Beengeded a 2 év alatti gyereked a konyhába? Adsz neki ezt-azt a kezébe, pakolászhat?
Direkt úgy van minden pakolva a konyhába, hogy amit elér, az nem balesetveszélyes. Alul vannak az ő cuccai, az mind műanyag, felette a műanyag és fa eszközeim. Egy másik alacsony szekrényben pedig a műanyag edények és a fazekak. Mondjuk az fazekak közül nem sokat bír el, így a műanyagokkal főz.
A balesetveszélyes holmik magasabb fiókokban, babazárral elzárva, vagy felnőtt karnyújtásnyira vannak. Kifejezetten szeretem, ha velem szorgoskodik és "főz".
Persze, amikor bent van, csak a hátsó főzőlapot használom és nem megy a sütő (legfeljebb a mikró sütője, amit szintén nem ér el).
Hogy ne engedném. Mégis hol kellene hagynom?
A konyhában van egy játékkonyha, a nagyobbik kapta, de egészen kicsi kora óta használja a kisebb is. Remek arra, hogy biztonságosan tegyen-vegyen (kupit csináljon), míg dolgozok. Nem csak játékok, hanem valódi eszközök is vannak benne.
Amikor a nagyobb volt ilyen kicsi, akkor még nem volt játékkonyha, de akkor is ott matatott mindig mellettem, de ez amúgy jobb megoldás.
Persze, imád pakolni. Picike konyhánk van (panel), de megoldom :)
Van, hogy az egész padlót telepakolja.
Nem, nem zavar.
Ugyan hol kéne hagynom míg ott takarítok cagy főzök?
1 éves, ott szaladozik, járkál oda vissza korulottem, a konyha es a nappali kozott nincs ajtó.
A szekrenyben amit elér, azzaljatszhat nyugodtan, a veszélyes dolgokat elzártuk.
Nem is értem. A nembeengedést hogy kell elképzelni?
Amúgy be, a mosogatógépből pl az.evőeszközöket kb másfél éves.korától berakja a fiókba ha van kedve, együtt is indítjuk el.
Ha nem akarom hogy motozzon, az.etetőszékbe ül. Sütőformát, fakanalat, ilyesmit adok játszani, megmutatom az alapanyagot.
Kókuszgolyót múltkor ő hengergette a kókuszban. Persze szét is szórta de jó móka volt.
A sütő óráját szokta nyomogatni. Ha süt a sütő akkor persze figyelek, hogy ne menjen nélkülem a konyhába, de nálunk amúgy nincs korlátozva, hogy hová megy és nem is követem, csak gyakran ránézek. Januárban lesz 2.
Én sem értem, van aki elzárja a gyerekét? Nekem csak 7 hónapos, de ide oda kúszik a konyhában, megtapizza a hűtőt, a mosógépet, odakúszik a lábamhoz, és játszik a zoknim mintájával míg mosogatok, földig érő az erkély ablak azon kikukucskál a világra, visszakúszik a nappaliba, ami össze van nyitva a konyhával, itt játszik a játékaival, megunja, kúszik tovább.
Nem akarnám járókába tenni, csak mert anya most mosogat, ne zavard.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!