Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha az én gyerekem...

Mit tegyek, ha az én gyerekem mindig le van maradva mindenkitől?

Figyelt kérdés
Később kezdett mászni, később kezdett járni, később mondta ki az első szavát, később kezdett el beszélni. Sem akkor, sem most nem találtak semmit nála. Most kezdte az elsőt, és mindig mindenben le van maradva. Én meg kezdem feladni, hogy az egész életem arról szól, hogy próbálunk valahogy valamit kezdeni azzal a gyerekkel. Problémát okoz neki 2 betű összeolvasása is. Pedig gyakorlok vele, de nem hat semmi. Az óvodából id folyamatosan azt hallgattam, hogy miben rossz. Most az iskolábam is fejlesztőre szorul.
2020. nov. 27. 16:32
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Nem tudom, kik nem találtak nála semmit eddig? Hova vitted? Az oviban is kapott fejlesztést? Ezek alapján lehet válaszolni a kérdésedre.
2020. nov. 27. 21:13
 22/32 anonim ***** válasza:
29%

"Nem tudod megváltoztatni, kicserélni.

A te gyereked, fogadd el!

Első lépésként. De szívvel!"

Most nem azért, de te egy olyan gyerekről álmodoztál, aki semmire nem képes? Aki a 2-esért is vért izzad? Nem kell mindenkinek tudósnak lennie, de aki általánosba 2-essel vitt végig mindent, azt mégis milyen iskolába fogják felvenni? Selejt iskolákba.

2020. nov. 27. 21:30
 23/32 anonim ***** válasza:
97%

23 oké és? Akkor mégis mit javasolsz? Ha a gyerek nem elég okos, akkor tartsuk száraz kenyeren és vízen a kert végében egy fához kötve? Dobjuk le a Taigetoszrol?

Vaaaaaagy. Elfogadjuk, hogy majd szakmát tanul és figyeljük hogy miben ügyes. Ha ügyes kezű lehet fodrasz, körmös. Pl. Vagy ha fiú akkor lehet asztalos. Persze a szakmakhoz is kell tanulni, de azért ha jól ráfekszik a szulo a gyerek fejlesztésére azt a szintet fogja hozni. Nem lehet mindenki agysebesz.

2020. nov. 27. 21:34
 24/32 anonim ***** válasza:
7%

"Vaaaaaagy. Elfogadjuk, hogy majd szakmát tanul és figyeljük hogy miben ügyes."

De ahhoz, hogy szakmát tanuljon, ahhoz is kell valamilyen szintet produkálni, és nem elég a 2-es. Tehát selejt sulis.

2020. nov. 27. 21:44
 25/32 anonim ***** válasza:
96%
Anyukam “selejt sulis” tanítványa, aki alig tudta elvégezni az általánost, ma targoncavezető. Amikor anyukam megtudta teljesen elérzékenyült. Totál buta de jószívű gyerek volt és most van egy szakmája, amiből relatíve jól megél. Na? És akkor mi van, ha nem ő a legélesebb kés a fiókban? Becsületes adófizető állampolgár. Annyit meg tud tanulni, ha nem értelmi fogyatékos amennyi egy szakmához kell. Márpedig nem hinnem, hogy értelmi fogyatékos lenne, az már kiderült volna.
2020. nov. 27. 22:03
 26/32 anonim ***** válasza:
96%

23/25! Nem vagy komplett, az tuti!!

Mi az, hogy selejt sulis? Hogy lehet ilyet leírni?

Egy gyerekről írsz,egy élő emberről!

Moderáld már magad!

Kérdező! Kérlek, írd le részletesen, milyen vizsgálatai voltak a gyermekednek!

Szakszolgálathoz vitted?

Szakértői bizottság előtt volt?

Nem volt oxigénhiánya?

IQ tesztet végeztek rajta?

Diszlexia/diszgráfia/diszkalkulia nem merült fel?

Hallása, látása jó?

Szakember látta már, akármilyen, vagy csak a gyerekorvos/védőnő?

Státuszokon hogy teljesített?

Az, hogy később kezdett járni /beszélni, az mit jelent?

Erre kapott korai fejlesztést (beszédindítás, mozgásterápia, TSMT)?

Bocs a sok kérdésért, benne vagyok a témában sajnos....

2020. nov. 27. 22:08
 27/32 anonim ***** válasza:
21%
Azért lett targoncavezető, mert csak annyira futotta. Senkinek nem az az álma, hogy a gyereke targoncavezető legyen.
2020. nov. 27. 22:31
 28/32 anonim ***** válasza:
61%

Amikor megszületett, azt ígérted, boldoggá teszed. Minden áron, bármi áron, de boldog lesz a gyermeked.

Emlékszel? Tökéletes baba volt, pedig semmit nem tudott, de élt, egészségesen. Most megnőtt és bizonyítványt kap, tele ostoba jegyekkel. Jegyet kap és fél. Fél, mert azt akarja majd, büszke légy rá, szeresd őt, ezért küzdött, ezért hajtott. De mi tudjuk, győzni mindig nem lehet. Állj mellette, fogd a kezét és mond el neki, hogy szereted. Kapjon bármit, legyen az a jegy akármilyen görbe vagy egyenes, Ő a tiéd, és igenis büszke vagy rá. Büszke, mert él. És mert ennél fontosabb semmi nem lehet. Él és egészséges. És lesz majd tűzoltó, meg vadakat terelő juhász, kit érdekel, ha közben élhet, boldogan. Mert ezt ígérted.

Emlékszel? Hogy boldoggá teszed minden áron, bármi áron. Hogy akkor is tökéletes lesz, ha elbukik, ha kudarc éri, majd ott állsz és felsegíted. Mert Őt kaptad. A szertelent, aki néha hanyag, aki játszik, mert gyerek, és aki igenis kötelességét teljesíti. Igen, mert gyerek, mert boldog, minden áron, bármi áron ...

/ T. R. /

Nekem erről ez a gyönyörű idézet jutott eszembe. Gondoltam bemásolom Neked. Gondolkodj el rajta.

2020. nov. 27. 22:47
 29/32 anonim ***** válasza:
77%
Keress neki egy speciális kis létszámu sulit.
2020. nov. 27. 23:15
 30/32 anonim ***** válasza:
37%
Tanítsd meg sakkozni. Profin. Legyél te is bajnok című könyv ebben segít. Szerintem ha fiatalon kezd el valaki sakkozni, az rengeteget tud fejleszteni a gyerek agyán. Én óvodás korom óta tudok sakkozni, bár sose irattak sajnos be sehova, hogy komolyabban megtanuljak. Most meg már nem tudok úgy. De ha nekem lesz egy gyerekem, az egész biztos, hogy ez alapján a könyv alapján megtanítom majd.
2020. nov. 28. 01:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!