Aki tudatosan 3-4 vagy még több gyereket akar vállalni, mi motiválja erre a CSOK-on és hasonlókon kívül?
4 gyerekünk van, nincs hitelünk. Ez milyen újkeletű felfogás, hogy minden nagycsaládos az államon élősködik?
Mi motivált? Hogy szeretjük a gyerekeket, imádjuk, ahogy zsibonganak, a szeretetük pedig mindent megér.
Ha ez akkora buli anyagilag, miért nem vállalsz legalább hármat? Persze CSOK-ra, mert gondolom, a fizetésed nem lenne elég egy normális házvásárlásra...
Annyira kíváncsivá tettél:mik azok a "hasonlók"?
Sorolj már fel tételesen tényeket, mi jár havonta egy nagycsaládosnak. Aztán oszd már el öttel. Csak hogy az egy főre eső összeg meglegyen.
Tudatosan vállaltunk 3 gyereket, 4-4 év korkülönbséggel, tehát bőven volt részünk az egygyerekes és a kétgyermekes életben is.
Miért fáj neked ez?
"Szerintem nem a tárgyaktól, hanem az emberi kapcsolatoktól lesz minőségi az életem. Téged a drága ruhák és külföldi utak tesznek boldoggá, engem a manók ölelése, szeretete, éjszakai szuszogása. Én nem nézlek le téged, te se tedd ezt azzal, aki mást értékel. A minőséget másban mérjük."
Mondjuk a jobbaknak mindkettő össze szokott jönni. Ez nem vagy-vagy.
mindenki aggodik,hogy a környezetvedelem igy meg ugy.Egy dolgot nem értek.Ez egy bió anyának se jut eszébe?szép dolog benépesiteni a földet,de ára van az önzésnek.És ez az egyén felelősege.Lehet azzal jönni,hogy itthon fogy a népesség,de ez is részben igaz,hiszen a fél ország külföldön él már.Ugyanakkor nem lehet úgy gondolkodni ,hogy ez rám nem érvényes csak arra aki Afrikában él mert azokat se fogja senki megállitani,ha elfogy a viz és az élelem.Amit jo részben a fejlett nyugati társadalmak idéznek elö a környezetszennyezessel.
Ez egy mai cikk,de számtalan tudományos értekezésben olvasható.Nem a müanyag palack a legföbb gond a jövöre nézve.Nyilvan egy ilyen álláspont unszimpatiát kellt a családmániásokban,de pont hogy az ö gyerekeiket vagy unokajikat fogja majd utolérni az ilyen gondolkodás,hogy nagy család minél több gyerek.Ez senkinek nem jut eszébe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!