Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi lehet velem a gond? Szülés...

Mi lehet velem a gond? Szülés utáni depresszió lenne ez?

Figyelt kérdés
8 hete szültem. Imádom a fiamat, bármit megtennék érte. Ellenben azt érzem hogy teljesen egyedül vagyok. A párom az első héten itthon maradt, mondván hogy velünk legyen. Épp hogy hazaértünk a kórházból, már mondta hogy ő elmegy a barátaival találkozni. Utána is egész héten velük volt minden nap 6-7-8 órákat. Kisfiam hasfájós, ezért sokat sír. Amint elkezd sírni, azonnal ott kell legyek, mert a párom tiszta ideg tőle.(azt mondja nem bírja a gyereksírást). 8 hét alatt egyszer kelt fel éjszaka, akkor is csak azért mert olyan kimerült voltam hogy nem keltem fel a sírásra. Ő pedig felkelt hogy szóljon nekem hogy keljek etetni. Fiunk tápszeres, ő is meg tudná etetni. Most a héten kezdtem el edzeni, napi egy szabad órát kértem tőle, hogy addig vigyázzon rá, de nagyon nehezen hagy, húzza a száját, ha sír a fiunk akkor mennem is kell hozzá. Napközben maximum 3x40 perces alvás van, teljesen kimerülök mire párom hazaér, de annyit segít csak hogy fürdet. Amíg eszek addig is csak nagy nehezen veszi át. Nem bírom már. Ő minden vasárnap a barátaival van déltől este 8-9-ig. Én sose tudok elmenni sehova. Tanulnom is kéne, de azt sem tudok. Semmi nem megy. Egyre többet sírok. Nincs kedvem már semmihez. Ez normális? Másnál is ez volt?
2020. okt. 30. 13:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
96%
Ez nem normális hozzáállás párod részéről. Az én férjem kb.versenyzik velem, h.ki érjen hamarabb a kiságyhoz, amikor felébred a babánk. Még így is fáradt vagyok, h.ennyit segít. Akkor neked milyen nehéz lehet! Nem lesz jó a picinek ha érzi a feszkót köztetek. Inkább menjen el! Hátha találsz majd egy férfit, aki igazán a társad lesz!
2020. okt. 30. 15:32
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Minden előttem szólóval egyetértek! Ha lenne elég lelkierőd hozzá csináld meg előre a tápszert a babának és ahogy a párod hazaér munkából vagy bárhonnan, közöld vele, hogy neked most dolgod van és 2-3 órára vigyázzon a gyerekre aztán kalap, kabát, telefont kikapcsolni és programozz valamit akár egyedül, akár barátnőkkel.
2020. okt. 30. 15:44
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

"Egy normális kapcsolatban apuka segít nem bulikázni jár."

Egy normális kapcsolatban apuka nem segít és nem bulikázni jár, hanem kiveszi a részét a gyereknevelésből és a házimunkából.

Ez a pontos megfogalmazás.

2020. nov. 3. 10:31
 14/15 anonim ***** válasza:
96%

Ha nekem ilyen lenne a férjem, bizony már elváltam volna. Nem értem miért szivatnám magam akár egy hétig is magam. De előttem már mindenki leírta, hogy mi a gond és hogy változásra ne számíts, ennél már csak rosszabb lesz és nagyobb csalódások várnak rád nap, mint nap.

Amiben őszintének kell lenned magadhoz, az az, hogy tudtad-e előre, hogy egy lusta felelőtlen majomnak szülsz gyereket,aki alkalmatlan apának és valójában már tisztában voltál abban, hogy egyedül fogod felnevelni vagy pedig együtt tervezgettétek és teljesen más köntösben volt a párod gyermekvállalási "kedve".

Nekem ugyanis az a tapasztalatom, hogy akik egyedül maradtak a gyermekükkel szülés után 1-2-3 évben, igazából mindannyian tudták, hogy egy apának nem megfelelő embernek szülnek. Volt amelyik rózsaszín ködben ringatta magát, hogy "megváltozik, ha baba lesz" volt, amelyik az anyagi jólétért vállalta be- sajnos nem úgy alakult, ahogy elképzelte és volt, aki csupán gyereket akart, felkészült arra, hogy egyedül neveli, de amíg működött a dolog, együtt nevelték.

Szerintem szedd össze magad, mert minél hamarabb megléped amit kell, te annál hamarabb tudsz elkezdeni egy kiegyensúlyozott boldog életet, anál hamarabb találsz párt és annál több idő jut neked az életre!!! Hajrá!

2020. nov. 3. 10:59
 15/15 anonim ***** válasza:
Sajnos rossz "apának" szültél.Őszintén sajnállak,ez még csak rosszabb lesz.Hány éves apuka, 21?
2020. nov. 3. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!