Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Volt olyan hogy a rokonok nem...

Volt olyan hogy a rokonok nem tiszteltek a gyerek nevelesi modszereiteket?

Figyelt kérdés

Olyanra gondolok ahol volt egy konkrét terv es menetrend, de pl anyos vagy teso/anya,apa nem ugy allt hozzá pedig tudtak, hogy nektek ez fontos?

Irnatok peldat?

2020. dec. 30. 17:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%

Nekem konkrétan nem volt ilyen, mert nincsenek különleges és merev elveim/modszereim, és a család is normális.

De unokatesomeknal teljesen merev szabályok vannak, előre megszabtak most is milyen ajándékot lehet venni, ráadásul emailben megírják ilyen kioktató stílusban, hogy mindenkit megkernek, hogy Annacska előtt majd ne vegye elő a telefonját, meg hogy mit ne hozzanak mások gyerekei nehogy annacska seruljon... fuuuu

2020. dec. 30. 17:24
 2/13 A kérdező kommentje:
En pl arra gondolok, hogy nincs edesseg 2 eves kora elott, vagy nincs tv amig nem lesz 4 eves, nem akarok mekis kajat a masfel evesnek stb.
2020. dec. 30. 17:27
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, szinte csak ilyen volt.

Evés, alvás, ivás, szoptatás, öltöztetés, tv, telefon, játékfajta, játszóterezés, nem szabad dolgok, hozzátáplálás, fogzás, mozgás, fejlesztés, beszéd, de màr terhességnél és szülésnél is..

Mit hogyan miért úgy, miért nem úgy, nem jó, rossz lesz, majd meglátod, nem kéne, kéne..

Konkrét példák, miért úgy szoptatsz, miért azt eszed szoptatás alatt, ittál olyan szoptatás alatt, az a póz nem jó, másik mellet, fejj előtte, itass vele teàt mellette mert a tejed nem elég, biztos lehet fagyasztani, nem lehet fagyasztani, nem úgy kell fagyasztani, nem úgy kell felolvasztani, berakod az étel mellé, ne mutogasd magad, miért ruhában csinálod, olyan leszel, nincs rajta eléggé, túl nagyot kap be, hallom hogy nem is nyel, ne add neki játszani, hadd játsszon a cicivel ha kell neki, ne ott aludjon, aludjon ott, ne cicivel nyugtasd meg, nem kell arra a bimbóra semmilyen krém, mérgezed a gyereket a tejeddel, nem kap elég vitamint, ne mozogj mert megutálja a tejed, miért nem mozogsz az serkenti a termelést, szedsz külön vitaminokat, miért szedsz mű dolgot, azt hiszed az hat, a szoptatás miatt fogysz, abba kéne hagynod, miért nem fogysz többet a szoptatás alatt, még mindig szoptatsz, miért nem szoptatsz már, miért nem tápszerezed, kapott tápszert ez borzalmas, azért sebes a mellbimbód mert túl gyenge a bőröd azért sír mert hasfájós mert rosszul szoptatsz, minek hagyod hogy bekapja a vérző mellbimbódat, fejsz eleget két szoptatás közt, miért kézik használsz, gépivel több tejed lenne, nem elég intim a szoptatás, minek vonulsz el vele stb.

És ez 7 éve volt csak ezekre emlékszem, ez csak szoptatás, de többször kritizáltak még.

Borzalmasak az emberek, nem tudom hogy bírják ki ezt a kismamák, de szerintem a legtöbb depressziót a környezet okozza..

2020. dec. 30. 17:31
 4/13 A kérdező kommentje:
En mar elore felek attol hogy semmibe nezik majd a kéreseim. A masfel eves gyerek akkor se nezzen tvt vagy ne adjanak normalis kajat a 9 honaposnak (rokonom fasirtot adott a 9 honapos lanyanak, aki utana vegig uvoltotte az ejszakat, az agyukanak goze sem volt miert...)
2020. dec. 30. 17:35
 5/13 anonim ***** válasza:
89%

Apósom folyamatosan. Nem akarja felfogni ha valamit nem eszik vagy nem ehet a gyerek. Pl cukorka 14 hósnak. Hiszen gyerek. Miért ne ehetne. Ha valamit mondok, hogy nem eszi meg, hát szokassam rá 🤦🤦🤦

Rosszul vagyok tőle már csak ha a gyerek közelében van. Egyszer úgy alakult, hogy én nem mentem és olyat adott neki aminek baromira nem örültem. Férjem hiába volt ott, ő se látott benne kivetni valót. Persze utána jól összevesztünk. Hál istennek ritkán jön, mi meg még ritkábban megyünk. A többi rokon feléri ésszel, amit mondok.

De amúgy ő másban is szeret megkérdőjelezni mert baromi okos. Előre rosszul vagyok, mi lesz ha nagyobb lesz a gyerek 🙄

2020. dec. 30. 17:53
 6/13 anonim ***** válasza:
93%

Leírom az én tapasztalatomat. Négy gyerek, minimális korkülönbséggel, egyetlen rokon az édesanyám. Mama néha elvitt magához 1-1 gyereket. A gyerekek mindig szerettek nála, kedvükre főzött, persze normális ételeket. Ami más volt: ő pl. vett nekik gumicukrot, mi nem. Persze azt sem nyakra-főre kapták, ebéd után 1-1 szemet. Nekünk nincs TV-nk, ott nézhettek. Nem egész nap és normális, életkornak megfelelő mesét. Sőt, egyszer-egyszer még még vacsorázhattak is a TV előtt. Aztán a gyerek hazajött, tudomásul vette, hogy itthon ezek a szabályok, mamánál meg mások. Nem lett baja attol a pár szem cukortol sem, meg a TV-től sem. Ez olyan 3-4 éves kortol volt.

Baba korban nem szolt bele anyukám semmibe, sőt, ha ő fektette őket, ami ritkán, de előfordult, előtte kikérdezett, mit hogyan szoktunk csinálni.

Mindenkinek ilyen rokonokat kívánok!

2020. dec. 30. 17:57
 7/13 anonim ***** válasza:
17%
Aki megpróbálkozott semmibe venni, az most tart tőlem.
2020. dec. 30. 18:15
 8/13 anonim ***** válasza:
36%
Anyósom. Kb semmiben nem tisztel, de a legjobban az zavar hogy a dacos testvérféltekeny két és fél évesemmel, aki újra babának képzeli magát. (szerinte amúgy vagy szellemi fogyatékos vagy autista) folyton visít hogy ezt nem szabad azt nem szabad. Nálunk is a mi otthonunkban. Múltkor kiosztottam a francba, megsértődött de ugyanugy csinálja tovább,mert hogy én nem szólok rá, hogy miért ül oda a székre, hisz neki oda nem szabad. Meg azért visít vele mert leesik a kaja a kezéből, és hogy ennyi idősen mér nem tud normálisan enni. Meg mondtam neki ezerszer hogy az én gyerekemmel nincs kiabálás, de leszarja. Ritkitottuk a találkozásokat, de nem esik le neki. Plusz nem érti hogy miért szeret a gyereket mindenkit, kivéve őt...
2020. dec. 30. 18:42
 9/13 anonim ***** válasza:
79%

Exanyos probalkozott

Pl h o a Mama ... Meg h eheztetem a gyerekem (4hoh kizarolagos szoptatas) meg h azert nem alszik mert valami ezoterias szar van ... What???

Nagyon gyorsan kiosztottam h EN vagyok az anya ergo en mevelem es kb semmi koze hozza hogyan

Onnantol max az exemnek magyarazott az meg nem erdekel

2020. dec. 30. 19:45
 10/13 anonim ***** válasza:
84%
Én még csak babavárás időszakában vagyok, de nagyon kíváncsi vagyok, vajon miket fogok kapni. Párom nagyszülei vmikor orvosok voltak, persze már húszon éve nem praktizálnak, ráadásul akkor sem Magyarországon éltek vagy dolgoztak. De így is megkapom sokszor, hogy de az nem úgy van, mert akkor ők nem úgy csinálták Romániában. Hiába mondom, hogy itt ez a protokoll (kezdve a terhesgondozástól a védőnői szolgálaton keresztül egy UH vizsgálatig), görcsösen ragaszkodnak hozzá, hogy de nem, én tudom rosszul, aki épp jövök a szülészorvostól. Próbálok most kicsit kevesebbet találkozni velük, engem amúgy is irritál az okoskodás, a kéretlen tanács, a szándékos ijesztgetés, hogy majd hogy lesz vagy nem lesz, nincs erre nekem szükségem. Kicsit hálás is vagyok ennek a covidnak, nem tudnak majd szülés után sem a nyakamban lihegni, hogy mert ők akkor úgy csinálták. Hangsúlyozom, hogy több olyan dolog volt akkoriban elfogadott, amiért ma a gyámügy kiemelné a gyereket.
2020. dec. 30. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!