Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen esélyeim lehetnek,...

Milyen esélyeim lehetnek, hogy tartsam a gyerekkel a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

van egy 1,5 éves kisfiam akivel nem élünk együtt (amikor elmentem fél éves volt igy nem is nagyon ismer) külföldön élek és dolgozok.

Amikor hazamegyek el szeretném inditani a gyermekelhelyezési pert úgy terveztem be hogy amikor 3 éves lesz akkor megyek haza véglegesen.

Eddig "kapcsolatban" voltam azzal a nővel aki foggal körömmel zsarolt a gyerekkel ha valami nem tetszett neki (kapcsolatnak kicsit sem nevezhető valamiben voltam) de sajnos már tovább nem ment de legalább eddig ugye kaptam videókat és képeket a gyerekről és néha néha élőbe is láttam amikor videótelefonáltunk (nem az any miatt hanem mert 1, 1.5 éves gyerek kb 2 mp ig tud a kamera elött lenni és utána meguja és menni akar)

2 kérdésem lenne:

Mi az amit apaként erőltessek pl minden 2. 3. nap ragaszkodjak ahhoz hogy kamerázhassak a gyerekkel hogy "lásson engem"? (az anya tipikusan az a fajta hogy akár a biróságon is képes azzal érvelni majd hogy nem vagyok ott a gyerekkel miközben eddig a pontig értük dolgoztam kint és küldtem haza az irdatlan mennyiségű pénzt és a kimenetel is az ő ötlete volt)

A másik meg:

Ha hazamegyek az én esetemben sejtem hogy kezdetben nem nagyon lesz kedvező az itélet azaz úgy értem hogy nem vihetem majd el a fiam mert mivel nem ismer igy biztosan lesz egy összeszoktatási időszak és azután lehet csak hogy elvihetem a gyereket magamhoz akár erre az általános két hetente 1 hétvégére? ugye akkor már 3. éves lesz a gyerek.

Ugye az anyával érthető okokból nem nagyon akarok komunikálni de kénytelen vagyok a gyerek miatt lehet hogy csak az én vizióm de mivel én havonta ezek után is küldök haza pénzt ezért elvárom hogy ne zárja el tőllem a gyereket illetve ha igen akkor innen távolról mit tehetek? (remélem nem fogja)

Sajnos a történeteimmel itt dunát lehetne rekeszteni és nem is akarok nagyon belemenni de kb egy "csupa sziv öröm apát" teljesen tönkretett ez a nő és nyilván én is hülye voltam hogy egy ilyen zsarolós kapcoslatot ennyi ideig elviseltem de a gyerek miatt addig akartam húzni ameddig csak birom.

Most tervezgetek félreteszem a pénzt és ha hazamegyek akkor rendes körülményeket szeretnék hogy a fiam velem is lehessen majd nem hagyom már "kiszipolyozni" magam.

Gondolom az nem elég hogy ha hetente ráirok a volt páromra hogy hogy van a gyerek? Hanem probáljak vele megbeszélni időpontokat hogy ekkor és ekkor felhivom őket kamerán és ha csak 1-1 percekre de lásson kamerán a gyerek?

Félreértés ne essék mi mind a ketten angyon különbözünk én tisztában vagyok vele hogy a gyereknek az anya mennyire fontos nélkülözhetettlen dolog sosem fordult meg a fejemben hogy elszakitsam tőlle még ha minden áron azt akarnám ezek után hogy velem lehessen, az hogy mit csinált velem attól függetlenül egy baromi jó anya és nagyon jól gondoskodik a gyerekről és bármennyire is kegyetlen dolgokat tett ezt mindig is mondtam és mondani is fogom, egy dolog ami ebben az esetben rossz ő szerinte én nélkülözhető vagyok és a "gyerek az övé" akkor láthatom ha ő megengedi fajta.

Ezért is én nem akarok és nem is nagyon szeretnék a kötelezőnél túl komunikálni vele és engedni neki.

Ha hazamegyek és rendelkezek megfelelő lakhatással és munkahelyel illetve beleszeretnék vágni egy egyéni vállalkozásba is azután milyen esélyeim lesznek a biroságon és mi az amihez mindenképp ragaszkodjak?

2020. nov. 26. 12:12
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Sajnos rosszul gondolod főleg most ebben a covid helyzetben ami már február óta jelen van aktivan. 1000-1200fontot keresek és a fizetésem azaz eddig a fizetésem kb teljesen haza ment, persze voltak olyanok amikor nem ennyi ment haza de tulnyomó többségbe a fizum 70 80 90% a ment haza.

Ha most Áprilisba megyek haza akkor akkor inditom a pert ha nem akkor akkor amikor hazamegyek mert trávolról nem fogok perelni hogy még kevesebb esélyem legyen.

természetesen már csak azért nézem hogy én hogy tudok helyrejönni és hogy tudok majd a gyerekemnek a legtöbbet adni ha otthon leszek.

Annyit kap amennyit küldök és ő is hozzáteszi ezt és abból már 2 gyereket el lehet tartani.

Mond már el nekem hogy most mégis miért kellene pert inditanom ha még azt se tudom mikor megyek haza? A per lényege az hogy ott személyesen tudjam vállalni hogy mit tudok vállalni épp akkor. És a per lényege hogy soha többet ne kerüljek ilyen kiszolgáltatott helyzetbe hogy megfogja a gyereket hordozóval és beteszi a kocsiba és elmegy 1-2 hétre ugy hogy azt se tudom mi van velük.

Befejeztem veled a vitatkozást mert 2 üzenet után már tudtam hogy "nő" vagy ami nem lenne baj de betegesen nem érted ennek a helyzetnek a lényegét. Ebben sajnos amiket mondasz nagyon tévedsz. Csak egy példát mondok amit sajnos az utóbbi időben eszméletlen sokszor láttam mert megtörtént.

Facebook: anya megöli a gyerekét és szülési depresszió cimszóval az intereneten a nők 40% a elkezdi még az anyát védeni. te most átforditva de ezt csinálod itt hogy elmagyarázod nekem hogy mit kellene csinálnom? Elmondjam mit kellene? Boldog családi kapcsolatba kellene és ezeknek a dolgoknak nem kellet volna megtörténnie de megtörtént és nem én akartam igy... Birtam , türtem ameddig tudtam de nem. Ne mpnd már meg nekem hogy mennyi pénzt kellene küldenem mert ennyi erővel akkor nevelem a gyereket én arra hivatkozva hogy az anyja nem tudja ellátni. Akkor inditom a pert amikor én jónak látom és eléggé biztosnak ahhoz hogy a biroságon ne a vicc tárgyát képezzem hogy mit akarok én gyereket magamhozvenni ha még nincs is hova.

Az összeget pedig addig én határozom meg.

A gyereknek mindent megadok amire szüksége van de már nem hagyom magam kiszoipolyozni. Ahogy mondtam 1 forintal nem kap többet mint ami a gyereknek "szükséges" amennyiben az igények nagyobbak be lehet menni a családsegitőbe és el lehet mondani hogy "nem tudom eltartani a gyereket" hidd el ezer örömmel ugrok és átválalom tőlle ezt a terhet és talán még pénzt se kérnék tőlle csak hogy velem lehessen a fiam.

2020. nov. 26. 21:06
 22/30 Derjaderja ***** válasza:
20. Ez igaz, viszont amiatt nem fognak többet megítèlni, mert korábban önszántából többet adott, és viszont ha 40-et ad, perelheti a nő (max nem ítélik meg).
2020. nov. 26. 21:12
 23/30 Derjaderja ***** válasza:

Értem a problémádat, meg is válaszoltam, csak Te nem érted.

Amíg nincs per és ítélet, addig csak az asszonnyal együttműködve tudsz kapcsolatba kerülni a gyerekkel.

Amikor van per, akkor természetesen fogsz kapni láthatást alanyi jogon.

De ezek szerint addig másfél év fog eltelni, hisz 3 éves korában akarsz hazamenni, és addig sem egyezkedni sem ajarsz az asszonnyal, sem perelni a videótelefonért.

Értem hogy a covid nehezítés, de még kb max fél év lesz covid, és utána még mindig van 1 év.

2020. nov. 26. 21:16
 24/30 Derjaderja ***** válasza:
Másrészt 1 éve nem láttad azt a gyereket. Határzár október óta van. Ahogy írtam, szabadság nélkül is meg lehet látogatni. De olyan sincs, hogy soha nincsen szabadságod.
2020. nov. 26. 21:19
 25/30 A kérdező kommentje:

Nem fogom a gyerekemet pénzáltali zsarolás útján látni! Eddig is az volt ameddig teljesitettem mindent addig "aranyosabb volt" amikor elég volt ebből zsarolás ment!

Hidd el egy ideje külön vagyok a gyerekemtől elhiheted és nagyon vaknak kell lenned. ameddig én küldöm a fentebb megirt összeget 40-80 ezer között attól függően hogy épp mire kell (meghallgatom ezeket) addig én a részemet teljesitem de zsaroltatni nem hagyom magam.

Ha a küldök sok pénzt akkor fogja engedni hogy lássam a gyerekemet már régen rossz ha idáig fog fajulni akkor ez bizony nagyon durván büntetendő ha bizonyitom hogy én kerestem de ő megakadályozta ezt.

Ő fog ráfaragni és igen de azt sajnos nemtudom máhogy megint leirni.

Kereshetek 1 milliót is aminek még a fele sem lenne igaz és ebből a londoni életemet fizetni kell ami nagyon nem olcsó akkor sem fognak megitélni többet kb ennél mert nem az anyát kell eltartanom de még nem is feltétlenül a lakhatását kell biztositanom.

A gyereket kell de őt sem teljes egésszében hanem ennyi a rámeső része igyis sokkal több mint amit az átlag anyák kapnak

Átlagosan 25-30-40 ezernél már örülnek. egy kis gyerek eltartása ennyibe kerül tehát az anyának is bekell tenni a részét az már 80 ezer vagy 100 vagy 160 .

Érsd meg végre nem a pénz a lényeg eddig sem az volt mert a családért bármit hanem az hogy a zsarolásnak nem engedek és mondok egy mondatot amiben minden benne van!

Amit főzött azt egye is meg!

Nekem mint apának 1 dolgot kell tennem a gyerek és önmagam érdekébe!

Felhuzom magam hogy késöbb harcolni tudjak az ellen a rendszer ellen ami itthon pofátlan mértékben a nők mellé áll és én fogok is és igy talán de lesz esélyem a gyerekem gyerekkorát elcsipni valamennyit még.

De az hogy én szponzoráljak valakit aki azt sem érdemli meg hogy köszönj neki azt már nem.

Eljött az idő számára hogy elkezdjen munka után nézni amennyiben ez nem felel meg neki ahogy mondtam be lehet menni a családsegitőbe elinditani a folyamatot hogy képtelen a körülményeket megadni a gyereknek.

INGYEN VÁLLALOM NEMHOGY PÉNZÉRT KUNCSOROGJAK!

2020. nov. 26. 21:29
 26/30 anonim ***** válasza:
56%
Nem fogják neked ítélni a gyereket.
2020. nov. 26. 22:35
 27/30 A kérdező kommentje:

Ez természetes! Ezt nem is vonom ketsegbe. De hogy az sem lesz amit ő elkepzelt az még biztosabb.

(Akor látom a gyereket ha ő megengedi) vagy (eltünik és nem is kell részt vennem)

Na ennél jóval jobbak a kilátásaim szerencsére

2020. nov. 26. 22:44
 28/30 A kérdező kommentje:
Akkor
2020. nov. 26. 22:45
 29/30 anonim ***** válasza:

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..

Ez is a kérdező... Érdekes itt már előre szaladt az időben...

2020. nov. 26. 22:46
 30/30 A kérdező kommentje:
Ebben tévedsz ehhez semmi közöm és kérlek a témával foglalkozz ne pedig feltételezz. Ha nem tudsz hozzászólni értelmesen márpedig nem tudsz akkor meg menj és szórakoztass mást
2020. nov. 26. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!