Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik nem tudtak megegyezni a...

Akik nem tudtak megegyezni a párjukkal a gyerek nevében, azok mire jutottak?

Figyelt kérdés
Nekem is, és neki is más név tetszik. Eddig csak arra jutottunk, hogy mind a kettőt adjuk a gyereknek. Most azon megy a vita, hogy hogyan nevezzük. Nem akarom, hogy ő X-nek nevezze, én meg Y-nak. Mi lehet a megoldás?
2020. szept. 12. 11:36
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
85%

A. Közösen kell találni egy olyan nevet ami mindkettőtöknek tetszik.

B. Egyikőtök enged a másiknak

C. Egyik gyereket egyikőtök, a másodikat másikótok nevezi el.

2020. szept. 12. 11:42
 2/27 anonim ***** válasza:
63%
Fussátok át még a neveket, csak találtok olyant, ami mindkettőtöknek tetszik. Mi annak idején rengeteg nevet listáztunk ki, volt olyan, ami neki tetszett, ami nekem, az olyanok kiestek, amik vmelyikünknek nem tetszettek. Kicsit rosszul esett, ami a részemről kiesett, de tiszteletben tartottam párom véleményét is. Sokáig válogattunk, de az utolsó hónapban sikerült a választás, ráadásul két neve is lett a lányunknak. Szóval nem lehetetlen, de nagyon rá kell feküdni a dologra. :)
2020. szept. 12. 11:44
 3/27 A kérdező kommentje:

Nem lesz második gyerek, így ez nem tud megvalósulni.

De már átfutottam, többször is. És továbbra is tartom a véleményem, nekem ez a név tetszik. Már kicsi korom óta tudom, hogyha nekem lesz gyerekem és lányom lesz, akkor ez lesz a neve.

2020. szept. 12. 11:48
 4/27 anonim ***** válasza:
36%
Adjátok mindkettőt. Apuka X-nek, anyuka pedig Y-nak fogja hívni, ha pedig valami rosszat csinál XY-nak fogjátok hívni.
2020. szept. 12. 11:54
 5/27 anonim ***** válasza:
39%
2 keresztneve legyen
2020. szept. 12. 11:54
 6/27 anonim ***** válasza:
31%
Becenéven kell szólítani, aminek köze nincs a keresztneveihez. Pl Karolina Marcella lehet akár Mókuska is
2020. szept. 12. 11:59
 7/27 anonim ***** válasza:
37%
Amúgy nem mindegy? Nyugodtan hívhatjátok másképp. Az en fiamnak van vagy 6 beceneve.
2020. szept. 12. 12:12
 8/27 anonim ***** válasza:
59%

"Már kicsi korom óta tudom, hogyha nekem lesz gyerekem és lányom lesz, akkor ez lesz a neve."

Ez a baj. Valamiért ragaszkodsz egy névhez. Próbáld meg, hogy az a név "nem létezik" és válasz úgy egy nevet. Lehet az lesz az igazi mind a kettőtöknek.

2020. szept. 12. 12:34
 9/27 anonim ***** válasza:
91%
Mi választottunk egy harmadik, semleges nevet. Azóta nagyon szeretjük mindketten.
2020. szept. 12. 12:47
 10/27 anonim ***** válasza:
31%
Ha eldöntötted, akkor mi a kérdés? Az lesz a neve, ha tetszik a párodnak, ha nem. Neki nincs beleszólása, végtére is csak az apja...
2020. szept. 12. 14:13
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!