Normális, ha idegesítenek a kérdések, mint pl fiú vagy kislány, hányadik hónapban vagy?
Szia!
És még ezután jön a java!!! "Egyben vagy még?" Mikor szülsz már?" Mennyi időd van még?"- erre azt szoktam válaszolni, hogy "remélem még sok!" :) stb...
Ezek a kérdések elkerülhetetlenek, ez van!
37 hetes kismama
Engem speciel ezek a kérdések nem idegesítenek, kivéve, ha ugyanaz a kérdező. Ha egy rég nem látott ismerős megkérdezi, azt teljesen normálisnak tartom, sőt, a korábban sohasem látott eladó, vagy egyéb utcán sétálgató idegenek esetében jól is esik általában, pontosabban egy kedves gesztusnak tartom. Még az is teljesen rendben van, ha valakivel hosszú hetek óta nem találkoztam és úgy kérdezi meg ismét, hogy mikor is fogok szülni pontosan.
Én akkor szoktam monotonan motyogni a választ, amikor az a négy-öt munkatárs és ismerős kérdezi meg szinte minden héten ismétlődően, akiknek már körülbelül ötször elmondtam, hogy fiam lesz. Ez is amiatt zavaró nekem, mert látom, hogy valójában már akkor sem figyelnek rám, amikor válaszolok, emiatt előre tudható, hogy a jövőhéten ismét rákérdeznek. Gondolom ezzel udvariasak szeretnének lenni, közben meg a harmadik alkalom után csak az jött le nekem, hogy teljes mértékben nem érdekli őket a dolog, csak gépiesen kérdezősködnek, mert így illik.
Szóval mindenki hallgatja ezeket a kérdéseket :) Szóval azt mondod most jön majd csak a java?Ennek valahogy nem nagyon tudok örülni de hát ez ezzel jár :)
Azért örülök hogy mindenki kap ilyen kérdéseket,és nem vagyok egyedül :)
Boldog babavárást!
Szia!Csatlakozom az előttem szólókhoz: ez még rosszabb lesz. Engem a 'csak nem ikreket vársz, hogy ekkora a hasad', 'mennyit híztál eddig' készít ki a legjobban, de a tetőpont nálam is amikor idegenek simogatják a hasam. A legrosszabb, hogy egyre türelmetlenebb vagyok így egyre kevésbé viselem a sok -egyébként lehet hogy- jószándékú embert. Kitartás!
38 hetes kismami
Csatlakoznék a 2. válaszolóhoz. Szerintem is ezek kedves gesztusok az emberek többségétől. Nekem pl jól esik, amikor a valahol érdeklődnek a babámról, és sok szerencsét kívánnak. Sokszor van az is, hogy ránéznek a pocimra, és kedvesen mosolyognak. Én ilyenkor mindig visszamosolygok. És igen, büszke vagyok arra is, hogy nagy a hasam.
37 hetes kismami
Sziasztok!
Nálam egy kérdés van, amitől a falra tudok mászni: sokat mocorog a baba vagy nagyon eleven a baba? Hát honnan tudjam? Viszonyítás kérdése. Első baba, nem tudom, kinek mennyit mocorog, mi az átlag. Most erre mit lehet válaszolni?! Ja, meg hogy nagyon erősen rúgdos-e? Hát ez megint nagy kérdés!
38 hetes kimama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!