Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyaként vagy nagyiként...

Anyaként vagy nagyiként boldogabbak az 50 körüli nők?

Figyelt kérdés
Manapság sokan szülnek még 40 évesen is,a mi szüleink még 20 évesen szültek,anyám mire 40 lett már elköltöztem otthonról.40-50- es ismerősöd ha van,ki boldogabb aki még gyerekekkel van vagy ahol már kirepültek? A nagyik panaszkodnak ált. Hogy keveset láthatják az unokákat.az nem rossz érzés? Vagy rosszabb ha idősen szülsz és meg se éred az unokákat? Akinek idősen még gyerekei vannak az tovább él?
2020. nov. 27. 10:31
 1/6 anonim ***** válasza:
74%

Én 24 vagyok. Anyu 43 volt mikor hozott a gólya. Szóval gyors számolás és kijon hogy 67 éves idén.

Nagyon jó anya a mai napig, de már nincs ereje kB semmihez. Nem tidom a 40 feletti anyák hogy bírják, de ha 40+evesen szülsz, a szüleid lehet hogy megsem érik az unukat... Én nagyikent boldogabb lennék 50 évesen mintsem újdonsült anyuka 🥺

Persze megertem azokat is akik 40 felett szülnek, én nem mernek a sok kockázat miatt🤷‍♀️

2020. nov. 27. 11:00
 2/6 anonim ***** válasza:
78%

Hát ez sok mindentől függ.

Aki jó egészségben van, és 40 éves korára tervezte a gyereket, mert addig a munkájának élt/addigra jött neki össze pár év után, az szerintem nagyon boldog, hogy épp gyerekeket nevel, és nem aggódja szét magát, mert manapság már nem akkora kuriózum ez.

Ha valaki akart gyereket korábban, de a párja nem, és csak várt-várt, kiábrándult, majd 35 év körül belement egy boldogtalan kapcsolatba csak a gyerekcsinálás miatt, az szerintem nem boldog, hogy még csak itt tart.

Én személy szerint 50 évesen 15-20 éves gyereket szeretnék, nem unokákat. A húszas éveim elejét továbbtanulással, közepét karrierépítéssel tervezem tölteni. Szóval én ennyi idősen se nagymama, se kisgyermekes anyuka nem szeretnék lenni.

Anyám szerint, akinek van velem együtt 3 gyereke 19, 28 és 31 éves korban szülve, azt mondja:a terhesség, szülés egyre-egyre könnyebb volt gyermekenként. A rohangálás, éjszakázás az elsőnél volt a legkönnyebb, a 3.-nál a legnehezebb. Most lazább anyának, tapasztaltabbnak érzi magát, mint az 1. gyerekével.

Tovább élés:függ az életmódtól, szokásos: cigi, alkohol nem jó, az alváshiány sem hosszú távon (nem tudom, akinek 15 gyereke van, az hogy él még🤔), fontos, hogy az ember mozogjon, egészségesen egyen, és boldog legyen. Ha ez valakinek teljesül gyerek mellett, és nincs gyógyíthatatlan betegsége, nem éri baleset, akkor valószínűsíthetően tovább él, mint egy gyermektelen, aki elhagyja magát. De ez fordítva is igaz. Ugyanakkor, ha valaki nem akar gyereket, de van neki/akar, de nincs neki, a stressz, nyomás miatt gyengülhet a szervezete, hamarabb meghalhat.

Ezért fontos jó döntéseket hozni.

Remélem nem volt túl hosszú.

18/l

2020. nov. 27. 11:01
 3/6 anonim ***** válasza:
84%
Nekem anyukám (52) azt mondja, hogy ő sokkal jobban élvezi a nagyszülőséget. 25 volt amikor születtem, majd egy évre rá az öcsém úgyhogy nem volt neki egyszerű. Azt mondja, sokkal jobban élvezi most, hogy úgy játszhat az unokájával kb bármikor (közel lakunk), hogy nem az ő felelőssége, nem vele van 0-24, nem neki kell elsődlegesen ellátni hanem csak a szépet kapja belőle miután a kislányunk rajong érte és egy angyal ha vele van.
2020. nov. 27. 12:21
 4/6 Derjaderja ***** válasza:
100%

Én 32, 34 évesen szültem/szülök.

50 éves koromra a gyerekeim épp felnőnek, egyetemisták lesznek, ezzel pont elégedett vagyok.

Akkor még pont a pályám "csúcsán" lehetek a munkában, a mi szakmánk ilyen relatíve későn érő. Viszont sok aktív hobbyhoz is lehet még erőm.

Unoka ráér még az ötvenes évek végére, hatvanasok elejére, persze ha korábban lesz is szeretni fogom.

2020. nov. 27. 12:31
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nagyiként. Van körülöttük kisgyerek, de a gyereknevelés súlya már nem az ő vállukat nyomja. Úgymond "szabadok".

Mehetnek gyerek nélküli programokra úgy, hogy nem kell megszervezni a gyermekfelügyeletet és mehetnek gyerekekkel is programokra, ha akarnak.

2020. nov. 27. 13:52
 6/6 anonim ***** válasza:
49%
Hát én pont 50, egy 11 éves saját, s 5,5 éves, meg 2,5 éves unoka. Őszintén örülök, ha a sajátomra időm van, nemhogy az unokáimra. Dolgozom 2 helyen, segítem a két egyetemista fiamat. Boldognak lenni nem érek rá!
2020. nov. 27. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!