Minden szívás után kortyol a babátok szoptatáskor?
Ez engem is nagyon érdekelne.
Én azt figyeltem meg egyébként, hogy max. 5 percig jó nagyokat kortyol, utána már csak szívja. De gondolom akkor is jön tej, mert 20-30 percig szokott szopizni. 2hetes lesz egyébként.
egyszer valahol azt olvastam, hogy kb 10 szívással jön ki egy nyelésre való (de nyilván ez annak a függvénye, hogy éppen milyen gyorsan jön, mennyire tudja szívni, stb)
Ha szépen fejlődik a babád, kiegyensúlyozott, akkor semmi ok az aggodalomra, minden gyerek más és más (nekem egyik gyerek akkor érezte jól magát, ha másfél óránként szopizhatott 15-20 percet, még 5 hónaposan is!!!, a másik gyerkőc pedig komótosan, lassan, sokáig evett, és nem sokszor...)
Ez teljesen normális, mert így adódik le a tej!
Először "üresben" szívja a baba egy ideig (= stimuláció), azután az oxitocin hormon megindítja a gyors tejleadást (1 korty - 1 nyelés), ilyenkor ürül a híg elsőtej. Majd idővel lassul a folyás, már csak csordogál, kb. ekkor adódik le a hátsótej (vége). Ezután pedig csak cseppenként ürül, jó pár szívás kell egy korty tejhez. Ilyenkor jön a komfortszopás időszaka, amikor cumizik a baba a mellen. De, ha még éhes és nem engedi el a mellet, kis idő elteltével újra lejátszódik a folyamat, csak mostmár kevesebb tej ürül ki egyszerre. És így tovább.
Ha még fejtek, figyeljétek meg az egyes szakaszokat, ott jól lehet látni, milyen ritmusban jön ki a tej.
Szóval Kérdező, nem, nem kevés a tejed, minden úgy működik, ahogy a természet kitalálta! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!