Anyósék a szomszédban laknak. Ti átmennétek 24-én?
24-én férjemmel, 2 gyermekünkkel ünneplünk, és a szüleim is eljönnek hozzánk. Ez az első gyermekünk születése óta, azaz 6 éve van így.
3 órára érkeznek, nem sokkal később gyertyagyújtás, ajándékbontás. 4 órakor ülünk asztalhoz.
kb. fél 7-ig maradnak, akkor hazamennek.
A szüleim végtelenül boldogok, hogy 24-én velünk
és az unokákkal lehetnek, nekünk utána bőven marad időnk "négyesben" is.
Férjemet szerencsére nem zsenírozza, hogy az "anyósék" is ott ülnek az ünnepi asztalnál, és amúgy minden egyes évben kérem a beleegyezését ehhez - jó a hangulat, sokat nevetünk.
Férjem anyukája nem jön, ő a saját otthonában szeret ünnepelni a 3 másik (még családtalan) gyerekével. Így hozzá 26-án megyünk.
Dec. 25 meg édes semmittevés, pihenés stb.
Én nem érzem kevesebbnek az ünnepet azért, mert nem csak mi 4-en vagyunk ott - ellenkezőleg, többnek. A gyerekek meg egészen biztosan.
Itt volt aki írta hogy majd néznek azok akikhez majd 24-én nem megy a gyereke mert családja lett :D Hát szerintem akinek családja lett az már elég nagy ahhoz hogy el tudja fogadni a szülő hogy bizony már nem ő az első hanem a gyereke és a felesége/férje.
Attól még ugyanúgy lesz hozzá is menve de
1. 24-e szerintem is csak a nagyon szűkcsaládé (mi pl kettesben a párommal mert még nincs gyerekünk, és ha lesz és már a párjával fog élni, én el fogom tudni fogadni hogy nem hozzám fog átugrálni amikor másnap/2nap múlva úgyis jön)
2. a pár másik felének is van családja valószínűleg akikhez jó lenne menni
Szóval nálunk a felállás:
24. kettesben
25. párom családja
26. én családom
24-én anyukámnál közös halászlé délben, ahol tesóm is és én is ott leszünk a családjainkkal,ez már évek óta így van. Közben valaki valamiért haza szalad, hogy az ajándékok itthon is a fa alá kerüljenek. Kis faluban lakunk, így nálunk nincs éjféli mise, hanem délután fél 4kor. Elmegyunk együtt, majd mindenki hazafelé veszi az irányt.
Viszont ez az első év, hogy a párom nővére nem jön anyósomhoz,igy akármennyire is szokatlan, nem fogom hagyni, hogy egyedül nézze otthon a tévét szenteste, felhívjuk, hogy legyen itt és vacsorázzon velünk. Ha nem lenne egyedül biztos, hogy én is csak a férjem és a gyermekeim körében lennék szenteste, de fontos a másik lelki világa is, hisz nem érezné jól magát a férjem, ha tudja hogy az anyja otthon van egyedül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!