27 hetes kismama vagyok, 51-2kg ról indult a terhességem, jelenleg 56,5-57nél tartok. Korábban sokat edzettem, kijelenthetem, hogy egész szép, feszes, izmos hasam volt.
Aggódom, hogy szülés után a bőr nem fog visszahúzódni.
Nektek hogy alakult szülés után a hasatokon a bőr? Mennyi idő kellett hozzá? Mit lehet tenni a megelőzésért? Vagy szülés után milyen (nem műtéti) lehetőségek vannak?
Persze, tudom mindez a genetikától is függ, de azért érdekelnek a Ti tapasztalataitok:)
Az első terhesség után lapos lett a hasam kb 3 hónap elteltével, a másodiknál viszont kötényhasam lett. (26 és 29 évesen szültem.) Én is szedtem, kentem mindent, a kórházból ugyanannyi kilóval jöttem haza, mint terhesség előtt, mégis így jártam. Persze meg lehet próbálni tenni ellene, de szerintem ez alkati kérdés (mint a terhességi csíkok, vizesedés).
2020. dec. 23. 14:43
12/22 anonim válasza:
Lapos lett a hasam, és a bôr is visszament kb. két hónap alatt mindkét terhesség után. Nem edzettem semmit se elôtte, se utána, úgyhogy szerintem genetika. 34 és 37 évesen szültem.
Hazajövetel után mértem meg magam akkor 61 kg voltam.
A hasam teljesen lapos volt már a kórházban,a bőr olyan 3 hó alatt húzódott vissza teljesen.
Az edzéshez miután visszatértem szépen tudtam formálni...DE!
Ettől függetlenül a mai napig ha lehajolok a hasam alján lévő bőr lelóg picit. 8 éve szültem.
Szóval ez már marad velem 😉
2020. dec. 23. 14:49
14/22 anonim válasza:
Már amikor mentem haza a kórházból lapos volt, 25 éves voltam és nem is nyílt szét a hasizmom egyáltalán. 7 kg-t híztam összesen, feszes, izmos hasam volt alapból és terhesen sem lett nagy, 41 hetesen nézett mindenki ilyen 6 hónaposnak. Most 27 vagyok, tervezzük a második gyereket és keményen edzem, készítem fel a testemet de főleg a hasizmomat a kalandra, hogy ami kinyúlt az elsőnél az visszaerősödjön és ne nyúljon ki jobban a másodiknál.
2020. dec. 23. 14:51
15/22 anonim válasza:
Igen, kb 2-3 héttel utána lapos volt, szerencsére nem viselt meg a szülés.
2020. dec. 23. 15:46
16/22 anonim válasza:
Felesleges ezen stresszelned.
A legtöbb embernek ugyanolyan szép a hasa szülés után is, automatikusan.
Ha esetleg meg mégse az lesz, akkor szépen leadod majd pár hónappal később.
2020. dec. 23. 15:49
17/22 A kérdező kommentje:
Örülök a válaszaitoknak, köszönöm! :)
2020. dec. 23. 15:51
18/22 anonim válasza:
Hasam ugyanolyan lett, mint volt. Csipőm kicsit szélesebb lett, ezért az összhatas kicsit más, de nem rosszabb az alakom mint terhesseg előtt. Kollagént nem szedtem, alapbol sportos alkatom volt erősebb hasizommal. Ha terhesseg előtt sportoltal, és feszes az "alap", és nem hizol extra sokat terhesseg alatt, akkor szerintem tuti nem lesz gond.
2020. dec. 23. 16:24
19/22 anonim válasza:
Semmit sem sportoltam, csak vékony voltam, feszes hassal lettem terhes, utána is olyan lett.
2020. dec. 23. 18:30
20/22 anonim válasza:
Nekem pár hét után már lapos volt a hasam, később, miután elkezdtem edzeni, ugyanolyan lett, mint régen. Sógornőmnek viszont évek múltán is megmaradt a hasa, bár ő nem tesz semmit ellene. Egy ismerősömnek sport múlttal, későbbi edzéssel is maradt egy kis hasa, de nem vészes.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!