Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire etikus és törvényes,...

Mennyire etikus és törvényes, ha anyaként megszabod hogy x gyereked vegetáriánus lesz, és X pedig ilyen étrendben fog felnőni?

Figyelt kérdés
Tehát a gyermekeid születésétől fogva szabályozod a gyermekeid étrendjét.

2020. dec. 28. 18:00
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
53%
40es: max akkor ha eszik halat, tojást. B12 vitamin viszont csak és kizárólag állati eredetű dolgokban van. Attól, hogy lekezelő vagy másokkal, még nem leszel okosabb.
2020. dec. 29. 15:40
 42/51 anonim ***** válasza:
48%
Kedves vegák, ti nagyon szerettek a béke, harmónia és szeretet jegyében élni, mégis, amikor egyébként teljesen normálisan nyilatkozó, ellenérvelő vitapartnerbe szaladtok bele, ezt valahogy elfelejtitek és csak fröcsögni tudtok meg személyeskedni. Erre van egyébként valamilyen magyarázat, vagy csak ennyire képmutatóak vagytok? Az előző 10-20 hozzászólásban senki nem mondott jelzőt az agyi kapacitásotokra, ellenben szerintetek mindenki sötét, aki nem úgy él, mint ti. Semmit nem tesztek azért, hogy ez az életmód szimpatikusabba váljon, számomra kifejezetten visszataszító, ahogy megnyilvánultok a témában.
2020. dec. 29. 15:50
 43/51 anonim ***** válasza:
62%

Vegetáriánus vagyok, nincs gyerekem és valószínűleg nem is lesz, de én azt csinálnám, hogy otthon nem adnék neki húst, mert nem is tudnék megfőzni egy húsos ételt, meg egy kisgyerek úgyis olyan kicsi adagokat eszik, aztán mit csinálnék a maradékkal, ha én nem eszem meg? Viszont az iskolában a menzán ha van húsos étel vagy ha elmegyünk valahova, akkor azt enne, amit akar, ha húst, akkor azt.

Ismerek egy családot, ahol anyuka-apuka vegetáriánusok lettek (lehet azóta már vegánok), 4 gyerekük van. A kettő nagyobbik már felnőtt, ők kamaszkorukban vegetáriánusok voltak, most már vegánok, korábban pedig az iskolában ettek néha-néha húst, de csak ritkán. A két kisebbik gyerek otthon nem eszik húst és nem is nagyon hiányzik nekik, de az iskolában ha kapnak, akkor megeszik.

2020. dec. 30. 12:48
 44/51 anonim ***** válasza:
41%

42-es, én nem vagyok vega, de még nekem is abszurd századjára hallani, hogy "szerintem kell hús", mert ki a fejét érdekel, mi kell KispistaJóska szerint, mikor már elismert kutatók százai bizonyították, hogy nem kell...?

Én igazából nem értem, miért nyilatkozik a témáról olyan, aki egyértelműen soha nem is olvasott a témában. Ez kb. olyan, mintha én meg az autó szerelés ről nyilatkoznak, mert hallottam valamit, miközben még vezetni sem tudok.

2020. dec. 30. 14:25
 45/51 anonim ***** válasza:
0%
Ez mit számít abból a szempontból, hogy milyen stílust engednek meg maguknak? És az miért számít, hogyha valaki nem szakértője a témának? Véleménye attól még lehet, és semmivel nem kevesebb, mint az, aki szemezget a tanulmányok között és csak azt veszi alapul, ami neki ad igazat. Egy átlagembernek nincs ingerenciája ezzel foglalkozni, mert nem érdeklődik iránta, ezért a vegáknak érdeke lenne normálisan hozzáállni a nem vegákhoz. Ehhez képest sudribunkók többnyire, amit az itteni válaszok is tükröznek.
2020. dec. 30. 14:48
 46/51 anonim ***** válasza:
42%
Gusztustalannak tartom amikor valaki a saját ideológiáját akarja ráeröltetni olyanra aki nem tud (még) önálló döntéseket hozni. Mindegy hogy ez kutya, macska vagy gyerek. Nem etikus.
2020. dec. 30. 14:57
 47/51 anonim ***** válasza:
77%

45, de most ilyen alapon úgy egyáltalán bárkinek a stílusa, akár a vegáké, akár a húsevők, mit számít a táplálkozástudományi tények tükrében? Senkinek a stílusa nem változtat azon, hogy hús nélkül is tökéletesen lehet élni.

Egyébként nem kell a téma szakértőjének lenni, arra ott vannak az ezzel foglalkozó, tanult szakemberek - de aki tudja magáról, hogy nem jártas egy adott témában, mert sosem vette még a fáradtságot, hogy utána olvasson vagy több oldalról ismerje meg a témát, az minek szól hozzá? Okoskodni? Megmondani a tutit? Vagy mi lehet vele a célja?

Ahogy írtam, el nem tudom képzelni, hogy nekiálljak az autószerelés témájában magyarázni és győzködni egy autós kérdés alatt, mert tudom, hogy sosem foglalkoztam a témával. Akkor még abszurd hozzászólnom. Minek? Beismerem, hogy nem foglalkoztam vele és kész, nincs ebben semmi szégyen.

Amúgy meg nem a vegák feladata meggyőzni senkit arról, hogy lehet-e egészségesen élni hús nélkül. Mindenkinek a maga dolga tájékozódni, ha érvelni akár valamiről. Lehet, hogy a vegák pont azért "bunkók", mert unják már a sok tájékozatlan hozzá szólót.

2020. dec. 30. 15:03
 48/51 anonim ***** válasza:
32%

46!

Te akkor hogy neveled a gyerekedet? Már ha van. Vagy a kutyád, macskád. Miután te vagy erte a felelős, neked kell helyette, erte döntéseket hozni. Ehhez bizony kell a saját ertekrendszered, amit bizony raeroltetsz. Teszem azt a gyerekednek beállítod a neked megfelelő napirendet, a kutyád nem pisilhet a kértedben, csak a parkban, a macska nem kaparhatja a kanapét csak a kaparofat.

2020. dec. 30. 15:04
 49/51 anonim ***** válasza:
52%
46-os, akkor te a gyerekeket születése óta megkérdezed mindenről? Mindenki a saját ideológiája szerint neveli a gyerekét, hogy lehetne másképp?
2020. dec. 30. 15:05
 50/51 anonim ***** válasza:
31%
47: nagyon égő ez az autoszerelős példa.... olyan, mintha minden vega egyben táplálkozástudományi szakértő is lenne. Ennyire nagyképűek azért ne legyetek már, könyörgöm :D az utóbbi 1-2 évtizedben egyetlen dolog derült ki atombiztosan a táplálkozással kapcsolatban, mégpedig az, hogy közel sem olyan egyszerű, mint ahogy korábban gondolták, és nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy melyik étrend az egyetlen igazi egészséges. Az igazság szokott módon középen van, a vegák azért nem szimpatikusak úgy általában a többieknek, mert egy szélsőséget akarnak általánossá tenni mindenfele tanulmányra hivatkozva. A ti tanulmányaitokra van ezer másik, ami rácáfol. Hadd éljen mindenki úgy, ahogy akar, de néktek ez nem elég, az átlag vega meg van győződve az igazáról, aztán magas lóról beszél mindenkihez, aki nem úgy él, mint ő. Hát ezért gáz a hozzáállásuk, de már úgy is több karaktert fecséreltem erre, mint amennyit akartam.
2020. dec. 30. 15:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!