Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez így elég, vagy...

Szerintetek ez így elég, vagy nem foglalkozik a gyerekkel eleget az anyuka?

Figyelt kérdés
Ha délelőtt a házimunkàt csinálja egy Anya és a gyerekeinek elmondja, hogy most játszanak együtt vagy egyedül (5 és 2 évesek). Majd ebéd, délutáni alvás után játszik csak velük.
2020. nov. 22. 08:32
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
15%
Túlzás valóban az, hogy hajnalban keljen és midnenre IS legyen ideje meg minden IS legyen tipptopp, de azért az is érdekes, ahogy írja a válaszoló, hogy a kérdező maga írja le, hogy délelőtt négy órája van + az alvás idő, ez összesen hat óra és ebbe a hat órába nem fér bele, hogy délelőtt kivigye a gyerekeit. Holott kertesházban lakik, mégcsak rá se kell nagyon készülni, mint pl.a panleban, ahol nem csak kimégy a teraszajtón és beszaladsz, ha kell valami, mert ott lemászol és elzarándokolsz akár messzire is egy játszótérig. Értem én, hogy ki hogy szervezi, de tényleg a hideg, sötét időben, azért bele kéne férni, hogy délelőtt kimenjen a gyerek. Akkor ha alvásból háromkor kel fel, mire összeszedik magukat már sötét van. Mi mondjuk sötétbe is kimegyünk, de sokan akkor már nem, van ilyen ismerősöm, aki ugyanígy szervezi és halál komoly, hogy bár kertesházban laknak, az ő napi rutin szervezése miatt napokig ki se jut a gyerek, mert "nem ér rá" csak akkor mikor már sötét van, akkor meg úgy se lehet semmit csinálni.
2020. nov. 22. 14:19
 32/38 anonim ***** válasza:
92%

Ok, nem pont játszol velük, de gondolom együtt reggeliztek, öltöztök, fogat mostok, megmutatják, mit építettek/rajzoltak, tízórait kapnak vagy gyümölcsöt vagy inni, ötleteket adsz, ha unatkoznak, rájuk nézel, ha túl csendben vannak. Tehát jelen vagy.

Szerintem ha így van, és délután pedig tényleg játszol, mesélsz, foglalkozol velük, az teljesen rendben van.

2020. nov. 22. 14:36
 33/38 A kérdező kommentje:
Igen igy van ahogy mondod 32. Reggeli, tízórai, peluscsere, fogmosás,pisilnikell, kakilnikell, anyanézdmegarajzom, stb.. tehát nem az van, hogy bezárom őket egy ketrecbe 4 órán keresztül. Csak épp főzök, és nem velük építek stb.
2020. nov. 22. 14:46
 34/38 A kérdező kommentje:
29es, az alvásidejükben általában lazítok. Ilyen szarházi vagyok. :) Vagy alszok, mert mostanában éjjel felébredek és órákig nem tudok visszaaludni, vagy pihenek. De fél órát biztosan foglalkozok velük délelőtt is sokszor, mert nem tart pont 4 óráig a feladataim elvegézése. De a délelőttök nagy részét nem a foglalkoztatásukkal töltöm úgy értem.
2020. nov. 22. 14:49
 35/38 anonim ***** válasza:
91%

Fúj kérdező, a lazítás helyett kézműves vállalkozást indíthatnal, amiből felretehetnel a gyerek egyetemi tanulmányaira.

Egyébként már egy évesen sem aludtak napközben két órát a gyerekeim. Biztos azért mert már anyahianyosak voltak amiért délelőtt takarítottam míg a szobában legoztak.

2020. nov. 22. 14:52
 36/38 anonim ***** válasza:
41%

29es vagyok, nem kell mártírkodni, poén volt az első ilyen hozzászólás, de túltoltátok.

Nekünk mindig fontos volt, hogy kimenjünk a levegőre, amikor még kicsik voltak, már sulisok és ovisok. De azt is megértem, hogy másnak ez nem előbbrevaló a többi dolognál. Ha megfogadsz egy jótanácsot, alkalmazkodsz az időjáráshoz és az évszakokhoz. Nyáron értelemszerűen 11 re már bejössz a forróság elől és este tovább lehet kint lenni. Télen pont 10, 11 körül tudsz kimenni, mert akkor nem fagysz meg, ha esetleg süt a napocska az még kellemes is lehet. Fontos a levegő és fontos a mozgás SZERINTEM, pláne ilyen kicsi korban. Aktív játék az udvaron, séta, játszó stb. Tehát szerintem eleget foglalkozol a gyerekekkel, csak máshogy kéne ütemezni a napot. Így télen inkább délelőttre kéne az aktívabb, szabadidős foglalkozás, mert 3-4 körül már hideg és sötét van, a Covid miatt meg amúgy sem lehet sok helyre menni. És délután meg szépen elvannak magukban, vagy ha hazaér a férjed vele.

2020. nov. 22. 15:01
 37/38 A kérdező kommentje:
Igen, most elszégyeltem magam és neki is kezdek holnaptól, hogy a saját láb és hónaljszőrömből fonjak nekik sapkát télire.
2020. nov. 22. 15:01
 38/38 A kérdező kommentje:
Ebben van valami 36os. Csak egyébként nem szeretnek mostanában kint lenni max 1 órát. De nyáron szinte egész nap medencéztek kint.
2020. nov. 22. 15:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!