Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik nem tudtak megegyezni a...

Akik nem tudtak megegyezni a párjukkal a gyerek nevében, azok mire jutottak?

Figyelt kérdés
Nekem is, és neki is más név tetszik. Eddig csak arra jutottunk, hogy mind a kettőt adjuk a gyereknek. Most azon megy a vita, hogy hogyan nevezzük. Nem akarom, hogy ő X-nek nevezze, én meg Y-nak. Mi lehet a megoldás?
2020. szept. 12. 11:36
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Mert 16 évesen is majd Mókuskázni kell majd? Meg 40 évesen?
2020. szept. 12. 15:10
 12/27 anonim ***** válasza:
79%
Nos, a keresztanyam 70 felett van, egész életében Cuncika volt a beceneve, sokan nem is tudjak mi a keresztneve. 16 évesen amúgy meg majd ő eldönti hogy becezd. Sőt, még ah is lehet, hogy új keresztnevet akar.
2020. szept. 12. 15:13
 13/27 anonim ***** válasza:
97%
Nálunk mindketten más nevet szerettünk volna a fiunknak, egyikünknek sem tetszett kicsit sem a másik neve. Nagy nehezen találtunk egy nevet, amit mindketten elfogadhatónak találtunk, és azt mondtuk, hogy ha a szülésig nem találunk jobbat, akkor az lesz a neve. Nem találtunk, az lett.
2020. szept. 12. 15:15
 14/27 anonim ***** válasza:
91%
Mi a két név?
2020. szept. 12. 15:47
 15/27 anonim ***** válasza:
23%
De hogy jön ide a Mokuska? Ha pl Anikó Bella lesz, akkor te hivod Anikonak a párod meg Bellanak aztan kész. Minden családban akiket ismerek az anya és az apa más becenevet használ a gyerekre, ez sem sokkal másabb. A ferjem pl Tücsöknek hívja a fiunkt. En soha. Gondolom majd felnőttként nem fogja így hívni de ez a kérdés szempontjából irreleváns. A gyereket nem fogja összezavarni, ha másként hívjatok.
2020. szept. 12. 16:23
 16/27 anonim ***** válasza:
81%

15!

Úgy jön ide, hogy épp ezt nem akarja. Nem akarja, hogy a férje a másik neven szólítsa a gyereket.

2020. szept. 12. 16:40
 17/27 anonim ***** válasza:
59%
Oké de ha a gyerek a kérdező által áhított nevet kapja az apja attól meg hívhatja máshogy. Amúgy. És azért ez meg már túlzás. Nemhogy csak azt akarja amit ő akar de a férje meg részben se lehessen részese a nevadasnak?! Az ilyen essen teherbe spermadonortol aztan neveljen egyedül gyereket. Komolyan ha a névadás ekkora dráma, mi lesz itt meg?!
2020. szept. 12. 18:09
 18/27 anonim ***** válasza:
21%

17!

Megegyszer, a Kérdez ő ezt nem akarja. A példádnak maradva, ő azt akarja, hoyg a gyerek Anikó legyen, apuka meg azt, hogy Bélla. Ebbe bele is menne, de azt nem akarja, hogy az ő Anikojat apuka Bellának hívja. Az ő fejében a gyerek Anikó és kész.

2020. szept. 12. 18:12
 19/27 anonim ***** válasza:
97%

En ezt ertem 18.

De ez nem olyan amit az egyik szülő eldönti és kész. Ez a lényeg. A kérdezőnek nincs több joga nevet adni a gyereknek, mint a férjének. Ha ezt nem bírja feldolgozni akkor lesznek ennél jelentősebb konfliktusai is.

2020. szept. 12. 18:17
 20/27 anonim ***** válasza:
97%

Úgyis el kell jutni a névadásig. :/

Nálunk az első fiúnál is voltak gondok, nem tudtunk megegyezni, aztán kb 2-3 hónap múlva rájöttem, mégis jó lesz a név amit a férjem gondolt ki.

Második gyerek még pocakban van, de minden kezdődik elölről, az összes fiú nevet kikukáztuk az elsőnél, most megint fiú nevet kell választani. Agyrém 😄 Úgyhogy most is úgy vagyok vele, hogy listázzunk és az idő megoldja. Simán lehet hogy ezúttal nekem kedvez majd. Próbáljátok ti is pihenőre rakni a témát (már ha nem vagy 38 hetes) hátha kitisztul a kérdés később.

2020. szept. 12. 19:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!