Mit gondoltok, javulhat a helyzet?
Lassan 5 hónapos a babym. A férjem itthonról dolgozik, informatikus. Tanult ember, az ilyenekre mondják is, hogy maguknak valók, elvannak a saját kis gondolataikkal meg ilyenek. Amikor meglett a baby, kivett 2 hét szabit. Nem annyira babázott, távolról nézte inkább. Akkor megértettem, egy ici pici törékeny kis baba, új helyzet, bele kell rázódni. De azóta eltelt egy kis idő, a helyzet nem változott sokat. Cümmög, "hisztizik", ha odaadom a kezébe a kicsit. 5-10 peecig van el vele. Van hogy 1 perc után már le is rakja az ágyra/pihenőszékbe, és akkor a kicsi elkezd sírni, nekem egyből szaladnom kell felvenni. Tudom, ez is egy rossz szokás, de nekem nincs szívem hagyni, hogy sokáig sírjon a baba. Kézben akar lenni, ő igencsak többemberes baba. Nagyon ritkán el szoktam szaladni boltba egyedül, de csak azért mert van ahova babakocsival nem tudok bemenni, kb fél-1 órára itthon hagyom vele, mikor hazaérek, látok hogy már tiszta ideg. Lesem vetkőzök még, de már szinte nyomja a kezembe. Ő pedig szabadidejében is inkább gép elött ül. Nincs igazán közös programja a babával, nem fürdet (csak a vozet csinálja meg neki, de azt sem mondig), nem pelenkázik, szerintem sosem öltöztette át. Lehetne még sorolni, de nagyon hosszúra sikerült már ígyis..
Mindig azt mondta, hogy ő nem tud a babával mit kezdeni, majd ha már nagy lesz akkor jobb lesz. De ha nem is próbálkozik? Oké, nagy gyerekkel elvan, 8 éves hugommal nagyon jól el játszik. De akkor még 8 évig szinte egyedül nevelem? Mennyi idő kell egy férfinak hogy felfogja hogy itt egy baba akivel foglalkozni is kell? Mert általában ezt mondják, hogy nekik idő kell az új helyzethez. A kicsi oda van az apjáért, nem is értem, meglátja és fülig érő szájjal vigyorog rá.
Hogy tudom rávenni, hogy ne csak a gép elött üljön, ne hisztizzen annyit, és egy kicsit foglalkozzon a babával? Házimunkára sincs időm, van hogy hegyekben áll a mosatlan, a szennyes ruha... Ciki.. Ebben sem segít, talán akkor mosogatott csak, amikor még korházban voltam a picivel. És ezzel le is tudta a segítés.
Mi az hogy beszól a kajára? Én ott helyben elvettem volna őfelsége elől a tányért ki a kukába a részével én meg be a szobába a babával, és egy jól megrakott tányérral. Egyen amit akar.
Ezt sürgősen meg kell beszélni. Oké nem akar babázni, bár nekem ez is csalódás lenne btw.
De kb. ki van nyalva a segge. Ki kell vennie a részét még ha csak részben is a házimunkából, ha már a gyereket 10 percig se akarja a kezében tartani. Ennyi erővel egyedülálló anya is lehetnél. Remélem legalább jó az agyban, hogy kompenzálja azt, hogy sz@r apa és férj.
MIÉRT mennek bele emberek ennyire rossz kapcsolatba?? MIÉRT maradnak benne? Mindent tőled vár, a saját gyerekével nem foglalkozik, hamar ideges lesz, ha gondod van hiszitivé minősíti, nem tudsz vele őszintén beszélni és hónapokat vársz, hogy javuljon, pedig még a kapcsolat elején vagytok, alig pár éve együtt..
EZ EGY ROSSZ KAPCSOLAT! (Mellesleg az informatikusok jó fejek, szeretik a gyerekeiket, van humoruk és nem feltétélen mind lekezelő!)
Ha a hugod 8 éves, akkor te hány éves vagy?
Nem lehet, hogy arról van szó, hogy ti egy fiatal pár vagytok, akik esetleg (mondom esetleg) még nem álltak készen a gyermekvállalásra?
Javulni biztosan javulhat. Ez egy átmeneti időszak.
A terhességem alatt már annyira várta higy megszülessen a kicsi, nem gondoltam hogy ez lesz. Tény, elötte sem volt az aki segítene, de akkor volt időm főzni, takarítani rendesen, pedig dolgoztam én is. Azt hittem jó lesz.
Ne úgy képzeljétel el azért őt, hogy mindig ilyen, vannak jó pillanatai, amik miatt összejöttem vele, és vállaltam vele gyereket. De ki lát ennyire a jövőbe? Tényleg nem így képzeltem el, ő sem mondta, hogy igazából csak magamnak szülök. Lehet ő sem gondolt bele teljesen mit vállal.
Na mostmeg védem :D
De hiába szeretem meg minden, nem szeretnék hónapokat várni még, elég időt kapott feldolgozni.
Szerintem csak a szokásos. Végig se gondolta mivel jár. Cuki pici baba. Lesz ami lesz mentalitás. Majd megoldjuk valahogy.
Aztán jön a valóság és lendületből arcon bax egy lapáttal, hogy azt hitted a gyerek nevelés mindig móka és kacagás? Nem feltétlenül rossz ember a párod, csak nem gondolt bele, hogy a baba mellett nem lehet 0-24 kockulni és csak magunkkal törődni. És most szenved, mert rájött, hogy neki ez így nem poén. Hát ez van. Fel kell nőni. Most már apa, szóval az asztalra csapnék, hogy szedje össze magát. Nem kell játszani a gyerekkel, de gondoskodni róla neki is kötelessége, nem csak neked. Bár erre jöhet a szintén gyakori forgatókönyv, hogy akkor apuka szép csendben lelép a faxba. Mert ugye nála a társadalom tök elfogadó.
Hú, ne haragudj, hogy ezt írom, de a párod egy igazi segg..j!! Az egyik barátnőmnek pont ilyen a férje.
Én mélységesen fel vagyok az ilyen embereken háborodva. Nem babázik..nem segít a házimunkába (semmiben magyarul) és még van pofája leszólni azt, amit csinálsz??!! Nem tudom baba elott milyen volt, de ezt ne hagyd kérlek. Ülj le vele és mondd meg neki, hogy hogy gondolod, mit érzel. És hogy vagy változtat vagy te fogsz! Sajnálom ezt a szitut amugy.. Néha az én férjem is az agyamra megy, mert sokszor nem éri fel a dolgokat ésszel, de őt már a kapcsolatunk eleje óta arra szoktattam, hogy ne szoruljon rám és ne is várjon el tőlem olyan dolgokat, mint pl anno az édesanyjától. Örülök, hogy ilyen voltam. 😁 Szerencsére imád a lányával lenni (nálunk fél éves a csajszi) és segít is amiben megkérem. Szóval beszéljetek róla, lehet rájön, hogy nem jó ahogy most van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!