A munkaltato szempontjabol melyik a legkevessbe szemetseg?
Szitu A:
Uj helyen, kb egy ev utan bejelenteni a terhesseget, es 2 evvel szules utan ugyan itt dolgozni tovabb.
Szitu B:
A mostani helyen teherbe esni a varhato leepites elott. Kimaxolni az otthon maradast, majd varhatoan szules utan 3 ev mulva uj helyet keresni.
Az előző kommentek margójára, akik nagyon féltik szegény cégeket, HR-esként mondom, aki sok céget megjárt már: a kismama szinte kivétel nélkül mindenhol egy ordas nagy púp a cég hátán, egyetlen egy olyan esetet láttam eddig, ahol nem csak kényszer munkakörbe vették vissza, hanem normálisba, de az is valójában olyan volt, amiből hiány volt a piacon, és így olcsóbban is megúszta a cég. Egy másik normális esetet, ahol ki lett fizetve. Mindenhol máshol nagyon gáz eljárások voltak, ahol aztán lehet tanácsolni sok mindent, meg emberi oldalról megközelíteni, de mivel pénz beszél és a magyar munkajogi környezet nagyon szar, ha vki kismama, ezért a cégek egyáltalán nem érdekeltek abban, hogy lojálisak legyenek. A kismama menedzsment egy típusú szervezetnél működik viszonylag olajozottan (bár ott is vannak cifra dolgok, ha vkit nem akarnak megtartani), és az a multi nagyvállalat, de ott is csak a kötelező van biztosítva.
Minden vállalkozás profit alapon működik, ha egy munkaerő kiesik évekre, úgy, hogy az veszteséget is termel a cégnek, az mindig megoldandó probléma lesz. Az meg kultúra függő, hogy mely cég hogyan kezeli ezt a megoldandó problémát. Az átlag magyar vállalati kultúrában ez a téma olyan, mint egy beakadt fogaskerék, csikorog-nyikorog, a vezetők többsége férfi, akik nem tudják átérezni a problémát eléggéa maroknyi női vezető pedig általában szélmalomharcot vív. A HR szintén. Úgyhogy en csakis azt javaslom mindenkinek, hogy a saját élet és a család legyen a legelső helyen. Munkahely bármikor lehet másik, és azt a munkahelyet ott is kell hagyni, ahol a vezető homlokán kidagad egy ér, ha meghallja a várandósság hírét.
12 szintén HR-es vagyok és minden szavaddal egyetértek. Egy multinál, ha a HR vezető elkötelezett és HR Business partner modell van, elég jól bánnak a kismamákkal. Amennyiben a vezetője visszavárja. Ugye...
Egyébként jelenleg én is GYED-en vagyok és nem veszem 100%-nak a jövőmet. Lehet, hogy azért, mert már sokat láttam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!