27 hetes kismama vagyok, 51-2kg ról indult a terhességem, jelenleg 56,5-57nél tartok. Korábban sokat edzettem, kijelenthetem, hogy egész szép, feszes, izmos hasam volt.
Aggódom, hogy szülés után a bőr nem fog visszahúzódni.
Nektek hogy alakult szülés után a hasatokon a bőr? Mennyi idő kellett hozzá? Mit lehet tenni a megelőzésért? Vagy szülés után milyen (nem műtéti) lehetőségek vannak?
Persze, tudom mindez a genetikától is függ, de azért érdekelnek a Ti tapasztalataitok:)
Mire hazajöttem a kórházból, teljesen lapos volt. Aztán azóta feljött 5 kiló, lóg mint állat, de csak zabálni van kedvem, edzeni nem.
2020. dec. 23. 13:52
2/22 anonim válasza:
Én is 25 évesen szültem, sose voltam túlsúlyos, 10 évig kézilabdáztam. Szülés után hamar visszanyertem a régi súlyom (pedig 20 kilót sikerült felrántanom), biztos közrejátszik a sok mozgás régebbről, de szerintem ezt nagyrészt a génjeimnek köszönhetem. Nem lett striám szerencsére, pedig brutál nagy volt a pocakom. A hasam most lapos, de megnyúlt a bőr, jóval puhább, mint régen volt. Szerintem idővel meg egy kis munkával lehet még hasonló, mint rég.
2020. dec. 23. 13:56
3/22 anonim válasza:
Olajjal kend. Bármilyen olajjal, nem kell drága, kifejezetten hasra való.
Ahogy nő a hasad, el kell kezdeni, és folytatni szülés után.
2020. dec. 23. 14:02
4/22 anonim válasza:
Ha ez ennyire fontos, akkor nem kell szülni.
De a lófogú bálványodnak, a bányarém Rubint Rékának sem lett semmi baj a hasával, szóval nem kell rögtön beparázni. Nem fogsz döngő léptekkel menni a hálószobába, ne aggódj.
2020. dec. 23. 14:19
5/22 anonim válasza:
Szedj kollagént! Én 4 hete szültem a 2. babám, az elsőnél 14, most 19 kg-ot szedtem fel, nagyrészt a hasamra. Még 3 kg van rajtam, de már most sokkal feszesebb a bőr a hasamon, mint az elsőnél volt - akkor nem szedtem kollagént, most igen. Terhesség alatt is nyugodtan szedheted, ill. szoptatás alatt. Egyébként nekem az elsőnél vagy háromnegyed-egy év kellett, mire kb. visszafeszesedett, de mondom, én nagyon sokat szedtem fel, plusz a genetikám sem a legjobb. Alapból ezen a kettőn múlik, mennyire nyúlik meg a bőr, de szerintem az eddigi hízásod alapján simán van esélyed rá, hogy szép feszes maradjon a bőröd.
2020. dec. 23. 14:20
6/22 A kérdező kommentje:
Kedves #4-es!
Szerintem azzal semmi probléma nincs, ha egy nő csinos szeretne lenni a szülés után is. Ezért nem kellene másokat bántani.
Ha neked megfelel, hogy "döngő léptekkel" mész a hálószobába, akkor lelked rajta. Egészségedre! :)
2020. dec. 23. 14:27
7/22 A kérdező kommentje:
#5 melyik márkát/típust tudnád ajánlani? Olyan sok féle van... :)
2020. dec. 23. 14:30
8/22 anonim válasza:
Ugyanolyan soha nem lesz, de azért mindig lehet javítani a az aktuális állapoton, csak akarni kell.
2020. dec. 23. 14:30
9/22 anonim válasza:
Kötényhasam lett, 9 kilót híztam
2020. dec. 23. 14:32
10/22 anonim válasza:
3-4 hét alatt lapos lett megint, azóta meg még annál is laposabb, mert a szoptatással kb olvadnak le rólam a kilók. A bőröm feszes és sima, két kis csíkocska maradt csak, de ezek is már halványodtak (5 hónapja szültem). Konkrétan jobban nézek ki, mint 20 évesen :D De én nem edzettem soha, most a gyerek miatt viszont viszonylag aktív vagyok, szerintem ez is számít.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!