Volt olyan hogy a rokonok nem tiszteltek a gyerek nevelesi modszereiteket?
Olyanra gondolok ahol volt egy konkrét terv es menetrend, de pl anyos vagy teso/anya,apa nem ugy allt hozzá pedig tudtak, hogy nektek ez fontos?
Irnatok peldat?
Kezdtük azzal, hogy minek diétázok terhescukrosan, tök hülyeség, csak egy kis sültkrumplit meg sütit egyek már, hát mi bajom lenne tőle.
Aztán volt olyan, hogy miért nem adok már rendes kaját, miért szoptatom ebéd helyett (mert a tízórai meg az uzsonna volt kiváltva, hogy ne durranjon szét a mellem), miért nem alszik nyolckor az egyéves (mert így is 7-kor kelt reggel magától) és a kedvencem, bár ez végülis fordított szitu: a mélyen vallásos sógornőm sikítva kikapcsolta a tévét, amikor a Bibi Blogsberg következett, mert úristen, boszorkányság. Az én gyerekem meg bőgött, mert a kedvenc meséje volt... -_-
Igen... en pl ezt kaptam meg:
Minek a rugozo szek meg a baba hinta (15 percekre mind a kettoben elvan)
Miert rakom 2 honaposan hasra, miert viszem ki setalni ilyen idoben (labzsakos babakocsi, pled minden jatszik kb 10-20 percre min)
Most 6 honapos, es csak most kezdtuk a hozza taplalast, erre jon az anyosom hogy miert nem kezdtem hamarabb (3 honapos alig volt mikor alma puret akart neki adni)
Vagy amikor naluk vagyunk, ha a tobbiek tevet neznek akkor miert teszem a gyereket ugy hogy ne lassa. Nem hiszem hogy fel evesen tvt kellene neznie...
Szerencsére nem volt jellemző. Nagyon merev szabályaink nincsenek, de azokat megértik. Értik, hogy nem eszik még másfél évesen csokit, hoznak gyümölcsöt. Még a szomszéd öregasszony is megértette, amikor 1x akart adni neki csokit. Mondtuk, hogy még nem, azóta gyümölcsöt hoz neki.
De alapvetően semmivel nem kötözködtek. Anyósomék kifejezetten figyelnek mindenre, általában egyet is értenek, ha elmondjuk mit miért. Az én anyám alapvetően mindenbe bele tud kötni, de a gyerek dolgait viszonylag tiszteletben tartja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!