Szoktatok vonatozni babakocsival?
Figyelt kérdés
Felénk nem jár alacsonypadlós vonat. De szeretünk néha szomszéd településen élő barátnőkhöz átmenni, de mindig tiszta stressz vagyok napokkal előre. Lesz e aki segít feltenni levenni a vonatról, na meg a szomszéd állomáson lift sincs, kb 2*30 lépcsőn lehet felmenni, jártam már úgy hogy senki nem volt ott épp, és várnom kellett egy másik vonatig, hogy jöjjön valaki aki segít. Nektek mi a trükkötök? 20 hónapos, jár már, de sokat kell gyalogolni itt is ott is, nem merek vele még simám elindulni. De lehet megpróbálom.2020. szept. 29. 10:07
1/21 babyboom567 válasza:
Egyszerű, esernyőre csukható babakocsink volt vonatozáshoz, utazáshoz.Gyerekkel együtt felemeltem simán.Érdemes beszerezni akár használtan is, mert nagyon hasznos.
2/21 anonim válasza:
Kizárt dolog. Bár mi még nem tartunk ott, biztos nem fogunk babakocsival tömegközlekedni. Állandóan elállják vele az utat, főleg amikor 3 is feltömörül a buszra, otthagyják az útban, egyszer majdnem leestem a vonatról az útban hagyott babakocsi miatt, szerencse, hogy időben meg tudtam kapaszkodni. Én kitiltanám azokról a járművekről ahol nincs kifejezeztten helye, ahol van, ott is a kapacitás erejéig engedném.
3/21 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nem mindig választás kérdése. Nekem is kellett régebben orvoshoz hordanom be Pestre egy időben, mivel a férjem dolgozik napközben nekem kellett vinni, más megoldás nem volt :/ Most már csak a "szórakozás" miatt járunk, de én nem tudnék 2 évig csak itthon ülni.
2020. szept. 29. 10:19
4/21 A kérdező kommentje:
Szerintem nem a babakocsit kellene kitiltani amúgy, hanem a MÁV-nak kellene erre megoldást kitalálni, már 10 éve mondták,hogy lesznek bababarát vagonok, hát nem tudom bárhol van e azóta 😂
2020. szept. 29. 10:20
5/21 A kérdező kommentje:
Mi amúgy magán a vonaton a biciklis vagonban vagyunk, ha biciklit lehet, babakocsit is...Nem is a vonaton levés a bajom, hanem a fel leszállás.
2020. szept. 29. 10:22
6/21 anonim válasza:
Régen se volt alacsony padlós, mégis megoldották.
Nem fog ott senki segíteni.
Ha 20 hónapos, akkor simán lehet venni egy könnyen őszecsukható kis babakocsit.
7/21 anonim válasza:
Legkönnyebb, keskeny babakocsival érdemes, szerintem használtan egy tízes körül tán már lehet kapni (alfa caretero bevált nekünk, az kb. 5 kiló) erre a max fél évre, a másikat meg el lehet adni. De láttam, akár vállra akasztható gyorsan összecsukhatók is vannak (gondolom, az drágább). Ha a gyerek már jár, akkor meg egyik kezeddel őt felsegíted, a másikkal meg emeled a kocsit. Én itthon emeletre nem tudtam felvinni a gerincem miatt, ezért mindig kiszállítottam a gyereket, ha már tudott lépcsőzni legalább kézen fogva. 20 hónaposnak lehet kismotor is már megoldás, azt is a válladra akaszthatod egy madzaggal és szabad marad a két kezed, a gyereket meg lehet húzni (így mentünk bölcsibe oda-vissza, amikor nem akart sétálni).
8/21 anonim válasza:
Vonatozni éppen nem, de naponta cipelem (most már a második gyereket) 2 emeletet fel-le. Meg is vesznék, ha nem menne egyedül és álldogálhatnék segítségre várakozva.
Keress egy keskeny könnyű kocsit, azzal nem lesz probléma.
9/21 anonim válasza:
Tényleg egy kicsi, könnyű babakocsi, vagy ha már 20 hónapos, akkor vehetsz használtan egy csatos hordozót, aztán azzal csak feldobod a hátadra és lehet menni világba.
10/21 anonim válasza:
De miért vársz? Fogd meg és vidd le, ahogy minden anyuka. Mondjuk ekkora gyereknek már felesleges babakocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!