Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez vajon szülés utáni depressz...

Ez vajon szülés utáni depresszió vagy szimplán csak rossz anya vagyok?

Figyelt kérdés

6 hete szültem, nagyon vártam a lányomat, imádom szeretem, de olyan szintű fáradtságot érzek, ami már-már elviselhetetlen.

Van segítségem, mondják, hogy pihenjek sokat, mert a babám ellátásán kívül nincs semmi dolgom. Össze tehetném a két kezem, de nem megy.

Ha más van vele azon kattogok minden rendben van-e és nem pihenek, ha én vagyok vele pedig nem pihentető a pihenés.

Nappal nem tudok elaludni, a pici pedig elég keveset is alszik, ahhoz képest, hogy 6 hetes. Éjjel rendszeresen fenn van, nem mindig ordít, de nincs nyugton és még nem nagyon tudom lekötni, karba pedig folyamatosan nem szeretném tartani, mert az jóra nem vezet.

A fejem szülés óta majd leesik és így nem tudok a lányommal mit kezdeni, egyre kevesebb a türelmem és ez annyira bánt, hogy lassan beleőrülök.

Mit gondoltok, hogyan tudnám megoldani ezt a helyzetet?

(Negatív kommentet nem fontos írni, ígyis egy csődtömegnek érzem magam, köszi.)

2020. okt. 29. 03:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%

Velem is ez volt, nem hiszem, hogy depresszió, de a hormonok miatt néha kemény a babyblues.

Ha vígasztal, hamarosan jobb lesz valószínűleg. Fuxen nem jelentem ki mert nem tudom nem-e tényleg depresszió. Nekem 3 hónap kellett hogy ezek az érzések elmenjenek, addig nagyon sokat sírtam, sise tudtam pihenni még ha at is vették, folyton azon kattogott az agyam, hogy biztos jó ötlet volt babát vállalni? Basszus nagyon rossz érzés. A férjem is bevallotta ugyanez volt beki az első pár hétben, de most már nem erzi ezt és én se. Idő volt nekünk a kötődés is.

2020. okt. 29. 04:56
 2/11 anonim ***** válasza:
86%

Nem hiszem,hogy depresszió.

Néha én is úgy érzem, hogy ennél rosszabb már nem jöhet.. De mégis.

Nekem nincs segítségem csak késő délután. A nagyobb gyereket is én intézem. Állándóan kapkodnom kell gyorsan mert alszik a gyerek. Bár felületesen de alszik. Ilynekor gyorsan felmosok, elmosogatok, berakom a ruhákat na meg porszívózok. Persze ezt kb 5 részletben. Általában akkor főzök amikor a nagy már itthon van. Olyan jót alszik a hordozóban, hogy van egy órám megfőzni. Ilyenkor a hordozóban mélyen alszik. Nem egyszerű tudom. Hazajön a párok kicsit fellélegzek. Ki kell bírni tapasztalatbóo tudom. Ahogy nő egyre jobb lesz. 7 hetes a babám a héten. Kitartás!

2020. okt. 29. 06:06
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem teljesen normàlis. Viszont azzal, higy semmi jòra nem vezet a kèzben tartàs, vitatkoznèk. 9 hònapig benned èlt a lànyod, ez a 4. Trimeszter, nezz utàna. Nem tudod ezzel elkènyeztetni.
2020. okt. 29. 06:30
 4/11 A kérdező kommentje:

Kedves harmadik!

Nagyon szépen köszönöm a tanácsot, utána néztem a 4. trimeszternek és elég sok hasznos infót találtam! Szomorú, hogy erről nem világosított fel senki, de a "jótanácsokat", ha kellett, ha nem nyomták az arcomba! Hiába akartak jót, csak stresszeltek... most rájöttem egy pár dologra, ami amúgy is megfordult már a fejemben. Megpróbálom alkalmazni őket és meglátjuk mi lesz! :)

2020. okt. 29. 08:17
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is inkább a kimerültség. Nálunk 3,5 hónapig kitartott a hasfájás, alig aludtam, aztán volt másfél hónapunk amikor végigaludta az éjszakát, én is kipihentebb voltam, babókával is jobban tudtam bánni, minden szuper volt és végre azt éreztem jó anyának lenni és nem is csinálom én ezt olyan szarul. Aztán most 7 hónapja órànként kel éjjel, úgyhogy most megint elég szar, de remélem ennek is vége lesz és visszatérhetek a vidám ènemhez...
2020. okt. 29. 08:18
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyik sem. Fáradt vagy.
2020. okt. 29. 08:22
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
5-ös vagyok, még annyit tennék hozzá, hogy mi már a pszichológust is megjártuk emiatt, mert már nagyon nem éreztem normálisnak, hogy ennyire ingerült és türelmetlen vagyok, de megnyugtatott, hogy ez teljesen normális és csak a kialvatlanság okozza, ugyanakkor úgy látta a babánk biztonságosan kötődik hozzánk, úgyhogy talán nincs akkora baj... Szóval csak azt tudom mondani, hogy amint végre alszol egy jót, jobb lesz.
2020. okt. 29. 08:28
 8/11 anonim ***** válasza:
70%
Harmadik vagyok: örülök, hogy segìtettem! Hordozòkendőt is kipròbàlhatsz, ùgy talàn kènyelmesebb neked is. A lènyeg, hogy nektek jò legyen.
2020. okt. 29. 08:36
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Faradt vagy plusz az idojaras sem kedvez, szedj vasat, d vitamint emelt dozisban es mozdulj ki valahova ferjjel/ baratnokkel, ideje egy pici szunet az anyasagtol, minden rendben lesz!
2020. okt. 29. 08:43
 10/11 anonim ***** válasza:
81%

Csak magadra hallgass mindig amit helyesnek érzel. És tényleg nem lehet elrontani egy babát pl azzal hogy ölben van. Nem látok 20 éveseket az anyjuk ölébe mászni 🙃

Hidd el jobb lesz. Nekünk 8 hetesen kezdett el 30 percnél többet aludni egyhuzamban, mert a moro reglex folyamatosan felkeltette. Akkor azt mondtam fck it, hasra fordítottam, azóta alszik mint akit fejbe vágtak bézbóz ütővel. Boldog baba, boldog ház.

2020. okt. 29. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!