Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen tanácsot adnátok egy...

Milyen tanácsot adnátok egy elsőgyermekes anyukának?

Figyelt kérdés
2020. nov. 13. 23:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%

Mivel kapcsolatban?

A fő szabály szerintem: ne parázz rá minden apróságra, nevelés tekintetében pedig légy következetes.

2020. nov. 13. 23:17
 2/14 anonim ***** válasza:
85%
Kitartást, sok türelmet
2020. nov. 13. 23:17
 3/14 anonim ***** válasza:
88%

1. Senkinek se hagyd, hogy okoskodjon, hülyének nézzen. A jótanács jól jön, az okoskodás nem.

2. Légy következetes, a pozitív és a negatív ígéreteidet is be kell tartanod.

3. Adj magadnak énidőt, a gyereknek apja is van. Naponta legalább egy óra kell, hogy rendbetedd magad, megszépülj, nőnek érezd magad. Havonta párszor menj el barátnőzni lelkifurdalás nélkül.

4. Minden probléma csak átmeneti.

2020. nov. 13. 23:28
 4/14 anonim ***** válasza:
66%
Mindig azt tedd amit te jónak látsz és ne halgass senkire!
2020. nov. 14. 00:01
 5/14 anonim ***** válasza:
10%
Olvasd a [link] -t
2020. nov. 14. 00:08
 6/14 anonim ***** válasza:
42%
Kisgyerek kis gond nagygyerek nagy gond :D
2020. nov. 14. 00:26
 7/14 anonim ***** válasza:
92%
Soha ne az internetes cikkekből tájékozódj. Persze van sok hiteles forrás, de inkább csak ráparázol miatta a dolgokra
2020. nov. 14. 08:49
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Azt hogy ne csak a gyerek legyen !!! Magadra is nyugodtan szánj időt és a kapcsolatotokra! Kell “én idő” és igyekezzetek férfi és nő maradni ne csak apa és anya ! A párod is ugyanannyit foglalkozzon a gyerekkel mint te ne zárd ki és ne is hagyd hogy kizárja magát!

Ezeket tudom tanácsolni és sok sikert kitartást

2020. nov. 14. 09:05
 9/14 anonim ***** válasza:
84%

Figyeld a babád és bízz magatokban, ismerd meg és fogadd el az alaptermészetét! Ne parázz sokat és ne legyél idegbeteg, ha segítség kell, kérjél. A mártírkodás és saját magad kicsinálása egy bizonytalanul válaszoló, impulzív anyát fog eredményezni, ami miatt lesz egy nyugtalan csecsemőd. Az életed nyilván nem lehet ugyanaz, mint a baba előtt, de igényeid neked is vannak, igyekezz kielégíteni őket. És itt nem a wc-re az evésre meg a tisztálkodásra gondolok, hanem kis feltöltődésre is.( A legelején ez csak egy csésze tea, egy gyors szépítkezés, kis olvasás és zenehallgatás lesz) Az első 6 hét nehéz lesz, ne felejtsd el,hogy gyermekágyas leszel, pihenj sokat, ne terheld magad! Szoptatások is lehetnek akkor nagyon hosszúak és gyakoriak. Keress magad mellé embereket, akik támogatnak lelkileg. ( nekem anya, férjem, tesóm voltak azok, sokszor csak jó volt, hogy ott voltak, beszélgettünk )

Ahogy nő a a gyerek,egyre könnyebb és természetesebb lesz minden. Egy újszülöttnek sok idő kell az adaptálódáshoz, légy vele végtelenül türelmes és gyengéd. Figyelj a kiegyensúlyozott étkezésre, ne ess bele a gyorskaja és édességzabálás hibájába.

Rossz napjaidon igyál citromfű teát, menj el sétálni a friss levegőre ( nyugodtan viheted a pár napost is, nem cukorból van) kérj egy masszázst a férjedtől. Szülés után a durva hormonváltozások elég fura dolgokat produkálhatnak.. pl engem kézzel ( nem hüvelybe nyugi) kellet kb minden este kielégíteni a páromnak mert a libidóm az egekben volt. Valamint bármin és bárhol tudtam bőgni. ( séta közben láttam,hogy mama cica viszi a szájában a kicsit,én meg zokogtam ezen 5 percig az utca középen)

Szóval türelem, szeretet magad és a babád felé. Ha a legelején nem is hiszed el, de csodás kaland kezdődik az életedben!❤❤

Üdv: egy 3,5 hónapos anyukája

2020. nov. 14. 09:15
 10/14 anonim ***** válasza:
32%
Fog az menni!
2020. nov. 14. 09:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!