Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire etikus és törvényes,...

Mennyire etikus és törvényes, ha anyaként megszabod hogy x gyereked vegetáriánus lesz, és X pedig ilyen étrendben fog felnőni?

Figyelt kérdés
Tehát a gyermekeid születésétől fogva szabályozod a gyermekeid étrendjét.

2020. dec. 28. 18:00
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonymousreview60 ***** válasza:
72%
#1:"Miért, ha vega valaki szerinted külön fog főzni a gyereknek?" Igen, pl. Laár András, amíg a gyerek növésben van stb., mert tudja, hogy az emberi szervezet vegyes étrendre van optimalizálva.
2020. dec. 28. 18:40
 12/51 anonim ***** válasza:
81%

8: nem célom vitatkozni, mert a kérdés tárgya nem az, hogy egészséges-e húst enni, mindenesetre a hozzászólásod hitelességéhez minimum 3 forrásmegjelölés lenne szükséges, amelyben alátámasztják a véleményed.

Mivel az elmúlt évtizedekben nem terjedt el széles körben az az elmélet, amelyről te állítod, hogy az az abszolút igazság, ezért én azt veszem alapnak, hogy az emberi táplálkozásnak a húsevés is a része, így egy gyereknek is szüksége van mindarra a tápanyagra, ami állati fehérjéből származik. Így a szülő nem döntheti el helyette, majd a gyerek eldönti, ha már képes lesz mérlegelni ezt a kérdést.

2020. dec. 28. 18:42
 13/51 anonim ***** válasza:
90%
Mondjuk ha oviban, később suliban menzás, akkor találkozik hússal is, szóval végülis ez is biztosított, még ha anyu vegetáriánusként vagy vegánként főz is.
2020. dec. 28. 18:42
 14/51 A kérdező kommentje:

13-as: megnyugtattál, remélem menza kaját fog kapni a gyerek és enni is fog belőle, ha hús van benne, ha nem.

Köszönöm szépen a válaszokat, sok minden újat megtudtam belőle, sok más nézetet is láttam, bár a veszekedés és egymásnak esést nem volt cél, ezért elnézést, nem volt célom provokatív lenni.

2020. dec. 28. 18:46
 15/51 anonim ***** válasza:
7%
10: na igen, ezért is van ennyi kritika a keresztényekkel szemben. A szülőnek az a dolga, hogy minél szelesebb látókörrel gazdagítsa a gyerekét, és engedje, hogy a gyereke hozhassa meg a döntést majd arról, hogy hogyan akar élni. A keresztények meg többnyire bezárják a saját gyerekeiket és esélyt se adnak arra, hogy mást is megtapasztaljon, így öröklődik tovább ez a bigott, begyepesedett eletszemlelet.
2020. dec. 28. 18:48
 16/51 anonim ***** válasza:
77%

Most komolyan,hol van erre törvény, hogy ki mit ad enni a gyereknek?

Minden anya a legjobbat szeretné adni a gyerekének.

És aki szeretint a vega étrend a jó azt.Aki meg a kolbászt szalonnával eszi ő meg azt.

És amikor a gyerek a sárgarépa pürét a képekben közé, az meg az ő véleménye volt.

Én meg nem erőltettem neki.

Mindenki arra törekszik, hogy a gyereke egészséges legyen.

Mindenki a maga konyhájában az úr.

2020. dec. 28. 18:49
 17/51 anonim ***** válasza:
25%

15!

Mindenki a saját életszemléletét adja tovább a gyerekének, és ez így van jól. Majd ha idősebb lesz a gyerek, akkor kialakítja magának a saját világnézetét.

2020. dec. 28. 18:56
 18/51 anonim ***** válasza:
84%

Mert ha valaki keresztény szülő,az már csak bigott és begyöpösödött lehet csak,aki a gyerekébe csak az ő eszméit neveli bele 🙄🙄

2020. dec. 28. 18:56
 19/51 anonim ***** válasza:
25%

A gyerek maga is szólhat, ha ki akarja próbálni a húst. Én nem tagadnám meg tőle, ha kéri.

De normális, változatos vegetáriánus étrend mellett sem lesz beteges meg nem tudom, milyen. Hangsúlyozom, normális mellett, nem nagyon durva vegánságban, ahol egy pohár tejet sem ihat vagy nem ehet meg egy darab sajtot, tojást stb.

2020. dec. 28. 19:04
 20/51 anonim ***** válasza:
39%

"nem célom vitatkozni, mert a kérdés tárgya nem az, hogy egészséges-e húst enni, mindenesetre a hozzászólásod hitelességéhez minimum 3 forrásmegjelölés lenne szükséges"

Nézd, most erre hozhatok angol nyelvű forrásmegjelölést elismert szervektől, de hogy meg ne sértselek, feltételezem, ha tudnátok angolul, körülbelül két perc alatt magatok is találnátok erre vonatkozóan kiadott állásfoglalásokat nemzetközi szervektől.

De nyilván nem is kerestek a témában, nem is olvastok róla, csak úgy nyilatkoztok, hogy a hasatokra üttök és azt mondjátok, SZERINTETEK kell hús.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az Amerikai Táplálkozástudományi Akadémia, a Brit Táplálkozástudományi Szövetség és az Ausztrál Orvosszövetség kiadott állásfoglalásai szerint például a helyesen megtervezett vegetáriánus - sőt vegán - étrend teljes mértékben kielégíti az emberi szervezet, így a gyermekek fejlődéshez szükséges tápanyagigényét is. Volt anno valaki, aki mindig belinkelgetett vagy 20 ilyen nemzetközi dietetikai szervezetet, aki állást foglalt erről, sajna nem találom, de a GYK vegás kérdései közt valahol megvannak az ő válaszai is.

Na most, itt a világ legnagyobb táplálkozástudományi szervezeteit soroltam fel, ahol körülbelül 200 ezer olyan biológus, kémikuso és táplálkozásszakértő dolgozik, akik évtizedek óta foglalkoznak a témával - és ők mind egységesen állítják, hogy a vegetáriánus életmód fedez minden tápanyagot, ami kell az embernek. Ugye megengeded, hogy azt gondoljam, hogy az ezzel foglalkozó, világszinten elismert szakemberek talán jobban értenek a témához, mint a GYK-n olvasgató átlag pörköltevő Józsi?

Vagy szerinted nem így van? Szerinted most én jobban érhetek egy szívműtéthez, mint azok a sebészek, akik évtizedek óta ezzel foglalkoznak?

Nem az én véleményemre kell alapozni, hogy a vegetáriánus életmód fedez-e minden szükséges tápanyagot, hanem azoknak az embereknek a szavára, akik ezzel foglalkoznak, akik ezt tanulták. Meg a józan észre, hiszen szerintem te is tisztában vagy vele, hogy a vegetáriánusok még olyan elmaradott térségekben sem pusztulnak meg, mint India. Lásd Gandhi, az ő korában még a mainál is prosztóbb volt az orvostudomány, aztán a jelek szerint mégis tökéletesen egészségesen eléldegélt volna 100 éves koráig, ha ki nem nyírják. De Platón és Einstein is vegetáriánusok voltak..

2020. dec. 28. 19:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!