Kisbaba megütése?
Kicsit ledöbbentem ma délelőtt. Barátnőmmel 1 hónap különbséggel szültünk, ma átmentünk délelőtt hozzájuk kicsit. Mostanában kezdtünk bandázni, hogy nagyobbak a gyerekek kicsit ( 6 ill. 7 hónapos) Kiegyensúlyozott, szeretetteljes embernek ismerem már 15 éve. Amit viszont ma tett, megdöbbentett. Nagyon sírt, visított a fia, sehogy se tudta megnyugtatni. Mikor már ez ment 10 perce rácsapott a kis fejére. Nem nagyot, de direkt célzott ütés volt. Persze a gyerek ettől még jobban sírt. Először nekiestem,hogy normalis-e, mi baja van? Erre mondta, hogy nekem könnyű, az én babám mindig vidám ( nyilván nem így van) az övé meg folyton sír,legalább már van oka is rá. Összepakoltam és eljöttünk. Otthonról felhívtam, hogy nagyon kimerült vagy csüggedt-e, mondja el mi a baj, segítek, elviszem a babát sétálni, megetetem stb,ő pihenjen, vegyen egy fürdőt, de ne bántsa. Azt mondta nem volt nagy ütés, ne drámázzak, foglalkozzak magammal. Amúgyse bírnám ki a fiával, mert nem olyan angyalka, mint az enyém.
Ti mit tennétek? Normális ez a viselkedés? Depressziós? Bántani fogja a gyereket ettől jobban? Szóljak a férjének?

A helyedben biztos, hogy szólnék a férjének. Lehet, hogy a barátság megsínyli, de egy esély, hogy a babának jobb legyen.
A te reakció nagyon korrekt volt. Felajánlottad a segítséget is. Viszont az nem ők, ahogy ő reagált. Mert ha csak hirtelen felindulásból lett volna, nem mondja neked, hogy ne drámázz...
Ha nem változna a dolog, én biztos nem kérnék a barátságából. Megütni egy babát...az én fiam is sírós volt, a mai napig az tud lenni, de sose tudnám megütni. Szegény azért sír, mert valami gondja van. És segítség helyett bántást kap.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!