Mit tegyek, ha az én gyerekem mindig le van maradva mindenkitől?
Nekem csak az üti meg a szemem "egész életem arról szól, hogy próbálunk valahogy valamit kezdeni azzal a gyerekkel."
A hangsúly az AZZAL van. Mintha nem is a saját gyermekedről beszélnél, mint aki egy tárgyról beszél aki nincs megelégedve..
És akkor ismételjen meg minden évet? A másodikat, a harmadikat ..... a tizenkettediket is járja kétszer? Vagy hogy értitek?
Meg most nem azért, de szerencsétlen kölyköt ki kellene szakítani a környezetéből egy új osztályba?
Mikori születésű?
Az óvónők szerint iskolaérett volt?
Jelentkezzetek be a szakszolgálatba és kérd a gyerek vizsgálatát. Abból kiderül, hogy az általános képességei milyen szintűek. Simán lehet gyengébb átlagos képességű, akit mindig koorpetálni, segíteni kell. Nem lesz atomfizikus, de el fogja végezni aziskolát, és elégedett, boldog ember lehet belőle.
De az is lehet, hogy valami részképesség gyengesége van (beszédészlelés, beszédértés, akármi) amin lehet célzatosan segíteni.
Ha pedig valamit ismétel, akkor az elsőt kell megismételtetni. Ebből egyáltalán ne következik, hogy minden osztályt kétszer fog járni. Ha első végén nem tud olvasni, ne menjen másodikba, mert ott menthetetlenül lemarad. Ha második végén lassabban olvas és számol, mint a többiek, nyugodtan mehet tovább, küzdeni fog a 2-es, 3-as jegyért, de nem lesz reménytelen a helyzete.
Igen, előfordulhat, hogy egész tanulmányi ideje alatt korrepetálásra fog szorulni.
Hiába írja valaki, hogy ezt nem lehet elfogadni.
Sokmindent nem lehetne elfogadni, és mégis el kell.
Ha betegen születik egy gyerek, ha rákos lesz 2 évesen, ha zseni, ha buta.
Nem tudod megváltoztatni, kicserélni.
A te gyereked, fogadd el!
Első lépésként. De szívvel!
Utána pedig lehet beszélni a tanítónénikkel.
Ne feledd, elsőben még nincs bukás!! Visszatartás van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!