Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináltok, hogy ne "unjáto...

Mit csináltok, hogy ne "unjátok meg", hogy anyák vagytok?

Figyelt kérdés

20 hónapos kisfiú anyukája vagyok, úton a kistesó. Nem tudom, hogy a hormonok miatt-e, de nagyon nosztalgikus hangulatban vagyok. Nagyon hiányzik a régi életem, amikor nő voltam, szórakoztam, kirándultam, éltem, nő voltam. Félreértés ne essék, imádom a családom, de irigykedve nézem más emberek boldogságát. A férjem heti 6 nap dolgozik, vasárnap örül, ha együtt vagyunk, de nincs igénye, hogy csavarogjunk. A fiunkkal szoktunk játszóterezni, meg nagyszülőkhöz menni, és kb. ennyi. Egy kis faluban lakunk, ahol a boltbajárás a program. Ti hova mennétek egy kisgyerekkel? Férjjel? Gyerek nélküli programot hányszor csináltok?

Én most kicsit úgy érzem, hogy be vagyok fordulva, és jó lenne ezen átlendülni, mert még min. 3 évig leszek itthon.

2020. szept. 19. 21:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
78%

Hát, eleve ezért vállaltam egy gyereket. Hogy utána mehessek dolgozni, mert én se bírtam a monoton otthon létet.

Mondjuk ha városban élnél jobb lenne. Falun én már megbolondultam volna

2020. szept. 19. 22:12
 2/15 Derjaderja ***** válasza:
87%

Javaslom, hogy csinálj jogsit, ha eddig nem volt, én mindennap viszem a másfél évest ide-oda. Folyópart, erdő, park, szomszéd községek, ismerős család, bármi.

Előtte meg be voltam zárva.

2020. szept. 19. 22:34
 3/15 anonim ***** válasza:
91%

Ha így éreznèk, akkor be nem vállalnék mèg egyet, mert ez így csak rosszabb lesz...

Ès ha ennyire befordultál, mièrt maradsz otthon minimum 3 évig? Akkor vállalsz mèg egyet?

2020. szept. 19. 23:24
 4/15 anonim ***** válasza:
33%
Falun hogya tököm be lehet unatkozni? Udvar, kert, allatok? Mindig van mit csinalni, ergo tanitani a kicsinek. Varoson meg is bolondulnek. Amugy felulni egy buszra se nagy tehetség. Ja és el kell hogy keseritselek. Te sosem voltál nő, ha ugy, higy gyereked van már nem vagy az :) nalunk se a programok, se a szex mennyisege, minosege, magamra, kettonkre forditott ido nem változott, csak tobb odafigyelest igényelnek . Sosem voltam még ilyen "nő", szerelem, szex, boldogság. A kicsi nem elvesz, hanem ad... :) Valamit rosszul csinálsz.
2020. szept. 20. 00:53
 5/15 anonim ***** válasza:
74%

Én a babázós korszak után vágyakozok. Olyan gyorsan elment az a nem egészen 3 év. Dolgozni dolgozhatok életem végéig, de a babázás már soha nem jön vissza.:( Olyan jó volt, amikor még minden élményünk közös volt és egész nap szeretgethettem. Miután visszamentem dolgozni, nem vettem észre, hogyan történt, de csökkent a kötődésünk. Tudom, hogy ez valamennyire természetes és 2 éves kora után már kevés voltam neki, de így meg elvesztettem őt. Munka után vár a háztartás, ha azt letudom, nem sokmindenre van már energiám. Az oviban nagyon sok jó élmény éri, de azokat nem velem éli át már. Elviszem balettra, de örülhetek, ha az első 1-2 órán láthatom, mennyire boldog, utána kizárnak a teremből. Ő még sokkal többet igényelne belőlem, mint amennyit képes vagyok neki nyújtani. Amikor azt kéri, játsszunk, egyszerűen nem megy. Ha le is ülök hozzá játszani, érzi a fáradtságomat, hogy nem vagyok felszabadult.

Mindent megadnék érte, ha többet lehetnék otthon vele.

2020. szept. 20. 01:18
 6/15 anonim ***** válasza:
73%
Nem értem rá megunni az anyaságot mikor az egyik kicsi volt másik meg útban volt mikor megszületett a második gyerekem akkor még még inkább elvoltam foglalva így nem értem rá ezen gondolkozni,igaz nem is falun laktam hanem Pesten.
2020. szept. 20. 06:45
 7/15 anonim ***** válasza:
38%
Ez sose értettem, hogy hogy nem vagy nő, ha anya vagy? Akkor mi vagy, férfi?
2020. szept. 20. 08:20
 8/15 Derjaderja ***** válasza:
46%

Hát néha inkább tejadó automatának érzi magát az ember meh zombinak attól hpgy egy évig nem alszik 3 óràt egyben.

Nem érzi magát szèpnek, nem tud felnőttekkel beszèlni, egyedül van napra nap a háztartással meg egy üvöltő gyerekkel stb.

2020. szept. 20. 08:24
 9/15 anonim ***** válasza:
46%

8, és ettől már nem vagy nőt? Mert nem fénylesz minden nap? Mert fáradt vagy és kifacsart?

Nekem ilyen gondom sose volt. Az imént épp a nyakig cuccos gyereket tettem tisztába, nem aludtam egész éjjel, igen szoptatok még (második gyereket), ma még nem fésülködtem és második nekifutásra próbálom. elfogyasztani a kávém (annak ellenére hogy 5 óta vagyok fent), de ettől még abszolút nem érzem kevésbé nőnek magam, mint akár kikenve kifenve az esküvőmön...

2020. szept. 20. 08:47
 10/15 Derjaderja ***** válasza:
41%

De most mit bezzegelsz itt mindenféle klisékkel? Én soga az életben nem festettem magam, nem vagyok se divatos se csinos, de a babás hónapokban én is antinőnek éreztem magam. Ennek hormonális oka is lehet, én a terhesség alatt is hol így hol úgy éreztem.

Nem túl nőies érzés a szoptatas se sokaknak.

2020. szept. 20. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!