Mennyire etikus és törvényes, ha anyaként megszabod hogy x gyereked vegetáriánus lesz, és X pedig ilyen étrendben fog felnőni?
Azzal egészen addig nincsen baj, míg a gyerek fejlődik, és a szülő nem hisztizik, ha egyébként eszik húst is.
Bölcsiben-oviban nem opció a "vega-vegán" étrend, ott azt eszi a kicsi, ami a menzán van.
De szerintem jobb meghagyni a választási lehetőséget a gyereknek - mivel nem a rabszolgám, hanem a gyerekem. Hogyha ő szeretne húst enni, akkor miért ne?
Attól nem nagy cucc a konyha, nem kell nyolcfélét főzni.
Tudom, mert én is kétfelé főzök a glutén miatt, és nem halok bele. Párhuzamosítom a mentes és gluténos dolgot (nyilván úgy, hogy véletlen se keveredjen a kettő), így kb egyszerre teszem az ebédeket az asztalra.
Semennyire nem etikus . A vegetáriánus egészségügyiszempontból még talán elmegy gyerekeknél is ,ettől függetlenül én azt mondom vezessen be mindent az étrendbe a szülő,aztán amit nem akar a gyerek,azt úgysem eszi meg .
A vegán az meg egy szekta , vegán kutya,macska,gyerek ez mind oximoron ,és a felnőttek agymenése .
Mondjuk azt is érdekesnek találom,hogy valakinek a csirkék lelki világa fontosabb mint a saját gyerekei és/vagy háziállatai egészsége .
Az ember évmilliók óta fogyasztja az állati eredetű termékeket .Felnőttként sem könnyű megfelelő arányban és minőségben bevinni csak növényekből a tápanyagokat,kíváncsi vagyok mondjuk egy 1-3 éves gyerek honnan jut ezekhez hozzá ,ha gombát,magvakat ,szóját ,se tejalapú tápszert nem ehet mert az anyja sajnálja a csirkéket meg a halakat :D
Indiában az emberek 31%-a vegetáriánus, vallási okokból.
Azt gondolom, hogy amíg nem tudjuk biztosan, hogy okoz-e valami nagy valószínűséggel gondot, vagy bizonyíthatóan jobb, mint a többi módszer, addig nem kötelezhetünk embereket arra, hogy azt tegyék, amit mi jónak gondolunk. Ha hitelt érdemlően kiderül, hogy valakinek az egyik diéta jobb, mint a másik, akkor nyilván kötelezhető arra, hogy a gyerekének azt adja. Addig viszont nem etikátlan, mert nyilván nem azért adja a gyerekének azt az ennivalót, mert úgy gondolja, hogy egészségtelenebb és a gyerekének rosszabb lesz.
Fél India vegetáriánus, és elég jól megvannak. Évszázadok óta léteznek vegetáriánus kultúrák.
Amúgy a magyarok Európa legadagatabb nemzete, és világszinten is negyedikek vagyunk. Cuki, hogy itt mindenki aggódik a vega szülők vega gyerekeiért, bezzeg a hájas szülők hájas gyerekei senkit nem izgatnak, hiszen ők "minden tápanyagot megkapnak". Pedig a túlsúly nagyon veszélyes, meg hát nem is szép látvány. Én sokkal jobban sajnálom a dagi kislányokat-kisfiúkat, akikbe azért még mindig tömik a Dörmit, a kakaót, meg a rántott husit, mert az jó. Idén nem voltam strandon, de tavaly rossz volt nézni azt a sok puffadt, zsíros gyereket.
Én is ezt nem értem. (pedig nem vagyok vega).
Hozzatok már légyszí egy megbízható tanulmányt arról, hogy szükséges húst enni, mert eddig csak arról van, hogy nem szükséges.
Vagy arról, hogy veszélyezteti a gyerek egészségét, ha vegetáriánusként étkezik. Cáfoljuk azt az állítást/tanulmányt, hogy mindegy.
És akkor egyértelmű lesz, hogy kell valami jogszabályt hozni rá, hogy ne lehessen a gyerekeket vega módon etetni. Ha az a gond, hogy Magyarországon az emberek többsége "nem jó módon vega", akkor meg azt kell tiltani.
És igen, valószínűleg azt is lehetne tiltani, hogy a gyerekek x mennyiségnél több csokoládét és édességet egyenek, nagy bajt nem csinálunk vele, csak gőzöm nincs, hogy hogyan tartatnánk be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!