Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A férjemmel nem beszélünk,...

A férjemmel nem beszélünk, mióta terhes vagyok. Mit tegyek, hogy javuljon ez a helyzet? Hogy tudnék enyhíteni ezen?

Figyelt kérdés

Volt egy eü. problémám, 2 évig fogamzásgátlót szedtem, hogy a tüneteket úgy, ahogy elnyomja. Viszont tavaly nyáron rengetegszer jött a semmiből a hirtelen szédülés, hányinger, nagyon ideges és ingerlékeny lettem. Több barátnőm mondta, hogy ez lehet a gyógyszertől is, megkérdeztem az orvosomat és mondta, hogy igen, lehetséges. Akkor abbahagytam a szedését, a nőgyógyászom mondta, hogy ettől függetlenül az alapproblémám megmaradt és ha bármikor gyereket szeretnénk a férjemmel, azonnal egy meddőségi központban kezdjünk. Ez tavaly augusztusban volt. Utána nem is jött meg 4 hónapig egyáltalán, majd később is összevissza.

A párom és én nem akartunk kisbabát, vagyis ő nagyon ellene volt, én meg úgy éreztem, hogy teljes az életem gyerek nélkül is, nem éreztem soha azt a hatalmas, őrült vágyat, hogy nekem azonnal gyerek kellene. Nem utálom őket, a barátok, rokonok gyerekeivel is eljátszom, babusgatom őket, de ennyi.

Viszont miután a tablettát abbahagytam, nem védekeztünk sehogy. A férjemnek ezt nem mondtam meg, mivel alapból nagyon aggódik értem és úgy voltam vele, hogyha úgysem akarunk gyereket, miért fárasszam azzal, amiket az orvosom mondott. Több, mint egy évig nem is volt problémánk ebből, viszont a múlt hétvégén csináltam pár tesztet és mind pozitív lett.

Én megijedtem, ő kiakadt, hogy ez a betegségem és a gyógyszer mellett hogy lehet. Akkor elmondtam, hogy a gyógyszert tavaly óta nem szedem, mert rosszul voltam tőle. Ezen összevesztünk, mert szerinte én direkt lettem terhes és hogy tudta jól, hogy ez lesz, nekem nem elég az anyagi biztonság, amit ő nyújtani tud, én mindig többet és többet akarok és ő a harmincas éveiben sem akart gyereket, most 40 évesen még inkább nem hiányzik neki.

Ez volt az előző hétvégén, a karácsonyt nagy műmosolygásokkal csináltuk végig és közölte, hogyha bárhol felhozom a gyerektémát, kocsiba ül és ott hagy. Január 5-én megyek orvoshoz és nekem sokat jelentene, ha elkísérne.

De jelenleg egyáltalán nem is beszélünk egymással, ha kettesben vagyunk.

Én sem így akartam, abban a tudatban voltam, hogy természetes úton, segítség nélkül egyáltalán nem lehetne gyerekem.

2020. dec. 27. 12:19
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
Mi tervezzük a babát és még azt is közöltem a férjemmel hány gyógyszerem van még és mikor hagyom abba. Ilyet nem szabad elhallgatni, mivel ez 2 emberre tartozik.
2020. dec. 27. 16:00
 22/35 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem már ott elbukott a dolog, hogy nem közölted a férjeddel, hogy abbahagytad a tablettát. Nekem ez így egy nem őszinte házasság. Én mindent elmondom a férjemnek. Jóban-rosszban, nem? Ez van, ezt elcseszted, hagyd békén, majd eldönti, veled marad-e. Csak azt előbb utóbb meg kéne beszélni, abortáljátok-e, vagy sem.
2020. dec. 27. 16:52
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

És te hittél a mesében?

Hány meg hány nő hallotta ezt, hogy nem lehet természetes úton gyermeke vagy csak nagyon nehezen.. Köztük én is,és kepzeld most született a 3 (tervezett) gyermekünk mind spontán.

Egy nőnek maximum akkor nem lehet gyermeke ha már nincs méhe vagy petefészke.

2020. dec. 27. 17:14
 24/35 anonim ***** válasza:
83%

Én ezt nem nyelném le a helyében. Jól láthatóan neki is a torkán akadt, joggal.

Hazudni lehet, de nem érdemes. Te itt nem áldozat vagy, akárhogy is igyekszel.

A gyerek az áldozat, aki olyan szülőkhöz érkezik, akik nem akarták őt. Őt sajnálom.

2020. dec. 27. 18:46
 25/35 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem nem verted át, illetve nem úgy, ahogy itt mások gondolják.

A védekezés minden ember saját feladata, a te bogyószedésed a te tested tartja karban, hogy ne legyen gyerek, ő az ég világon sosem védekezett, hogy ne legyen gyereke, különben gumit húzott volna, mivel számára csak ilyen kevés védekezési taktika van(illetve elköttethette volna magát, ha ennyire nem akart gyereket). Te nem vagy köteles más helyett védekezni, ekkora felelősséget nem lehet rátolni se a nőre, se a férfira, az mindkét ember feladata.. Pont az ilyenek miatt, ahogy gyereket akaró férfi levegővel húzza fel a gumit, vagy bénán, lejön, kiszakad, te is fel lennél háborodva, miért nem figyelt jobban, mert helyetted is védekezett..

Na mindegy, szóval szerintem ezért nem vagy hibás, a terhességért, de azért igen, hogy eltitkoltad, hogy már te sem védekezel egészségügyi okból. Azért ha az ember az egészségéről hazudik a házastársának, olyan dologról, ami lényeges.. szóval itt nem sok bizalom van,hogy gondoltad, hogy az egészséged nem tartozik rá? Meg az se oké, hogy előtte azért elmondtad neki a gondjaidat, most meg már nem?

Na szóval ez sántít.

De semmi gond, lett egy gyereketek, lehet buksz egy férjet, előfordul, az őszinteség fontos dolog.

2020. dec. 27. 18:55
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy te akarod azt a gyereket?
2020. dec. 27. 19:11
 27/35 anonim ***** válasza:
86%

25: persze, minden ember saját felelőssége a védekezés. De itt ugye a pasi úgy tudta, hogy védekeznek, mert az asszony "elfelejtett" szólni, hogy egy éve nem szedi a bogyót....

Én a párommal a kapcsolat elején megbeszéltem, hogy tablettát szedek, de ha ennek ellenére terhes leszek, megtartom, szóval úgy gondolja át hogy rám bízza a védekezést vagy pluszban húz gumit.

Azért egy házasságban talán elvárható, hogy közölje a férjével, hogy amúgy abbahagyja a védekezést. És akkor a férj dönthet, hogy a szerencsére bízza és akkor pont ugyanannyira hibás, vagy húz gumit. De itt ennek a szerencsétlennek választási lehetősége sem volt.

2020. dec. 27. 19:42
 28/35 anonim ***** válasza:
29%

Nem, a pasi nem azt tudta, hogy "védekeznek", azt tudta, hogy ő nem védekezik, ugyanis nem húzott gumit!, hanem csak a nő védekezik, bogyót szed! Mondtam, minden ember a maga testéért felelős, a nő nem felelős azért, ha a pasi beleengedi a spermáit, csak a petesejtje védelméért.

A férfi sosem védekezett, csak a nő, és most rajta kérné számon, a terhességet, mikor saját maga sosem tett semmit, hogy a nő ne legyen terhes! Mit tett azért a férfi, hogy a nő ne essen teherbe? Semmit, ugyanúgy beleengedte a spermáit.

Nem csak a nő dolga a védekezés, pont ilyenek miatt nem, mert akkor a másik fél számonkérhet rajta egy ekkora dolgot, aminek a felelősségét eddig a nő indokolatlanul levette a válláról. Aki nem akar gyereket, maga védekezzen, a férfi gumival(mmivel nincs más lehetősége) a nő pedig bármivel(mivel sok lehetősége van). Ha a férfi védekezett volna, most nem lenne terhes a nő, de fontosabb, hogy nem lehetne számonkérni rajta az egészet, amit önként vállalt át a pasi helyett és nem csinálta elég jól.

Amelyik pasi nem védekezik, hanem ennek felelősségét, a saját felelősségét is a nőre tolja, meg is érdemli, hogy gyereke legyen és ezért csak ő hibáztatható. Mintha két kormány lenne egy kocsiban, lehetne egyszerre vezetni, de te inkább lustán a másikra hagyod, mert az kényelmes, és utána rinyálsz, ha karambol lesz, pedig tehettél volna ellene. Védekezni mindig mindkét félnek kell a saját, választott módszerével. Ha minden nő így állna hozzá, akkor gyorsan bejönne a férfi foggátló tabletta is!

2020. dec. 28. 08:04
 29/35 anonim ***** válasza:
96%

Bocs, de baromira nem értek veled egyet. Alapvetően nekem is az a filozófiám, hogy a pasinak addig van döntési joga, amíg eldönti, hogy védekezik-e vagy sem. És ez egy alkalmi kapcsolatban így is van. Ha cseszik megbeszélni a védekezést, csak a férfi arra apellál, hogy majd a másik megoldja, akkor igen, a férfi a hibás. De itt egy házasságról, tartos kapcsolatról van szó, ahol 2 évvel korábban megbeszéltek valamit. Méghozzá azt, hogy a nő magára vállalja a védekezést. Szó sincs a kérdésben olyanról, hogy a köré volt erőszakolva vagy bármi.

A tabletta normális szedés esetén 99%-os. Én is szedem, saját akaratomból, nem azért, mert bárki rám kényszerítette. És ha már szedem, nem várom el a páromtól, hogy pluszban húzzon gumit, mert minek? Azzal ő is tisztában van, hogy nem 100%-os, azt az 1%-ot mind a ketten be merjük vállalni.

Na de itt a kérdésben volt egy megállapodás (sőt kettő - hogy nem lesz gyerek és hogy a jó tablettát szed), amit a jó egyoldalúan felrigott úgy, hogy nem szólt a párjának. Ha két évig szedem a tablettát és az van megbeszelve, hogy nem kell gumi, akkor a szerencsétlen férjemnek mégis miből kellene tudnia, hogy most már neki kellene védekezni, mert én nem vagyok hajlandó? Ő azt az 1%-pt vállalta be önként, ami a tabi mellett becsúszhat, nem a védekezés nélküli szexet.

Bocs, de ilyet normális ember nem csinál a párjával, akit elvileg szeret és tisztel. Nincs azzal gond, hogy a ferfire akarja hagyni a vékedezést, mert szarul van a tablettától, de ugyan szóljon már előtte. Eszembe nem jutna csak úgy abbahagyni a párom tudta nélkül. Aljas, undorító dolog.

Egy alkalmiban mindenki figyeljen saját magára, de azért egy házasság arról is szólna, hogy nem b.uk át a másikat.... Mert ez konkrétan az volt.

2020. dec. 28. 09:24
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
Jó=nő. Hülye autocorrect állandóan kijavítja.
2020. dec. 28. 09:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!