Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire etikus és törvényes,...

Mennyire etikus és törvényes, ha anyaként megszabod hogy x gyereked vegetáriánus lesz, és X pedig ilyen étrendben fog felnőni?

Figyelt kérdés
Tehát a gyermekeid születésétől fogva szabályozod a gyermekeid étrendjét.

2020. dec. 28. 18:00
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
87%

Azzal egészen addig nincsen baj, míg a gyerek fejlődik, és a szülő nem hisztizik, ha egyébként eszik húst is.

Bölcsiben-oviban nem opció a "vega-vegán" étrend, ott azt eszi a kicsi, ami a menzán van.

De szerintem jobb meghagyni a választási lehetőséget a gyereknek - mivel nem a rabszolgám, hanem a gyerekem. Hogyha ő szeretne húst enni, akkor miért ne?

Attól nem nagy cucc a konyha, nem kell nyolcfélét főzni.

Tudom, mert én is kétfelé főzök a glutén miatt, és nem halok bele. Párhuzamosítom a mentes és gluténos dolgot (nyilván úgy, hogy véletlen se keveredjen a kettő), így kb egyszerre teszem az ebédeket az asztalra.

2020. dec. 29. 09:29
 32/51 anonim ***** válasza:
65%

Semennyire nem etikus . A vegetáriánus egészségügyiszempontból még talán elmegy gyerekeknél is ,ettől függetlenül én azt mondom vezessen be mindent az étrendbe a szülő,aztán amit nem akar a gyerek,azt úgysem eszi meg .

A vegán az meg egy szekta , vegán kutya,macska,gyerek ez mind oximoron ,és a felnőttek agymenése .

Mondjuk azt is érdekesnek találom,hogy valakinek a csirkék lelki világa fontosabb mint a saját gyerekei és/vagy háziállatai egészsége .

Az ember évmilliók óta fogyasztja az állati eredetű termékeket .Felnőttként sem könnyű megfelelő arányban és minőségben bevinni csak növényekből a tápanyagokat,kíváncsi vagyok mondjuk egy 1-3 éves gyerek honnan jut ezekhez hozzá ,ha gombát,magvakat ,szóját ,se tejalapú tápszert nem ehet mert az anyja sajnálja a csirkéket meg a halakat :D

2020. dec. 29. 10:53
 33/51 anonim ***** válasza:
41%
32-es, a hagyományosan vegetáriánus társadalmakban/körökben valahogy mégsem halnak éhen a gyerekek...
2020. dec. 29. 10:57
 34/51 anonim ***** válasza:
56%
33: Mondanál légyszíves példát hagyományos vegetáriánus társadalomra? Tényleg kíváncsi vagyok.
2020. dec. 29. 11:59
 35/51 anonim ***** válasza:
44%

Indiában az emberek 31%-a vegetáriánus, vallási okokból.

Azt gondolom, hogy amíg nem tudjuk biztosan, hogy okoz-e valami nagy valószínűséggel gondot, vagy bizonyíthatóan jobb, mint a többi módszer, addig nem kötelezhetünk embereket arra, hogy azt tegyék, amit mi jónak gondolunk. Ha hitelt érdemlően kiderül, hogy valakinek az egyik diéta jobb, mint a másik, akkor nyilván kötelezhető arra, hogy a gyerekének azt adja. Addig viszont nem etikátlan, mert nyilván nem azért adja a gyerekének azt az ennivalót, mert úgy gondolja, hogy egészségtelenebb és a gyerekének rosszabb lesz.

2020. dec. 29. 12:02
 36/51 anonim ***** válasza:
37%

Fél India vegetáriánus, és elég jól megvannak. Évszázadok óta léteznek vegetáriánus kultúrák.

[link]

Amúgy a magyarok Európa legadagatabb nemzete, és világszinten is negyedikek vagyunk. Cuki, hogy itt mindenki aggódik a vega szülők vega gyerekeiért, bezzeg a hájas szülők hájas gyerekei senkit nem izgatnak, hiszen ők "minden tápanyagot megkapnak". Pedig a túlsúly nagyon veszélyes, meg hát nem is szép látvány. Én sokkal jobban sajnálom a dagi kislányokat-kisfiúkat, akikbe azért még mindig tömik a Dörmit, a kakaót, meg a rántott husit, mert az jó. Idén nem voltam strandon, de tavaly rossz volt nézni azt a sok puffadt, zsíros gyereket.

2020. dec. 29. 13:53
 37/51 anonim ***** válasza:
41%
Ez a legszanalmasabb érv, ami csak a vegáktól jöhet... vegaként is lehet baromi egészségtelen életet élni és nem vegaként is :D abszolút nem ezen múlik, és attól még, hogy vannak egészségtelenül táplálkozó gyerekek, nem lesz kevésbé felelőtlen dolog vegaként táplálni egy gyereket.
2020. dec. 29. 14:05
 38/51 anonim ***** válasza:
65%
36, ha ez nekem szólt, én nem vagyok vega, épp sül a finom fasírt a sütőben. De nem is ítélkezem úgy, hogy tudom, hogy a világ jelentős része vegetáriánus. Vagy afölött miért siklik el mindenki? De volt már épp elég tudományos érv is, csak persze itt mindenki okosabb, mint a Who szakemberek.
2020. dec. 29. 14:16
 39/51 anonim ***** válasza:
72%

Én is ezt nem értem. (pedig nem vagyok vega).

Hozzatok már légyszí egy megbízható tanulmányt arról, hogy szükséges húst enni, mert eddig csak arról van, hogy nem szükséges.

Vagy arról, hogy veszélyezteti a gyerek egészségét, ha vegetáriánusként étkezik. Cáfoljuk azt az állítást/tanulmányt, hogy mindegy.

És akkor egyértelmű lesz, hogy kell valami jogszabályt hozni rá, hogy ne lehessen a gyerekeket vega módon etetni. Ha az a gond, hogy Magyarországon az emberek többsége "nem jó módon vega", akkor meg azt kell tiltani.

És igen, valószínűleg azt is lehetne tiltani, hogy a gyerekek x mennyiségnél több csokoládét és édességet egyenek, nagy bajt nem csinálunk vele, csak gőzöm nincs, hogy hogyan tartatnánk be...

2020. dec. 29. 15:14
 40/51 anonim ***** válasza:
39%
Novak Djokovic teniszezo vegan es az egesz csaladja az. A fia 1,5 eves koratol, mig a lanya szuletesetol kezdve kizarolag novenyi etrenden van. Ahogy elnezem egeszsegesek, szepen fejlodnek. Ez csak egy pelda. Amugy nincs olyan anyag, amire a szervezetnek szuksege van, de ne lehetne novenyi etrendel bevinni. Ezt csak azert irom, hogy felvilagositsam a sotet fejeket:)
2020. dec. 29. 15:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!