Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Beengeded a 2 év alatti...

Beengeded a 2 év alatti gyereked a konyhába? Adsz neki ezt-azt a kezébe, pakolászhat?

Figyelt kérdés
2020. dec. 19. 17:16
A kérdező szavazást indított:
Beengedem, de nem pakolhat.
Beengedem, pakolhat is.
Nem engedem.
71 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
59%

Direkt úgy van minden pakolva a konyhába, hogy amit elér, az nem balesetveszélyes. Alul vannak az ő cuccai, az mind műanyag, felette a műanyag és fa eszközeim. Egy másik alacsony szekrényben pedig a műanyag edények és a fazekak. Mondjuk az fazekak közül nem sokat bír el, így a műanyagokkal főz.

A balesetveszélyes holmik magasabb fiókokban, babazárral elzárva, vagy felnőtt karnyújtásnyira vannak. Kifejezetten szeretem, ha velem szorgoskodik és "főz".

Persze, amikor bent van, csak a hátsó főzőlapot használom és nem megy a sütő (legfeljebb a mikró sütője, amit szintén nem ér el).

2020. dec. 19. 17:20
 2/11 anonim ***** válasza:
59%
Én még a sütőt is bekapcsolom meg a pultra is felrakom ha ott akar motozni. Ott vagyok, figyelek rá. Ami veszélyes vagy törékeny azt vagy nem éri el, vagy el van zárva. Még "segíteni" is szokott.
2020. dec. 19. 17:26
 3/11 anonim ***** válasza:
71%

Hogy ne engedném. Mégis hol kellene hagynom?

A konyhában van egy játékkonyha, a nagyobbik kapta, de egészen kicsi kora óta használja a kisebb is. Remek arra, hogy biztonságosan tegyen-vegyen (kupit csináljon), míg dolgozok. Nem csak játékok, hanem valódi eszközök is vannak benne.

Amikor a nagyobb volt ilyen kicsi, akkor még nem volt játékkonyha, de akkor is ott matatott mindig mellettem, de ez amúgy jobb megoldás.

2020. dec. 19. 17:37
 4/11 anonim ***** válasza:
81%
Igen, nagyon szeret kipakolni a szekrényből és fiókokból. Persze direkt úgy van pakolva, hogy ami számára biztonságos, azokat érje csak el. Vmikor ő is "segít" főzni. A tűzhelyre azért figyelni kell, mert az is érdekli.
2020. dec. 19. 17:53
 5/11 anonim ***** válasza:
58%

Persze, imád pakolni. Picike konyhánk van (panel), de megoldom :)

Van, hogy az egész padlót telepakolja.

Nem, nem zavar.

2020. dec. 19. 18:26
 6/11 anonim ***** válasza:
66%

Ugyan hol kéne hagynom míg ott takarítok cagy főzök?

1 éves, ott szaladozik, járkál oda vissza korulottem, a konyha es a nappali kozott nincs ajtó.

A szekrenyben amit elér, azzaljatszhat nyugodtan, a veszélyes dolgokat elzártuk.

2020. dec. 19. 19:41
 7/11 Derjaderja ***** válasza:
70%

Nem is értem. A nembeengedést hogy kell elképzelni?

Amúgy be, a mosogatógépből pl az.evőeszközöket kb másfél éves.korától berakja a fiókba ha van kedve, együtt is indítjuk el.

Ha nem akarom hogy motozzon, az.etetőszékbe ül. Sütőformát, fakanalat, ilyesmit adok játszani, megmutatom az alapanyagot.

Kókuszgolyót múltkor ő hengergette a kókuszban. Persze szét is szórta de jó móka volt.

A sütő óráját szokta nyomogatni. Ha süt a sütő akkor persze figyelek, hogy ne menjen nélkülem a konyhába, de nálunk amúgy nincs korlátozva, hogy hová megy és nem is követem, csak gyakran ránézek. Januárban lesz 2.

2020. dec. 19. 20:12
 8/11 anonim ***** válasza:
83%

Én sem értem, van aki elzárja a gyerekét? Nekem csak 7 hónapos, de ide oda kúszik a konyhában, megtapizza a hűtőt, a mosógépet, odakúszik a lábamhoz, és játszik a zoknim mintájával míg mosogatok, földig érő az erkély ablak azon kikukucskál a világra, visszakúszik a nappaliba, ami össze van nyitva a konyhával, itt játszik a játékaival, megunja, kúszik tovább.

Nem akarnám járókába tenni, csak mert anya most mosogat, ne zavard.

2020. dec. 19. 20:40
 9/11 anonim ***** válasza:
2.5 éves lesz a fiam általában mindig ott van velem. Van hogy segit vagy kihoz autót és játszik. Ha megy a sütő Annyitt mondok vigyazz a sütőre forró nem is megy a közelébe. Baba korába is sokszor kint volt velem bele tettem a pihenő székbe és beszéltem neki még főztem, sütöttem.
2020. dec. 19. 21:47
 10/11 anonim ***** válasza:
54%
Beengedem, de az éles tárgyakat (kés, villa, olló, stb.) elteszem a keze útjából.
2020. dec. 19. 22:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!