Köteles vagyok e láthatást biztosítani?
Figyelt kérdés
A másik szülő hetek óta nem látta a gyermekét masszív alkoholista börtönbe is volt emiatt. A gyerek kijelentette bizonyíthatóan hogy nem akar találkozni vele. A bírósági határozat még nem született meg addig köteles vagyok e kiadni neki. A gyermek fél tőle hozzáteszem jogosan. Fizikai bántalmazás egy eset kivételével nem történt akkor se a gyermekét bántotta2020. dec. 1. 12:39
1/9 anonim 

válasza:

sajnos igen, mert megütheted a bokádat. eléggé xar, hogy így van, de sajnos ez a törvény.
mennyi idős amúgy? elmúlt 14 éves?
2/9 anonim 

válasza:

Igen, köteles vagy amíg más határozat nem születik.
3/9 anonim 

válasza:

Jelezd a családsegítőnél, hogy az apa alkoholista, a gyerek fél tőle, nem akar menni, nem is lenne nála biztonságban.
Fizikailag nem lehet kényszeríteni a gyereket. Neked biztosítani kell, hogy menjen, de erőszakkal nem lehet elvinni. Ha ő jelzi, hogy nem tudta elvinni a gyereket, akkor téged be fog hívni a családsegítő. Én ezt megelőzném, és én keresném meg őket azzal, hogy mi a helyzet.
4/9 A kérdező kommentje:
11 éves. Nem szeretném mert lelki terrorba tartja a gyereket ő fél és nem utolsó sorban sorozatosan ittasan vezet volt több büntetőugye ebből.
2020. dec. 1. 12:52
5/9 A kérdező kommentje:
Tud róla gyámügy bíróság rendőrség a rendőrségről azt az infót kaptam nem vagyok köteles odaadni míg nincs határozatba foglalva a láthatása
2020. dec. 1. 12:54
6/9 anonim 

válasza:

4: Akkor jelezd ezeket mind. Neked kell intézkedni, más nem fogja megtenni helyetted.
7/9 anonim 

válasza:

Szerintem amíg nincs határozat, nem vagy köteles kiadni, legalábbis nem vonhatnak felelősségre.
Aztán meg, ha így van, ahogy leírtad, a bíróság előtt érvelned kell ellene.
Ha "megjavul", még mindig lehet rajta változtatni.
8/9 anonim 

válasza:

Ahhh így biztos adnám oda. Aztan ha fának megy a barom, akkor azt soha fel nem dolgozod, hogy elengedted vele.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm én nem adom oda semmilyen körülmény közt sem csak engem az érdekelt leget e ebből bajom. De köszönöm szépen a valaszokat
2020. dec. 1. 14:57
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!