Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen esélyeim lehetnek,...

Milyen esélyeim lehetnek, hogy tartsam a gyerekkel a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

van egy 1,5 éves kisfiam akivel nem élünk együtt (amikor elmentem fél éves volt igy nem is nagyon ismer) külföldön élek és dolgozok.

Amikor hazamegyek el szeretném inditani a gyermekelhelyezési pert úgy terveztem be hogy amikor 3 éves lesz akkor megyek haza véglegesen.

Eddig "kapcsolatban" voltam azzal a nővel aki foggal körömmel zsarolt a gyerekkel ha valami nem tetszett neki (kapcsolatnak kicsit sem nevezhető valamiben voltam) de sajnos már tovább nem ment de legalább eddig ugye kaptam videókat és képeket a gyerekről és néha néha élőbe is láttam amikor videótelefonáltunk (nem az any miatt hanem mert 1, 1.5 éves gyerek kb 2 mp ig tud a kamera elött lenni és utána meguja és menni akar)

2 kérdésem lenne:

Mi az amit apaként erőltessek pl minden 2. 3. nap ragaszkodjak ahhoz hogy kamerázhassak a gyerekkel hogy "lásson engem"? (az anya tipikusan az a fajta hogy akár a biróságon is képes azzal érvelni majd hogy nem vagyok ott a gyerekkel miközben eddig a pontig értük dolgoztam kint és küldtem haza az irdatlan mennyiségű pénzt és a kimenetel is az ő ötlete volt)

A másik meg:

Ha hazamegyek az én esetemben sejtem hogy kezdetben nem nagyon lesz kedvező az itélet azaz úgy értem hogy nem vihetem majd el a fiam mert mivel nem ismer igy biztosan lesz egy összeszoktatási időszak és azután lehet csak hogy elvihetem a gyereket magamhoz akár erre az általános két hetente 1 hétvégére? ugye akkor már 3. éves lesz a gyerek.

Ugye az anyával érthető okokból nem nagyon akarok komunikálni de kénytelen vagyok a gyerek miatt lehet hogy csak az én vizióm de mivel én havonta ezek után is küldök haza pénzt ezért elvárom hogy ne zárja el tőllem a gyereket illetve ha igen akkor innen távolról mit tehetek? (remélem nem fogja)

Sajnos a történeteimmel itt dunát lehetne rekeszteni és nem is akarok nagyon belemenni de kb egy "csupa sziv öröm apát" teljesen tönkretett ez a nő és nyilván én is hülye voltam hogy egy ilyen zsarolós kapcoslatot ennyi ideig elviseltem de a gyerek miatt addig akartam húzni ameddig csak birom.

Most tervezgetek félreteszem a pénzt és ha hazamegyek akkor rendes körülményeket szeretnék hogy a fiam velem is lehessen majd nem hagyom már "kiszipolyozni" magam.

Gondolom az nem elég hogy ha hetente ráirok a volt páromra hogy hogy van a gyerek? Hanem probáljak vele megbeszélni időpontokat hogy ekkor és ekkor felhivom őket kamerán és ha csak 1-1 percekre de lásson kamerán a gyerek?

Félreértés ne essék mi mind a ketten angyon különbözünk én tisztában vagyok vele hogy a gyereknek az anya mennyire fontos nélkülözhetettlen dolog sosem fordult meg a fejemben hogy elszakitsam tőlle még ha minden áron azt akarnám ezek után hogy velem lehessen, az hogy mit csinált velem attól függetlenül egy baromi jó anya és nagyon jól gondoskodik a gyerekről és bármennyire is kegyetlen dolgokat tett ezt mindig is mondtam és mondani is fogom, egy dolog ami ebben az esetben rossz ő szerinte én nélkülözhető vagyok és a "gyerek az övé" akkor láthatom ha ő megengedi fajta.

Ezért is én nem akarok és nem is nagyon szeretnék a kötelezőnél túl komunikálni vele és engedni neki.

Ha hazamegyek és rendelkezek megfelelő lakhatással és munkahelyel illetve beleszeretnék vágni egy egyéni vállalkozásba is azután milyen esélyeim lesznek a biroságon és mi az amihez mindenképp ragaszkodjak?

2020. nov. 26. 12:12
1 2 3
 11/30 Derjaderja ***** válasza:
76%

Igen, a karantén idejét nyilván figyelembe fogják venni, de akkor mi a kérdés?

1. Ha nem indítasz most pert, akkor a videóhívások csak az anyuka jóindulatán múlnak. Amúgy szerintem egy per kötelezhetné erre, csak gondolom, nem fogják online lefolytatni. Meg kellene kérdezni egy ügyvédet, mert a covid miatt ez nagyon egyedi helyzet.

2. Ha a covid végén egy "rendes" láthatási pert indítasz, akkor minden esélyed megvan a láthatásra, ebből a szempontból a stabil munka sem szempont, csak hogy ne a híd alá vidd a gyereket.

3. Ha a covid vége után 1-2 évvel eszedbe jut az addig sose látott gyerekedért pert indítani, akkor is meg fogják Neked ítélni, de abban, hogy a láthatásnál mikortól és mennyire fogják engedni, hogy el is vidd, figyelembe fogják venni, hogy kvàzi idegen vagy a 3 éves gyerek számára.

Láthatásnál többet (pl osztott elhelyezés) nem fogsz kapni így.

Egyáltalán a párod tudja, hogy el akarod hagyni? Peren kívül nem tudtok megegyezni? Az összeget mi alapján határozzátok majd meg még másfél évig? Arra is ugye van szabály, hogy hányad része a fizudnak.

2020. nov. 26. 14:23
 12/30 A kérdező kommentje:

Igen első időszakban nem fogok annál többet kapni tudom de nekem már ez is bőven sokkal több hisz alig ismerem és az eddigi kb 0 nál bármi jobb.

Annyit küldök neki amennyit én jónak látok hisz ez abszolút az én jóindulatomon múlik csak ameddig nincs per és itélet onnantól a fizetésem 15-30% a között lesz amit megfognak neki itélni 1 gyerek után.

mostantól --------> ameddig nincs per addig annyi pénzt kap amennyiből a gyereket tudja nevelni nem pedig annyit amennyit eddig küldtem azaz átlagosan havi 300-400 ezkreket Ez az amit befejeztünk mert hülyét csinálni nem fog belőllem hogy én kint dolgozok magamat nem tudom istápolni de ha vége a kapcsolatnak akkor én kint vagyok 1 ft nélkül mert eddig hazaküldtem.

40-80 ezer ft között fogok hazaküldeni neki ameddig kint vagyok azután pedig a fizetésemhez mérten fogja kapni azaz kb havi 30-40 ezer ft ot ha a magyar átlagot nézzük egy hasonló kaliberű embernél mint én aki a megélhetésért dolgozik (idővel ha tervek összejönnek remélem nem ezekért fogok küzdeni hogy albérlet és étel)

Eszem ágában sincs peren kivül egyezkedni mert ha ismernéd a nőt akkor értenéd hogy csak abba hiszel ami le van papirozva és kötelezik rá. (amilyen az is nehezére lesz betartani de magával szúr ki ha nem teszi)

2020. nov. 26. 14:34
 13/30 Derjaderja ***** válasza:
70%

De akkor nincs kérdés. Onnantól, hogy láthatási pert indítasz, lesz láthatásod, addig meg amit megbeszéltek. Ha semmi, akkor semmi.

Aztán lehet, hogy ő fog perelni több pénzért. Ha eddig 400 ezret is tudtàl küldeni, akkor vsz a 40 az törvényileg kevés.

Egyszerűbb lenne pert indítani és kérni a videótelefonálás jogát.

Azért nyárra legkésőbb lesz vakcina, a gyerek 2 éves lesz, akkor még 1 évig is se hozzá nem mész se hozzá nem szóldz ha asszonynak nincs kedve a videótelefonhoz?

2020. nov. 26. 15:09
 14/30 Derjaderja ***** válasza:
70%
Arról nem beszélve, hogy az első hónapban, amikor 300 ezer helyett mondjuk 80-at kap, simán ki tudsz fizetni egy odavissza repülőutat, akár úgy hogy reggel érkezel, este indulsz és meglátogathatod a gyereked.
2020. nov. 26. 15:14
 15/30 anonim ***** válasza:
70%
Tudja, hogy elakarod hagyni?
2020. nov. 26. 16:00
 16/30 A kérdező kommentje:

igen onnantól hogy lesz vakcina és a karanténszabályt törlik onnantól már csak a szabadságaimon múlik és tudok repkedni és akár megoldható a 2 havonta hazamegyek pár napra addig ameddig haza nem költözök és azt direkt a gyerek 3éves korára tervezem addig én is össze tudom szedni azt a pénzt amiből otthon el tudok indulni.

Amit meg fentebb irtál nyugodtan perelhet mert nincs miből fizetni :) ez már tényleg az aljasságnak a csúcsa lenne, persze kinézném belőle viszont 1 biztos ha ezek után meg azok után amiket tett ezt megcsinálná onnantól az ellenségem lenne és 1 biztos onnantól mindent megtennék hogy a gyerek nálam legyen és ha ez évekbe telik akkor annyiba telik de keserű lesz neki is az "élet" inkább örüljön annak hogy én nem harcolgatok és megelégszem azzal is hogy ha picit időt együtt tölthetek a saját gyerekemmel.

Derjaderja amúgy te nem vagy egy picit "elfogult"? eléggé nevetséges dolgokba kezdesz itt belekötni mikor fel volt vázolva egy fekete fehér helyzet és egyáltalán nem érzem hopgy én bármennyire is kötekedő akartam volna lenni még azzal az emberrel sem akit ha te ismernél lehet hogy picit a véleményedet megváltoztatnád.

2020. nov. 26. 16:12
 17/30 Derjaderja ***** válasza:
76%

Dehogy kötök, próbálok segíteni. Anyuka vagyok én is, hálistennek ép kapcsolatban, de a szűk családban most van pont egy ilyen feszkós válás tipegő mellett.

Most 1,5 éves a gyerek, szerinted még 1,5 évig lesz határzár? Egy ekkora gyereknek nagy kiesés ha egy egész évig nem lát, 2-3 éves kora között. Addigra már lesz vakcina, nem lesz tilalom (reméljük).

Másrészt az ügyvéd is ezekbe köt bele. Ha 400 ezret tudsz küldeni, akkor a 40 ezernél vsz többet ítélnek meg ha beperel az asszony. Nem kívánom Neked, csak mondom.

Mért nem egyeztek meg, hogy küldesz neki x pénzt, mondjuk 100 ezret, cserébe kérst heti 1 videóhívást, amíg le nem zajlik a covid és nem leher normálisan lezavarni a válást és a gyerekelhelyezést?

2020. nov. 26. 16:59
 18/30 A kérdező kommentje:

Pontosan ezért nem küldök havi 100 ezret amit te is mondtál és elötted rengetegen mondtak hogy "nagyon okosan ezzel a korlátlan pénzküldési szokásommal mert a késöbbiekben amikor per lesz ez nagyon csunyán vissza fog ütni."

Késöbbiekben egy olyan ember leszek aki hazamegy és kivesz egy albérletet , keres egy munkát ahol kb 200-250 körül fog keresni és elő fogják veni a pénzküldési szokásaimat ahogy te is mondtad teljesen tönkretenni nem fogom magam hogy a 200-250 fizetésemből csak mert a "csaláédért bármit ezért kimentem hogy ne lássam a gyerekem de pénzt küldjem haza" ezért 100 ezer az albérlet és majd otthon többet itéljenek meg ami miatt meg sem tudok már élni otthon és ezért újra ki kell jönnöm külföldre mert kb ellehetetlenitenek engem.

Amit mondtam az úgy lesz ezen a téren elég volt abból ami nálunk volt és amikor már a körülöttem lévő emberek néznek teljesen hülyének hogy igy ragaszkodok ahhoz aki olyan dolgokat tett velem ami miatt nem kicsit törtem meg na az durva.

Erre mondják azt hogy a karma vissza fogja neki adni vagy igy vagy úgy ha ez igaz ő nagyot fog kapni.

A gyerekem számithat rám de ezt a nőt soha többet nem támogatom és amennyiben az önkritika nem fog előjönni nála abban az esetben nagyon hosszú per fog következni, és az anyapárti nézeteimet is nagyon gyorsan át fogom formálni mert egyenlőre úgy látom hogy a gyereknek az anyja mellet a helye (mondom ezt úgy hogy a legboldogabb lennék ha én nevelhetném az anyja nélkül a gyereket) de ez bennem van hála a nevelőotthoni előéletemnek viszont ha nem fogja fel amiket tett és csinált (megcsalás, pénzhajtás, szellemileg lelkileg tönkretétel, gyerekkel zsarolás , gyerek megcsinálása közbeni zsarolás hogy márpedig neki kell a gyerek mert már korban van és körülötte mindenki terhes 33 éves nőröl beszélünk stbstb) egy olyan nőröl beszélünk aki olyat is képes volt mondani hogy "csak a gyerek kell, de nem kell felnevelned"

Mondom itt nagyon durva dolgok voltak....

Nem teszem fel a kezem mert szerelmes voltam szerettem ezt a lányt nagyon sokat változtam miatta joirányba, de a felelősségem megvan nekem is csak egyszerüen hittem benne és reménykedtem hogy ez csak a terhességi hormon, trimeszterek , utána a szülésutáni depresszió teltek a hónapok évek elröppent bő 2.5 év és mint ha egy idegen emberrel élnék egy ölelés nem volt de sokszor még köszönni sem tudott és csak türtem türtem utána a drasztikus lépés amit ő nagyon támogatott a külföldre kimenetel mert akkor " jól fogok keresni ebben a rossz időszakban amikor az emberek veszitik el a munkát".

Belefáradtam.

1 dolgot megtanultam ezzel az emberrel én nem egyezkedek semmit csak és kizárólag azt hiszem el amiről papir van és ameddig kicsi a gyerek hajlandó vagyok komprumisszumokra azaz megelégszem a kicsivel de ha igy hogy vége és nem fejezi be a "harcot" akkor a gyerek azt fogja látni hogy mi ketten egész gyerekorába azért harcolunk hogy velünk legyen és nem fogom a pénzt sajnálni arra hogy annál amit ő képzel el annál sokkal de sokkal több "jogom" legyen a gyerek neveléséb és ha ez éveket vesz igénybe akkor hosszú ügy lesz.

2020. nov. 26. 19:09
 19/30 Derjaderja ***** válasza:
76%

De a gyerektartás minimum a fizetésed valahány százaléka kell legyen.

Ha 400 ezret küldesz neki, akkor gondolom legalább a kétszeresét keresed.

Abból nem adhatsz 40 ezret. Van fizetési papírod, abból látszik mennyi a fizud.

Most ne haragudj, de ez se szép, ha jól értem: inkább n válsz el és nem perelsz amíg kint élsz, hogy ne kelljen a sok fizuból gyerektartást fizetni, cserébe az se baj, ha nem vagy jelen a gyerek életében, még a videótelefon is a nő jóindulatától függjön, a karantén után esetleg néha hazajársz, de mivel pert csak még 1 év múlva akarsz, a köztes 1 évben semmi nem kényszeríti, hogy beengedjen Téged a lakásába.

Bocs de itt csak a gyereket lehet sajnálni.

2020. nov. 26. 20:00
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
19 azért ez nem így van. Ha valaki 1 millát keres akkor nem kell 200 ezret adni gyerektartasra. Azért ezeket arányosan nézik. Nem tartom valószínűnek, hogy a kérdező által említett 80 ezernél többet ítéljenek és nincs is ennél többre szükség gyerektartas címen.
2020. nov. 26. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!