Mitől függ,hogy kinek lesz szülés utáni depressziója,és ez annak számított?
Amit te éreztél az messze nem depresszió.
Engem nem közvetlen szülés után fogott el, hanem kB fél évvel később.
Szülés előtti héten közölték velünk, hogy egyoldalú szerződésmódosítás miatt el kell költöznünk a szolgálati lakásból. 2 hónapot kaptunk rá december elejétől számítva (kilakoltatási moratórium ide vagy oda, menni kellett egy újszülöttel, mert másnak az a lakás jobban tetszett, mint a 2 utcával arrébb lévő üres ingatlan)
Család és barátok távol, segítségünk nem volt. Hasfájós, rosszul evő, rosszul alvó baba, folyton kritizáló anyós, mozgásfejlődés lemaradás és ez így szépen gyülemlett.
Én már szinte elfogytam. Csont és bőr voltam. Nem ettem, nem aludtam, minden nap 10-15 km séta. Nem szerettem a gyerekemet, sőt, rá se bírtam nézni, alig tudtam ellátni. Folyton azon járt az eszem, hogy mennyivel jobb lenne ha meghalnék, vagy hogy melyik módot válasszam az öngyilkosságra.
Kértem a családot, hogy segítsen, senki nem vett komolyan, azt mondták, hogy természetes, ha egy anya fáradt. (ez már nem a fáradság kategória volt) Senki se akarta átvenni a babát csak egy fél napra.
Na akkor buktam ki teljesen. Őrjöngtem, törtem, zúztam, aztán napokig az ágyból se akartam kikelni. Váltakozott a mániás és a depressziós periódus. Szörnyű volt.
Ott esett le a férjemnek és a szüleimnek, hogy gond van.
Azóta szerencsére már rendben vagyok, megtanultam helyén kezelni a dolgokat és az embereket, de a legnagyobb ellenségének sem kívánom azt a pár hetet/hónapot,amit akkor átéltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!