Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért neveznek "kistesónak"...

Miért neveznek "kistesónak" egy magzatot? Nem olyan, mintha az első gyerek árnyéka lenne?

Figyelt kérdés
2020. okt. 30. 13:12
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
87%

Ilyet még nem olvastam a válaszok közt, szóval leírom.

Én azért hívnám így, hogy a meglévő gyerekemben tudatosuljon, hogy ő a testvére lesz, valami kötődés lesz köztük, ami jelentős, na meg hogy kisebb nála, ezt a kis korkülönbséges gyerekek elfelejtik, nehezen mérik fel.

Szóval otthon így hivatkoznék rá minél többet, hogy erősítsem a nagyban a kötődést, ha pedig 100x mondod egy nap, akaratlanul neked is beépül, véletlen kicsúszik máshol is, észre sem veszed.

Más szóval, de szívtam meg, gyermektelen felnőtt társaságban fura volt tőlem, hogy “lábikó” előtte 4 hónapig meg csak ezt ismételgettem naponta 100x..

Egyébként a gyerek onnan tudja, hogy az anyja vagy, hogy így hivatkozol magadra. Amúgy honnan tudná, ha sosem hallja? “add ide anyának” én folyamatosan így beszéltem magamról, néha még most is, de már csak megszokásból, korábban a tudatosítás miatt csináltam, jobban hozzámköti a szót, ha sokat hallja.

2020. okt. 30. 20:41
 32/33 anonim ***** válasza:
80%
(Én sosem beszéltem magamról harmadik személyben a gyereknek. Mégis tudta hogy én vagyok az anyja.)
2020. okt. 30. 20:55
 33/33 anonim ***** válasza:
7%

"Más szóval, de szívtam meg, gyermektelen felnőtt társaságban fura volt tőlem, hogy “lábikó” előtte 4 hónapig meg csak ezt ismételgettem naponta 100x.."

De miért is kellett a gyereknek 4 hónapig lábikózni?

Minek? Mi értelme ha ő se fogja sose használni az életben?

2020. okt. 31. 00:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!