthogy én ebben a cipőben járok, és nem tudom, most melyik is jár. Erről közvetlenül sehol nem írnak semmit! Van még valaki, aki hasonló csónakban evez, vagy tud erre valaki nekem választ adni?
2008. dec. 1. 19:07
1/10 anonim válasza:
Csak akkor jár, ha a biztosítási jogviszony a munkáltatónál a szülés előtti 42. napon fenn állt.
Tehát ha dolgoztál, vagy táppénzen voltál, illetve passzív táppénzen voltál 2007 nov 20 és 2008 jan 1 közt, akkor jár.
Viszont ha csak munkanélküli ellátásban részesültél , akkor nem jár , de ha bent a munkaügyi központban megkérdezed, akkor megmondják, gondolom amúgyis kell menned.
Ezt egy munkaügyi központos ismerőstől kérdeztem 2 hónapja, mert nálam is volt erről szó.
Kérj időpontot az ügyintéződhöz és biztosan szívesen válaszol, de akár az oep-nél is érdeklődhetsz, mert ők utalják a gyedet.
2008. dec. 1. 20:37
2/10 anonim válasza:
Én úgy tudom,Gyedre csak munkaviszonyról lehet menni .Az ismerősömet ezért a Tgyás lejárta után visszajelentették az anyjáék 2 hétre ,aztán ment el Gyedre.
2008. dec. 1. 23:31
3/10 A kérdező kommentje:
Ja, jó Neki... visszajelentették az anyjáék... És engem ki fog vajon bejelenteni, hogy megkapjam a GYed-et, ami ugyanúgy engem is megillet?! Tisztességesen ledolgoztam 5 évet, túlóráztam, güriztem, aztán az utolsó munkahelyemen , ahol még próbaidős voltam, nos , pont ott estem teherbe. Persze, hogy kiderült, rosszul voltam, hányni jártam, stb. És elküldtek a fenébe, mondván, ők nem fizetnek egy ft-ot sem utánam! Most meglegyek elégedve 25 ezer gyessel, holott közel 80 ezer gyed járna? Miért kapok én ugyanannyi kis összeget, mint azok, akik sorra szülik a gyerekeiket, és életükben nem dolgoztak még egy hónapot sem?!
2008. dec. 2. 11:56
4/10 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy ha terhes vagy nem rúghatnak ki akkor sem ha próbaidős vagy. Ennek kérdezz utána mert ez tényleg bosszantó.
2008. dec. 2. 15:40
5/10 anonim válasza:
Szia!
Ha próbaidős voltál és lejárt a próbaidő és nem hosszabítotak akkor sajnos nem vagy védve hiába vagy terhes.A munkaügyibe ha álláskeresési járadékot igényeltél volna mielőtt szülsz akkor kaptál volna minden ellátást.(az álláskeresési járadék az nem egyenlő az munkanélküli segéllyel!)
Egyébként az álláskeresési járadékot az elmúlt 4 évből nézik, hogy hány napot dolgoztál és ez alapján számítják ki, hogy mennyit kapsz. Azt tudom, hogy maximum 270 napra lehet kapni és a maximális összeg a minimélbér 1,2-szerese, tehát kb. bruttó 85 000 Ft. Én így tudom.
2008. dec. 2. 18:36
6/10 anonim válasza:
1.válaszoló vagyok.Ne bosszankodj,azzal nem lesz jobb senkinek se,sajnos ez van.Ő szerencsés volt ,de én is csak Gyest kapok,és a terhességem alatt szoc.segélyt kaptam ,mert dolgozni már nem tudtam a szakmámban ,viszont nem divat a bejelentés sem!Nem vagy egyedül ,én 10 évet dolgoztam és mégis annyit kapok,mint aki 1 napot se,de a gyerekeit már össze se tudja számolni-mert ugye,az akad bőven!
Amúgy nem kellett volna aláírnod,amikor elküldtek ,hanem elmenni táppénzre ,vagy valamit biztos ki lehetett volna találni!
2008. dec. 3. 01:43
7/10 anonim válasza:
Ja bocs,a 2.válaszoló voltam .Szóval ne az én fejemet harapd le ,én csak leírtam,hogy úgy tudom,most csak munkaviszonyról lehet Gyedre menni.De ez minden évben változhat(januárban).
2008. dec. 3. 01:45
8/10 A kérdező kommentje:
Nem jár a GYED, akár álláskeresésin akár munkanélkülin van az ember... ma voltam az OEP-nél. Ahhoz, hogy gyed-re legyek jogosult, minimum 1-2 napra be kellene valakinek jelentenie, mert az munkaviszonynak számít, és onnan már igényt adhatunk be GYEd-re. Így mondta a nő: PL. dec 4.-én lemondom a gyest, dec. 5-én bejelentenek valahová, akárcsak papíron is, mindegy, és pl. dec. 8-án benyújtjuk az igénylést az OEP-hez. Ennyi. Nem hangzik nagy ördöngősségnek, csak hát ki az a hülye, aki bejelent engem pár napra a két szép szememért?! Hol találok én ilyen jófej embert?!
2008. dec. 3. 15:57
9/10 anonim válasza:
Szia!
Légyszi ezt olvasd át!! *****
(Letöltés indítása majd megnyitás vagy mentés)
Én akkor is azt mondom neked, hogy jár a gyed ha jókor mondtad vissza a dolgokat. Csak olvasd el amit linkeltem neked! Remélem sikerrel jársz!!
Üdv
* Automatikusan eltávolított tartalom.
2009. jan. 3. 12:45
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hogy ide is elküldted... :) Úgy néz ki, sikerrel jártam, az OEP mégis elfogadta a kérelmemet a GYED-re vonatkozóan. Kissé kacifántos volt a dolog, de "én győztem"... :) Mégegyszer köszi szépen!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!