Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek szülés utáni depresszió...

Akinek szülés utáni depressziója van/volt azt a férje hogy támogatta?

Figyelt kérdés
2019. ápr. 3. 15:08
 1/6 anonim ***** válasza:
96%

Meghallgatott, sokat beszélgettünk, sokat kenyeztetett, torodott velem.

Nem ment bele a vitaimba. (sajnos eleg ingerult voltam, de inkább megnyugtatott mintsem leallt volna velem veszekedni) Segitett a ha latta, hogy faradt vagyok, ha nem latta akkor is mindig tettrekesz volt.

Hétvégén es délután ha otthon volt, sokat foglalkozott a babankkal így nekem maradt idom a haztartasra es kicsit magamra is.

Sokszor kerdezte szeretnek-e kicsit egyedül lenni, de inkabb veluk akartam lenni hármasban.

Őszintén mondom, imadom. Most várjuk a második babankat, tudatosan készülünk a letargikus idoszakra. Remelem most hamarabb tul leszunk (leszek) rajta. Azert engem meglepett, hogy így osszeomlottam így nalunk az vezetett ki ebbol, hogy en megtanultam elfogadni a segítségét.

Persze ennek a másik oldala az, hogy én is maximalisan támogatom őt az élete minden teruleten ha kell.

Azert az hozzatartozik, hogy en annyira nem voltam (szerintem) depressziós, mint amennyire azok az edesanyak akik mar a babajuk elletasara is keptelenek. En inkabb "csak" feszult voltam, faradt es bizonytalan

2019. ápr. 3. 15:25
 2/6 anonim ***** válasza:
96%
Nem sajnos. Hallani sem akar róla, elég egyértelműen mutatja, hogy ő szerinte ilyen betegség nincs.
2019. ápr. 3. 16:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos azt tudom írni mint az előttem válaszoló. Szerinte ilyen nincs, csak kitalálom. Egyedül kellett túlesnem.
2019. ápr. 3. 16:53
 4/6 anonim ***** válasza:
95%
Engem is támogatott a férjem, rengeteget segített, meg pszichológushoz is tudtam menni a pici mellett. Éjszakázott ha kellett, etette a babát...stb.
2019. ápr. 3. 17:40
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Szülés után 2.-3.héten kezdtem bele esni a depresszióba, akkor jöttek ki a szülés közbeni traumák.(sürgősségi császár, mindketten az intenzívre kerültünk). Nagyon sokat sírtam és úgy éreztem, hogy rossz anya vagyok, hogy nem is értek hozzá,nem tudom megnyugtatni.(A sors iróniája,hogy pici gyerekekkel dolgozom). Volt olyan, hogy fél óráig a zuhanyzóban sírtam a kimerültségtől és azért,mert az apjánál megnyugodott nálam meg nem. A párommal állandóan kiabáltam,ha valami nem tetszett. Szerencsére türelmes volt. Leültetett és elmondta, hogy neki ez fáj, rosszul esik,hogy ok nélkül támadom. Megnyugtatott,hogy jól csinálom a dolgokat, jó anya vagyok és,hogy majd bele jövök. Azután többször kelt a gyerekhez, többet takarított és levett egy csomó terhet a vállamról. Most 5 hetes a lányunk, és úgy érzem,hogy elmúlt a kezdeti depresszióm és végre tudom élvezni, hogy anyuka vagyok. Nem lett sokkal könnyebb,de próbálok pozitívan hozzáállni és meglátni mindenben a jót. A párom pedig csodálatos apa és a legnagyobb segítség.
2019. ápr. 3. 20:27
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Engem sehogy. Gondolta ő is, hogy mi a baj, 2 verzió volt: le se sz*rta, vagy ellenségeskedett. Köszi!
2019. ápr. 4. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!