Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez mást is idegesítene, vagy...

Ez mást is idegesítene, vagy a hormonok és a korábban ért sérelmek miatt zavar ez az egész? Hogyan lehet ehhez normális képet vágni?

Figyelt kérdés

35 évesek vagyunk a férjemmel, a férjemnek egy húga van,aki 25 éves. 10 évvel ezelőtt mikor a férjemmel megismerkedtünk nagyon szoros kapcsolatban álltunk vele.Mikor terhes lettem,anyósom nem örült ennek és addig beszélt a férjem húgának hogy ő is elkezdett beszólogatni,piszkálni engem.(minek nekem gyerek, ezzel fogom meg a párom, felcsináltattam magam stb)Úgy vettem hogy még gyerek, de nem volt többé olyan a kapcsolatunk, nem osztottam meg vele olyan dolgokat,amik személyesek, mert azért ezt úgy nem felejti el az ember.

Az évek alatt anyósom is megszokta hogy a fia felnőtt és nem áskálódott, de ha őszinte akarok lenni sose ismerte el bármit is tettem. A gyerekeinket a maga módján "szereti". A sógornőmmel is normális volt a helyzet. Tavaly a sógornőm férjhez ment, na innentől indult megint a hadjárat. A sógorom mindig mindenhol az isten, bármiről legyen szó nekik jobbnak kell lenni nálunk. Többször megnézte a lagzis felvételünk, mert nagyon jó buli lett és hogy mi az amit ők is átvegyenek. (még ez is oké

volt) Még össze sem házasodtak már azt hallgattam milyen szuper házasságuk lesz, a sógornőm milyen jó anya lesz. Es egyszer nekem szegezték azt hogy remélik én nem fogok neki semmilyen oktatást tartani, nem szólok bele abba hogy neveli a gyerekét. Igaz én az első gyermeknél mindent kaptam oktatást,bírálatot,és ki lettem pl gúnyolva meddig akarok szoptatni. De én tényleg próbáltam mindenben azt nézni, hogy ők is másként nevelkedtek, ma is mások az elvek. Legyen békesség csak a férjem családja.

Jelenleg várandós vagyok a 3.gyermekünkkel és novemberében mondtuk el. Rögtön megkaptam,hogy a sógornőmék is próbálkoznak és hogy kb mit képzelek mert nekik ez majd hogy esik,hogy ők is nagyon várják nekünk meg összejött. De gratuláltak.

Eleinte csak mosolyogtam ezen, azóta minden alkalommal állandóan a terhesség a téma, a szülés és hogy sógornőmék milyen szülők lesznek, a sógornőm szuper anya lesz. Karácsonykor a családi kaján kb vizsgáztattak milyen kötelező vizsgálatok vannak, mikor hova kell menni stb és a férjemmel is sokszor csak ez a témájuk. A sógornőm felszedett jó pár kilót és folyamatosan a hasát simogatja, vélhetőleg ő is várandós, meg elszólta magát, hogy megy a védőnőhöz is. A terhességének emberileg örülök, de fura hogy miért velem/velünk beszéli meg, mikor korábban megmondták hogy nem akarnak okítást hallgatni,mi ne mondjunk semmit sem. Borzalmasan uncsi, hogy csak ez a téma megy és félek tőle hogy a babák születése után is ez a folyamatos hasonlítgatás lesz.

Szerintetek van okom az aggodalomra? Vagy hogyan álljak ehhez az egészhez?

Köszönöm szépen a válaszokat.

jan. 11. 08:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha eddig is ilyenek voltak, nem hiszem, hogy meg fognak változni, ez ilyen "családi hagyomány" náluk. Tudom, hogy rossz érzés, nálunk is hasonló a helyzet. Sógornőm mindig mindent jobban csinál, jobb anya stb. És sajnos úgy érzem, az ő gyereküket jobban is szeretik, mint a mieinket, ő egy minta gyerek szerintük, nem rossz, szófogadó, csendben van. Én megtanultam elengedni, ez a viselkedés csak őket minősíti. Szerencsére ritkán találkozunk velük, messze laknak.
jan. 11. 09:14
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez a hasonlitgatas lesz biztos, az emberek nem valtoznak.

De most oszinten…minek eroltetni a kapcsolatot?

Kell ez neked?

jan. 11. 10:13
 3/11 anonim ***** válasza:
36%

Persze, hogy van okod aggodalomra. Én mar jóval előbb leállítottam volna őket, de már muszáj lesz. Nem csak magad miatt, hanem főleg a gyerekeid miatt. Ebből a szempontból a legkisebbnek lesz a legrosszabb, de tuti, hogy visszamenőleg a nagyobb gyerekeid is kapni fognak. Pl.Jucika(sógornőd gyereke) már milyen ügyesen kúszik. Pistike ilyenkor még megfordulni se tudott.

Amúgy nálunk hasonló annyiban, hogy anyámnak 2 unokája van. Tesómé lány (külföldön él), enyém fiú, 4 évvel fiatalabb. Unokahúgom megkésett mozgásfejlődésű, az enyém meg előrébb jár. Ebben nincs hasonlítgatás, mert nekem több eszem van ennél. Nem vagyok hülye, hogy azzal jöjjek, az enyém már csinál valamit, amit az övé akkor még nem, pláne nem a saját érdememnek tudom be, mivel nem az. De sok minden másban is különböznek. Az enyém extrém nagy súllyal született, az övé kicsivel, hasfájós, az övé nem. De a legszembetűnőbb a temperamentumuk. Az övé olyan volt, mint egy Buddha szobor. Sose sírt, sokat aludt, nem mozdult. Az enyém nyughatatlan sajtkukac. Alig alszik, ezért folyton ordít, durva hangerővel és a hasfájása miatt is.(Már múlóban, de egy időben csatlakozott hozza a fogfájás, az volt a legrosszabb.)

Anyám folyton okoskodik. Minden biztos azért van, mert szarul csinálom. Bezzeg az unokahúgom! A tesóm ezt csinálta, azt csinálta, amazt csinálta. Ha mondom neki, hogy azt nem szereti(nyilván végig próbáltam már mindent is), de azt minden gyerek szereti és már fel is teszi az "unokahúgod is szerette" című lemezt... Néha emlékeztetem, hogy nem ugyanaz a gyerek, de amíg csak engem csesztet, lesz@rom. De ha a gyerek felé is elindul a bezzegezés, akkor fel is út, le is út! Imádom az unokahúgomat, de a fiamat is! Nehezebb természet, mert már most nagyon akaratos, mindent önállóan akar csinálni, pedig még nagyon pici, fizikailag is fárasztóbb, mint egy olyan gyerek, aki elüldögél a sarokban, mert ő folyton pörög, sose áll le. Amikor elindul, ez nyilván még durvább lesz. De ettől nem rosszabb, csak más! Ennek is vannak előnyei, életrevaló, önálló, vagány pasi lesz.

jan. 11. 10:34
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Simán az első beszólásnál elkuldtem volna francba. Nem kell jópofizni,ha kérdez valamiről mondd nyugodtan" de azt mondtad te ne adjvtanácsot..." mindezt mosolyogva ha nem tetszik max nem mész át többet.

Én egyszer 3 évig nem mentem át mikor megbántottak,azóta sem bánom ezt a tettem😊

jan. 11. 11:23
 5/11 A kérdező kommentje:

Sajnos az a baj, hogy havonta mindig találkozunk mivel egy városban élünk. Szülinap, vagy egy sima hétvégén mikor elmegyünk anyósékhoz.

Igazatok van,hogy ha legközelebb lesz bármilyen beszólás mondani fogom, hogy nézzen utána mert fenn van a neten minden és különben is azt hiszem azt kérted hogy ne okoskodjak bele..

A múlt héten hallotta a férjem, hogy amennyiben lesz gyermekük minket akarnak keresztszülőnek (mindezek után elég érdekes... )

Mivel a sógorom családja egyrészt messze is lakik, csórók, és abszolút nem foglalkozna azzal hogy van keresztgyereke ,ajándékra onnan nem kellene akkor számítani (így fogalmazott a sógornőm)

Igazából én azt hittem hogy jó buli lesz és egymást támogatjuk majd, de látom hogy hírül sem ez lesz..

jan. 11. 12:08
 6/11 anonim ***** válasza:
96%
Sajna a férjjel együtt jár a családja, ha a határokat eddig nem sikerült meghúzni. 🤷🏼‍♀️
jan. 11. 12:30
 7/11 anonim ***** válasza:
74%
Van okod az aggodalomra. Az még csak istenes, hogy a terhességgel mit ad elő, de borítékolható, hogy majd a gyerekeket is hasonlítgatni fogja, olyan életkorban is, amikor már értik, és ez majd sérültést okozhat a tiédnek. Erre legyél felkészülve, hogy ne hagyd, már csírájában elfojtsd! A keresztszülőséget pedig a helyedben ilyen előzmények után visszautasítanám, főként ismerve az ő hátsó szándékukat.
jan. 11. 13:18
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Tudod ki talalkozna veluk havonta :D

Beszaras. Amugy 7-esnel a pont,nagyon jol mondja.

Majd a gyerekek is megszivjak. Hat ha neked kell ez…jujj :(

jan. 11. 14:17
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

#8! Én is azt írtam, én meg le vagyok pontozva. Ne értem ezt az oldalt.

jan. 11. 14:22
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Én mondjuk bárkit elküldök a pitsába élőszóban is ha bunkó, de a te helyzetedben nem pocsékolnék erre se energiát, mert felesleges. Ez egy keserű, toxikus család, aki valami elfojtott kisebbrendűségi komplexus végett belerúg abba, aki ehhez mosolyogva asszisztál (te). Ha neked jól esik, hogy aláznak, az egy dolog, de minden náluk töltött látogatás alkalmával azt fogják tanulni a gyerekeid, hogy anya alázása rendben van, ez a családban elfoglalt helye és szerepe. Egy kicsi gyereknek ez ijesztő és traumatikus, a nagyobbnak meg felhívás keringőre, hogy folytassa ő is.

A férjed meg egy pipogya fsz, hogy mindezt kussban hallgatja és nem tesz semmit. Gondolom ő is ezt látta, az ő fejében is ez már rendben van.

Erős red flag ez az egész ahogy van.

jan. 11. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!