Miért szeretnék ennyire anyuka lenni 19 évesen?
Érettségi után egyből elmentem dolgozni. Sőt a munkahelyemről mentem szóbelizni. Így jogosult leszek a (Csed,Gyedre)
Van egy 3 éves kapcsolatom aki azóta már a férjem jövőre lesz csak a lagzink sajnos a vírus miatt. Jelenleg külön albérletben lakunk és építkezünk. Első gyermekünket várom. Decemberben születik 🙂
Kaptam én is mindenkitől, hogy nagyon fiatal vagyok hozzá még a rokonoktól is. De nem érdekelt mi a divat. Én így vagyok boldog.
Én 20 vagyok a férjem 25.
"Semmi gond nincs ezzel, ha nem a szülők kontójára szeretnél babázni!"
Érdekes, de általában ugyanazok gyűjtenek a gyerekeik jövőjére, gyerekeik jövőbeli ingatlanára akik viszont mélyen elitelik ha ugyanezt a segítséget a jelenben megkapja valaki...
Szüleim is kaptak segítséget, mi is kaptunk, remélhetőleg mi is adunk majd. Amíg a következő generációnak többet tudunk adni mint amit kapunk (vagy legalább annyit) addig szerintem semmi elitelendo nincs ebben.
Mi van akkor ha pár évig segíteni kell? Miért olyan nagy baj az?
19 éves vagyok, párom 26. Külön élünk, bár én még tanulok(magántanulóként). 2 hónapos a kisfiunk. Nem mondom hogy könnyű, sokat sír, hasfájós és fogzik is már. Van hogy óránként kel éjszaka, de mikor reggel rám mosolyog, mindent megér. Minden nehézség ellenére, a legnagyobb boldogság számunkra, hogy ő van.
Van egy 5 éves testvérem, így sok dolgot kaptunk, örököltünk. Nem tartom ezt ördögtől valónak.
Ha belegondolok hogy a 19 éves lányom a semmire akarna szülni... Hát nem lennék túlzottan boldog.
Én úgy gondolom tanuljon még egy 19 éves, szerezzen rendes szakmát, menjen egyetemre. Ahogy tudjuk majd segítjük is a lányom ebben ha eljön az ideje. De ha bejelentené hogy ő a barátjától gyereket akar itt és most, ahhoz én nem adnám a támogatásom. Felelőtlenségnek és meggondolatlanságnak tartom. Ha összeköltöznek a párjával, dolgoznak és úgy alapítanak családot legyen, ők tudják. Ha bajba kerülne úgysem hagynám magára, melyik szülő tenné? De biztos hogy nem adnám az áldásom rá.
Tőlem idéztél, illik válaszolnom!
Érdekesen látod a dolgokat, ha szerinted a szülői, illetve a nagyszülői segítség pénzben mérendő!
A Kérdezőhöz hasonló esetekről beszéltem, aki leírja, hogy az anyja is fiatalon szült, tehát a jövendőbeli nagymama most 36-38 éves.
Mások nagyjából 34-35 évesen gondolkoznak el a gyerekvállaláson, mert addigra érnek meg a körülmények
Az ilyen korú emberek még a saját hitelüket sem fizették vissza, nem hogy a gyerekük alá pakoljanak lakást.
Másrészről az anyának/nagyanyának/szülőknek nem volt fiatalságuk, minden kimaradt az életükből, amit most pótolhatnának és lehetne egy kicsit könnye életük. Erre a lányuk odababázik nekik és álljanak be a sorba, mint "rendes nagyszülők" és folytassák most az unokával, amit éppen abbahagytak a gyerekükkel.
Ezért írtam, hogyha a Kérdezőnek megvannak a feltételek (lakás és megfelelő anyagiak) és nem egy pillanatnyilag fellobbant szerelem hatására akarja "megajándékozni" a pasiját, akkor tegye, de ne a szülök kontójára!
Szülni lehet azért mert vágysz rá 19 évesen de akkor utánna tisztességesen felnevelni, etetni, iskoláztatni is. Hány olyat látok a neten hogy fiatalon szült a semmire aztán meg tarhál anyukás csoportokba hogy apuka lelépett, tápszerre sincs pénzem, elfogadok ruhát, játékokat mindent hüp-hüp. Nem megszülni a legnehezebb azt a gyereket hanem megadni neki amire szüksége van. Az pedig nem a 2 szép szemed lesz. Vagy hogy majd úgyis segítenek anyuék akkor mér' ne.
Ha van rendes állásod, fizetésed, megbízható párkapcsolatod, külön éltek, fenn tartjátok magatokat akkor hajrá. Bár szerintem akkor nem itt kérdezősködnél.
Én biztos, hogy nem szülnék 19 évesen egy fickónak, aki már elvált ilyen-olyan formában és gyt-t fizet, mindezt lehetőleg albérletben, vagy az ő szüleivel lakva.
Ha csak nem 15 évesen ismerted meg, akkor még nem is egy érett kapcsolat ez, illene jobban megismerned.
Ha nagyon gyerekezni akarsz, akkor gyerekezz láthatáskor az övével, te a tiéddel ráérsz még!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!