Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 2 napja nincs elég tejem az...

2 napja nincs elég tejem az esti (utolsó) szoptatáskor. Javulhat a helyzet?

Figyelt kérdés

12 hetes ikreket szoptatok. 2 napja az esti lefekvés előtti szoptatáskor sírnak, mert nincs elég tejem, így kénytelen vagyok lefagyasztott tejjel pótolni.

Lehetséges, hogy újra helyre álljon a "rend" vagy most már egyre kevesebb lesz a tejem? Mit tegyek? Ma már fejtem, igény szerint szoptatok, de nem lett jobb a helyzet... :(

2009. szept. 6. 21:50
 1/2 anonim ***** válasza:

3 hós korban is van egy növekedési ugrás - hát el tudom képzelni a helyzetedet két babával, nehéz lehet ezeket az ugrásokat átvészelni

a lényeg, hogy ne ijedj meg, tedd őket sokszor mellre, igyál sok-sok folyadékot, szopis teát, ilyenkor még több szénhidrátot, mint általában és pár nap alatt feljön a tejmennyiség

sok anyuka sajnos ilyenkor esik pánikba és elkezdenek tápszerhez nyúlni, pedig csak pár nap, amíg helyreáll a kereslet-kínálat és mehet tovább a szoptatás a baba és a mama örömére :)

2009. szept. 6. 22:02
 2/2 anonim ***** válasza:

Próbálj meg mindent amit írt az előző válaszoló,és drukkolok neked!Én is szoptattam ikreket,6 hónapig csak anyatejesek voltak,és utána is,3 éves korukig szopiztak.:)Nekem már a szülés előtt és után is csak azt mondták,h nem lehet ikreket igény szerint,csak szoptatni.Hát lehet.

Még egy tanács:igyál nagyon sokat!Én is megijedtem egyszer,h fogy a tej,aztán rájöttem,h keveset iszom,mert a csajok akkor már kb 2litert kiszippantottak naponta,én meg kb annyit ittam,és nem volt elég.Amint növeltem a folyadékbevitelt,több lett a tej is.

2009. szept. 6. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!