Milyen esélyeim lehetnek, hogy tartsam a gyerekkel a kapcsolatot?
van egy 1,5 éves kisfiam akivel nem élünk együtt (amikor elmentem fél éves volt igy nem is nagyon ismer) külföldön élek és dolgozok.
Amikor hazamegyek el szeretném inditani a gyermekelhelyezési pert úgy terveztem be hogy amikor 3 éves lesz akkor megyek haza véglegesen.
Eddig "kapcsolatban" voltam azzal a nővel aki foggal körömmel zsarolt a gyerekkel ha valami nem tetszett neki (kapcsolatnak kicsit sem nevezhető valamiben voltam) de sajnos már tovább nem ment de legalább eddig ugye kaptam videókat és képeket a gyerekről és néha néha élőbe is láttam amikor videótelefonáltunk (nem az any miatt hanem mert 1, 1.5 éves gyerek kb 2 mp ig tud a kamera elött lenni és utána meguja és menni akar)
2 kérdésem lenne:
Mi az amit apaként erőltessek pl minden 2. 3. nap ragaszkodjak ahhoz hogy kamerázhassak a gyerekkel hogy "lásson engem"? (az anya tipikusan az a fajta hogy akár a biróságon is képes azzal érvelni majd hogy nem vagyok ott a gyerekkel miközben eddig a pontig értük dolgoztam kint és küldtem haza az irdatlan mennyiségű pénzt és a kimenetel is az ő ötlete volt)
A másik meg:
Ha hazamegyek az én esetemben sejtem hogy kezdetben nem nagyon lesz kedvező az itélet azaz úgy értem hogy nem vihetem majd el a fiam mert mivel nem ismer igy biztosan lesz egy összeszoktatási időszak és azután lehet csak hogy elvihetem a gyereket magamhoz akár erre az általános két hetente 1 hétvégére? ugye akkor már 3. éves lesz a gyerek.
Ugye az anyával érthető okokból nem nagyon akarok komunikálni de kénytelen vagyok a gyerek miatt lehet hogy csak az én vizióm de mivel én havonta ezek után is küldök haza pénzt ezért elvárom hogy ne zárja el tőllem a gyereket illetve ha igen akkor innen távolról mit tehetek? (remélem nem fogja)
Sajnos a történeteimmel itt dunát lehetne rekeszteni és nem is akarok nagyon belemenni de kb egy "csupa sziv öröm apát" teljesen tönkretett ez a nő és nyilván én is hülye voltam hogy egy ilyen zsarolós kapcoslatot ennyi ideig elviseltem de a gyerek miatt addig akartam húzni ameddig csak birom.
Most tervezgetek félreteszem a pénzt és ha hazamegyek akkor rendes körülményeket szeretnék hogy a fiam velem is lehessen majd nem hagyom már "kiszipolyozni" magam.
Gondolom az nem elég hogy ha hetente ráirok a volt páromra hogy hogy van a gyerek? Hanem probáljak vele megbeszélni időpontokat hogy ekkor és ekkor felhivom őket kamerán és ha csak 1-1 percekre de lásson kamerán a gyerek?
Félreértés ne essék mi mind a ketten angyon különbözünk én tisztában vagyok vele hogy a gyereknek az anya mennyire fontos nélkülözhetettlen dolog sosem fordult meg a fejemben hogy elszakitsam tőlle még ha minden áron azt akarnám ezek után hogy velem lehessen, az hogy mit csinált velem attól függetlenül egy baromi jó anya és nagyon jól gondoskodik a gyerekről és bármennyire is kegyetlen dolgokat tett ezt mindig is mondtam és mondani is fogom, egy dolog ami ebben az esetben rossz ő szerinte én nélkülözhető vagyok és a "gyerek az övé" akkor láthatom ha ő megengedi fajta.
Ezért is én nem akarok és nem is nagyon szeretnék a kötelezőnél túl komunikálni vele és engedni neki.
Ha hazamegyek és rendelkezek megfelelő lakhatással és munkahelyel illetve beleszeretnék vágni egy egyéni vállalkozásba is azután milyen esélyeim lesznek a biroságon és mi az amihez mindenképp ragaszkodjak?
A láthatáshoz jogod van, hiszen az apja vagy.
Ehhez nyugodtan ragaszkodj.
Gyerektartást is kell majd fizetned, de ez gondolom evidens amúgy is.
persze az én oldalam teljesen tiszta, az ővé nem sajnos.
Erőltessem a videóbeszélgetéseket ha még csak 1-1 percig tud a gyerek max odafigyelni vagy ilyen picinél elég az ha hetente ráirok a volt páromra hogy mi van a gyerekkel?
Gondolom, hogy az arra az egy percre is szeretnéd látni?
Ha az anyja engedi, akkor hívd videóval persze.
én természetesen, de akkor nem kötelezhető az anya ilyenre ezekszerint.
Sokkal nagyobb az esély hogy nem fogja engedni :)
Igen ez amit én "kérnék tőle" ezt tényleg nehezen lehet ellenörizni és ki kérné számon? még el sincs inditva semmi.. Távolról meg elég nehéz főleg covid kellős közepén.
Azt viszont már tudom hogy ha a gyermekelhelyezési per már fut és megvan itélve nekem a "normális" minimum azaz a KT 2hetente 7vége azt már nagyon komolyan veszik azaz már nem bujhat ki alóla hogy miért nem adta oda a gyereket meg a gyereknek ilyen olyan baja van. Ezt régen pár ezer ft al megúszták mint büntetés, most már brutál pénzbirságok vannak és nagyon hamar újratárgyalás is ami után nagyon rosszúl jár.
3 éves korában szeretnéd indítani a pert azzal, hogy 2,5 éve nem láttad, de mostantól legyen láthatás?
Vagy most szeretnéd azzal, hogy kötelezzék a videótelefonálásra?
Sosem jársz haza? Ha csak havonta 1x is tudnál, akkor legalább havi 1x láthatnád a kicsit. Lehet, hogy a bíróság csak az anyja jelenlétében engedné, mivel pici és eddig nem voltatok kapcsolatban, de ennek ìgy több értelme lenne, havi 1 tali, heti 1 videótelefon.
Nem vagyok jogász, de talán Rád se fog jó fényt vetni, hogy 2,5 évig nem találkoztál vele. Ha Európában dolgozol, akkor ez elég nehezen védhető, fapados járat vagy bérelt autó vagy bármi az nem akkora pénz, hogy nyugati fizetésből sose engedhesd meg magadnak.
Sajnos nem megoldható, nem cégvezető vagyok és nem tudok haza hazaugrani havonta összesen nincs annyi szabadságom se. Sőt elmondom egy mezei mitugrász ápoló vagyok akit el sem engednek főleg covid idejére a karaténszabályok miatt (picit gondolkozz)
Van benne valami amit mondál de csak "valami".
És igen 3 éves kora alatt alapból semmi esélyem nincs ameddig az anya normális és ő normális jól neveli és nem veszélyezteti.
Eredetileg úgy volt hogy most áprilisban megyek haza és "minden jó lesz" de sajnos nem lesz semmi sem jó mert ezzel az emberrel én képtelen vagyok együtt élni , mivel a pénzt eddig nekik küldtem haza igy nem is nagyon tudtam félretenni ezért kénytelen vagyok tovább maradni mert ha a jövőben valamit is akarok akkor most kell meghuznom a munkát és félre fogok tudni tenni (elég volt a kiszipolyozásból) hogy amikor elinditom a pert az alap dolgok meglegyenek mint lakhatás (saját vállalkozás kezdése) és egy stabil munkahely ezek nélkül valóban csak látogathatoma gyereket.
Első időszakban meg úgyis ez lesz mert alig ismer igy biztosan lesz összeszoktatás.
A covid még pár hónap csak, ne bújj emögé.
Melyik ország ez? Az apoló nem mitugrász Nyugaton, ismerőseim nyaralni járnak félévente.
Nem kell szabi, csak 3 összefüggő nap, vagy akár 2 😞
Magyar fizetésből élő ápolót is ismerek, aki megoldotta a külföldön élő gyereke láthatását.
Nem tetszik ez a sztori. Nem akarok ìtélkezni csak szerintem el fog gondolkodni a bíróság ezen
Anglia és nem pár hónapja,
Februárban voltam otthon utoljára akkor 1 hónapot és azóta 3x kértem szabadságot amit 2x elutasitottak akkor amikor 1x már megadták és már a repjegyem is megvolt amit szerencsére töröltek igy visszakaptam a pénzt.
Kranténszabályok alol nem tudsz otthon kibujni de ha valahogy igen itt kint nem főleg ebben a szakmában. itthon kell lennem akkor is ha negativat tesztelek mert lappanghat.
Mivel én idős beteg embereket ápolok és háról házra járok igy nem fognak engem kiküldeni aki potenmciálisan fertőzhet és a családok sem fogadnak igy engem.
Arról nembeszélve hogy itt kijárási tilalom van és 2 hónap volt ameddig csak fel volt függesztve de a karanténkötelezség akkor is járt.
Karácsonyra kértem szabdságot juniusba és azt sem adták meg hogy legalább akkor hazatudjak menni.
Áprilisba tudok hazajönni amikor a fiam születésnapja van mert megmondtam nekik hogy felmondok ha azt sem engedik meg.
Tudom hogy nem lesz egyszerű ügy a biroságon ezért is teszem amit teszek mindenről papiros vagy online igazolásom van akár a küldök összegekről vagy azokról a dolgokról amit a gyereknek vettem vagy rendeltem, a kötelezetségemet szó nélkül teszem, ha az idő eljön a jogaimhoz is ragaszkodni fogok azaz a gyerek velem is lesz és ha csak 2 hetente 7végén az első időszakba akkor csak akkor, majd késöbb remélhetőleg többet.
1 biztos az anya többet és tovább nem fog tönkretenni mert a gyerekem apja szeretnék lenni nem pedig egy idegroncs akivé kezdek válni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!