Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A munkaltato szempontjabol...

A munkaltato szempontjabol melyik a legkevessbe szemetseg?

Figyelt kérdés

Szitu A:

Uj helyen, kb egy ev utan bejelenteni a terhesseget, es 2 evvel szules utan ugyan itt dolgozni tovabb.

Szitu B:

A mostani helyen teherbe esni a varhato leepites elott. Kimaxolni az otthon maradast, majd varhatoan szules utan 3 ev mulva uj helyet keresni.

2020. nov. 16. 15:51
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
29%
10es, egy normális munkavállaló meg nem csak a saját érdekeit nézi, úgy hogy közben elvárja hogy vele igazságosan bánjanak.
2020. nov. 16. 17:13
 12/31 anonim ***** válasza:
77%

Az előző kommentek margójára, akik nagyon féltik szegény cégeket, HR-esként mondom, aki sok céget megjárt már: a kismama szinte kivétel nélkül mindenhol egy ordas nagy púp a cég hátán, egyetlen egy olyan esetet láttam eddig, ahol nem csak kényszer munkakörbe vették vissza, hanem normálisba, de az is valójában olyan volt, amiből hiány volt a piacon, és így olcsóbban is megúszta a cég. Egy másik normális esetet, ahol ki lett fizetve. Mindenhol máshol nagyon gáz eljárások voltak, ahol aztán lehet tanácsolni sok mindent, meg emberi oldalról megközelíteni, de mivel pénz beszél és a magyar munkajogi környezet nagyon szar, ha vki kismama, ezért a cégek egyáltalán nem érdekeltek abban, hogy lojálisak legyenek. A kismama menedzsment egy típusú szervezetnél működik viszonylag olajozottan (bár ott is vannak cifra dolgok, ha vkit nem akarnak megtartani), és az a multi nagyvállalat, de ott is csak a kötelező van biztosítva.

Minden vállalkozás profit alapon működik, ha egy munkaerő kiesik évekre, úgy, hogy az veszteséget is termel a cégnek, az mindig megoldandó probléma lesz. Az meg kultúra függő, hogy mely cég hogyan kezeli ezt a megoldandó problémát. Az átlag magyar vállalati kultúrában ez a téma olyan, mint egy beakadt fogaskerék, csikorog-nyikorog, a vezetők többsége férfi, akik nem tudják átérezni a problémát eléggéa maroknyi női vezető pedig általában szélmalomharcot vív. A HR szintén. Úgyhogy en csakis azt javaslom mindenkinek, hogy a saját élet és a család legyen a legelső helyen. Munkahely bármikor lehet másik, és azt a munkahelyet ott is kell hagyni, ahol a vezető homlokán kidagad egy ér, ha meghallja a várandósság hírét.

2020. nov. 16. 17:22
 13/31 anonim ***** válasza:
88%
11: akkor szerinted mi a teendő ebben a helyzetben?
2020. nov. 16. 17:25
 14/31 anonim ***** válasza:
83%
8 Ja a munkáltatók már csak arról híresek, hogy marha lojálisak a munkavállalókkal. Ja nem 🤔 van kivétel. De láttam én már karóba varjút. Nem is egyet. Egy profitorientált cég célja a profit. Van még kérdés?
2020. nov. 16. 17:49
 15/31 anonim ***** válasza:
81%

12 szintén HR-es vagyok és minden szavaddal egyetértek. Egy multinál, ha a HR vezető elkötelezett és HR Business partner modell van, elég jól bánnak a kismamákkal. Amennyiben a vezetője visszavárja. Ugye...

Egyébként jelenleg én is GYED-en vagyok és nem veszem 100%-nak a jövőmet. Lehet, hogy azért, mert már sokat láttam?

2020. nov. 16. 17:53
 16/31 anonim ***** válasza:
78%
13 ebben a helyzetben azt kell tenni, ami a kérdezőnek előnyösebb. 14 és 15 voltam.
2020. nov. 16. 17:53
 17/31 anonim ***** válasza:
42%
16: tudom, én is ezt írtam le korábban, de 11-es ezzel nem ért egyet, így kíváncsi voltam az ő megoldására.
2020. nov. 16. 17:56
 18/31 anonim ***** válasza:
71%
11-es szerint a gyerekek 3 évesen jöjjenek világra úgy, hogy anya max a szules egyetlen napjára essen ki a munkából. De legjobb lenne ha reggel 6-kor intézné és 8-ra már vinné az oviba 🤷🏼‍♀️
2020. nov. 16. 18:06
 19/31 anonim ***** válasza:
91%
Akik lepontozgatnak, főleg azokat, akik testközelből látják ezeket a folyamatokat, ráadásul a munkáltató szemüvegén át, azok megoszthatnák az érveiket, mert komolyan kíváncsi lennék rá. Többek között a kismamákkal való bánásmód miatt gondolkodom azon, hogy pályát váltok, mert nem bírok ezekhez a genyó döntésekhez asszisztálni emberileg, változtatni meg nem tudok, mert semmilyen nyitottság nincs erre a vezetők részéről... vannak hülye munkavállalók bőven, de azért a legtöbb nőnek hozzátartozik az életéhez az, hogy gyereket szül, mégis bünteti érte a munkahelye, tágabb értelemben pedig a társadalom és a jogalkotó is, mert valójában a cégeket sem támogatják abban, hogy atipikus formákban is megérje foglalkoztatni a kismamákat. Szóval végtelenül szomorú ez az egész, ezért tényleg kíváncsi lennék azok érveire, akik szerint ebben a témában maradéktalanul a munkáltatónak van igaza. 12-es voltam.
2020. nov. 16. 19:17
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Megnézem én azt a céget, aki "lojális" lesz bármelyik alkalmazottjához. A cégnek csak addig érdeke "lojálisnak" lenni, amíg profitál az adott alkalmazottból. Ha már nem termel profitot vagy bármilyen szempontból kényelmetlen foglalkoztatni, mehet is a levesbe. Ugyan nem HR-esként, de multinál én is láttam már pár cifra dolgot, és bizony nem szívbajosak egyik napról a másikra elküldeni valakit, akit addig hatalmas becsben tartottak és évek igencsak értékes tudását és tapasztalatát viszi el magával, csak mert már nem úgy tartja az érdekük. Még ha nem is megyek el szülni, akkor is bármikor kirúghatnak vagy bármi probléma felmerülhet, mert a munkaadó amúgy nem egy jótékonysági szervezet. Én csak egy szám vagyok a szemükben (multinál legalábbis biztosan, de dolgoztam kis cégnél és bizony ott sem tartottak volna meg pusztán felebaráti szeretetből, miközben leépítések voltak), akkor mégis miért ne úgy döntsek életem talán legnagyobb döntésével kapcsolatban, ahogy nekem jó? Ez nem önzőség, ez józan ész.
2020. nov. 16. 19:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!