Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyósék a szomszédban laknak....

Anyósék a szomszédban laknak. Ti átmennétek 24-én?

Figyelt kérdés
Én olyan családban nőttem fel, ahol 24-én csak mi ünnepeltünk négyen, és 25-én jöttek a mamák. Most úgy élünk, hogy én, a férjem és a 10 hónapos babánk a saját házunkban, és a szomszédban anyósék a három másik gyerekükkel. Amíg nem volt a babánk, a 24-ét ott töltöttük, de nekem ez fura lenne, hogy már a gyerekekkel is a nagyszülőknél töltjük a szentestét. Ti mit csinálnátok/csináltok? Meg fog sértődni, ha csak 25-én megyünk át? Én nagyon erre hajlok amúgy. Férjemmel még nem beszéltem róla.
2020. dec. 12. 15:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
42%

Természetesen nem írtam le a hátteret, sajnos nagyon nyomós ok van rá, mostmár annyira, hogy párom tegnap közölte az anyjával, hogy innentől nem megy mindennap, csak heti 1x.

Nem az anyósom.

Ja, lesz ám hiszti, mert megyünk az Auchanbe vásárolni, természetesen nélküle. De vagyok olyan tapintatos, hogy úgy intézem, az anyja ne tudja meg. Tőlünk 70 km a legközelebbi, szóval oda hetente nem szaladgálunk.

2020. dec. 12. 16:03
 12/23 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Na látjátok, én ilyen példákat még nem láttam. Előttem az a kép él, hogy 24-én reggel apukàmmal feldíszítjük a fát, addig anyukám süt-főz, felváltva segítünk. Megy a zene, füstölő, stb. Aztán ebéd, majd pihi, 4kor pedig ajándékozás. 6kor vacsora, előtte és utána játék. Ez volt ugye gyerekkoromban. 25én reggel jöttek az egyik mamáék, délután pedig mentünk a másik mamáékhoz. Nekem ez így tök természetes, és tök jó lenne, ha a gyerekeim is ezt élnék meg. És ennek semmi köze ahhoz, hogy ki kit mennyire szeret... Én szeretném, ha mi alakíthatnánk ki a kis családunk szokásait. Az én anyósom sem az ő anyósával volt 24-én, amikor picik voltak a gyerekek... (meg soha)
2020. dec. 12. 16:16
 13/23 anonim ***** válasza:
62%

Csak szerintem ez úgy fair, hogy te beszéled meg az anyósoddal ELŐRE! Te akarsz változtatni, ebbe a családba most valami mást bevinni.

Beszéld meg vele. Mert gondolom, akkor neki is alkalmazkodnia kell hozzád. Mert szerintem nem fog a másik 3mal Szenteste ünnepelni, veletek meg másnap. A minimum, hogy te intézed ezt el vele, nem pedig üzengetsz a pároddal.

2020. dec. 12. 16:29
 14/23 A kérdező kommentje:
A többiek otthon laknak velük.
2020. dec. 12. 16:31
 15/23 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk ugyanúgy van, mint a 8-as válaszolónál. A szentestét együtt töltjük a szüleimmel és keresztanyámmal (apum húga, gyereke nincs, férje már meghalt), és 2 gyerek van nálunk is. Mikor gyerek voltam, együtt éltünk a nagyszüleimmel, így nekem az a természetes, hogy szenteste az egész család együtt van.
2020. dec. 12. 16:33
 16/23 anonim ***** válasza:
76%
Nekünk is a szomszédban laknak. Mi átmegyünk, meg a sógoromék is. Nekünk ez így jó, mer a sok gyerek örül egymásnak, együtt játszanak az ajándékokkal.
2020. dec. 12. 17:18
 17/23 anonim ***** válasza:
76%

Eddig mindig úgy volt jövés menés, hogy ki mikor ért rá. Mostmár itt a kicsi, 24.-e a miénk. Nem megyünk sehova, nem jön senki. Nálunk is mindig a szűk családé volt az a nap, ahogy nálatok. Én ezt most letisztáztam mindenkivel és sehol nem volt sértődés. Megértik. A többit hogyan oldom meg az csak az én bajom.

Ez nem azt jelenti, hogy nem vagyok kíváncsi a családra vagy utálom őket. Fogunk menni, meg jönnek is hozzánk

2020. dec. 12. 17:38
 18/23 anonim ***** válasza:
50%
Mi a 24 és 25.-et váltva tartjuk hol a férjem Anyjánál,hol az én szüleimnél. Egyeztetünk a tesóinkkal is és együtt van a nagycsalád. Még a mi nagyszüleink is élnek, így ők is ott vannak. Mi így szeretjük ünnepelni a Karácsonyt.
2020. dec. 12. 19:44
 19/23 anonim ***** válasza:
63%
24-én itthon hármasban a kislányunkkal, 25, 26 felváltva egymás szüleinél, általában ilyenkor ott is alszunk 1-1 éjszakát.
2020. dec. 12. 20:06
 20/23 anonim ***** válasza:
58%

24-én 3man leszünk.

25-én megyünk anyosomekhoz (oszt meg az ósenbe is elviszem) és utána anyumekhoz.

Mindkét szülővel szeretetteljes kapcsolatot ápolunk.

2020. dec. 12. 20:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!